Urla'nın Engelli Meclisi ile Engeller Kalkıyor - Son Dakika
Yerel

Urla'nın Engelli Meclisi ile Engeller Kalkıyor

Urla\'nın Engelli Meclisi ile Engeller Kalkıyor

İlçedeki sorunlara halkla birlikte çözüm getirilmesi amacı ile kurulan Urla Kent Konseyi’nin Engelli Meclisi oluşturuldu.

01.11.2014 12:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İlçedeki sorunlara halkla birlikte çözüm getirilmesi amacı ile kurulan Urla Kent Konseyi'nin Engelli Meclisi oluşturuldu.

Urla Kent Konseyi'nin bünyesinde kurulan Kadın Meclisi ve Gençlik Meclisi'nin ardından yapılan seçimli genel kurul toplantısı ile Engelli Meclisi de kuruldu. Engelli vatandaşları da karar alma süreçlerine ve yönetime dahil etmek amacı ile kurulan Engelli Meclisi'nin yürütme kurulu üyelerinin seçildiği toplantıya Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, Urla Kent Konseyi Başkanı Prof. Dr. Canan Balkır, Urla Belediyesi Başkan Danışmanı Prof. Dr. Belgin Hoşsu, Urla Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyeleri, Urlalı engelli, engelli yakını ve engelli vatandaşlara destek olmak isteyen vatandaşlar katıldı. Engelli vatandaşların katılımının kolay olması için Eski Tamirhane Binası'nda gerçekleşen toplantıyı divan başkanı Ayşe Başkanoğlu, divan başkan yardımcısı Eser Çetin, yazman olarak da Emine Güneş yürüttü. Toplantıda, engelli vatandaşların istatistiksel bilgileri ve yaşadığı sorunlarla ilgili bilgi veren Urla Kent Konseyi Başkanı Canan Balkır engelli vatandaşların eğitim, çalışma konularında sahip oldukları haklara değindi.

"ENGELLİ VATANDAŞLARIN YAŞAMINI KOLAYLAŞTIRACAK ÇALIŞMALAR YAPACAĞIZ"

"İlçemizde yaşayan engelli vatandaşları tespit ederek, yönetime katılmasını istiyoruz" diyen Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar "Hepimiz birer potansiyel engelliyiz. Yerel yönetimce engelli vatandaşlarımızın yaşamını kolaylaştıracak çalışmalar yapmak bizim görevimizdir. Engelli Meclisi'nin hepimize hayırlı olmasını diliyorum. Yapılacak her türlü projenin Urla Belediyesi olarak takipçisi olacağız" dedi. 2013 yılında İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Engelsiz İzmir Projesi ile hayata geçirilen kırmızı bayrak uygulamasını Urla'da da hayata geçirmek istediğini vurgulayan Başkan Uyar, "Zihinlerimizdeki engelleri kaldırarak yaşadığımız kenti herkese kucak açacak şekilde hep birlikte yönetmek, her vatandaşımıza ulaşmak istiyoruz" diye konuştu. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Urla'nın Engelli Meclisi ile Engeller Kalkıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement