Urla'nın Güzellik Elçileri - Son Dakika
Yerel

Urla'nın Güzellik Elçileri

Urla\'nın Güzellik Elçileri

İki kız kardeş olan Nihal Çiçekçi ve Fatoş Ekmekçi’nin girişimcilik ruhları Urla’da buluştu.

29.06.2014 11:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İki kız kardeş olan Nihal Çiçekçi ve Fatoş Ekmekçi'nin girişimcilik ruhları Urla'da buluştu. Ziraat Yüksek Mühendisi olarak Devlet Su İşleri'nde 20 yıl memurluk yaptıktan sonra emekli olan Dr. Nihal Çiçekçi ve Fatoş Ekmekçi, Urla'da çok sevdikleri çiçeklerle içiçe olabilmek için el ele verdiler ve peyzaj şirketi kurdular.

Tek amaçları başta Urla olmak üzere dünyanın en güzel yerlerinden biri olan Yarımada'yı güzelleştirmek olan iki kız kardeş, başta kendi evlerinin bahçeleri olmak üzere ellerinin değdiği her yeri cennete çeviriyorlar. Şimdiden Urla'nın güzellik elçisi olan iki kız kardeş, imkan verilmesi halinde belediyeye ait olan alanlarda da örnek bahçeler oluşturarak yaşadıkları kente armağan etmek istiyorlar.

DSİ EMEKLİSİ

Devlet Su İşleri'nden emekli olduktan sonra çok sevdiği çiçek ve peyzaj alanında faaliyet göstermek için arayışlara girdiğini, kendini ifade edebileceği ve güzellikleri ortaya koyabileceği bir çalışma ortamı istediğini anlatan İpek Fidancılık ve Peyzaj Hizmetleri Ortaklarından Dr. Nihal Çiçekçi, bunu aynı hayali paylaşan kardeşi Fatoş Ekmekçi ile hayata geçirdiğini söyledi. Urla'da 386 çeşit bitki ve çiçeğin bulunduğu bir fidanlık kurduklarını dile getiren Çiçekçi, başta Urla olmak üzere Alaçatı, Çeşme ve Seferihisar'da bahçeleri cennet haline getirmek için çalıştıklarını belirtti.

HİKAYESİ OLAN BAHÇELER

20 yıl memuriyet yaptıktan sonra evde oturmayı içlerine sindiremediklerini ve kendi işlerinin patronu olmaya karar verdiklerini vurgulayan Çiçekçi, "Şu anda kardeşimle ben çok mutluyuz. Sevdiğimiz işi yapıyoruz. Küçüklüğümüzden beri toprakla uğraşmayı severdik. Sonrasında Ziraat Mühendisi olduk. DSİ'deki memurluk sırasında pek toprakla ilgilenememiştik. Yıllar sonra toprakla iç içe olduğumuz işimizi yapmak bize büyük keyif veriyor. Biz hikayesi olan bahçeler yapıyoruz. Bahçelere ruh katıyoruz. Bu işe ilk olarak kendi oturduğum evin bahçesini düzenleyerek başladım. Şimdi o bahçeyi görenler 'Biz de aynısı istiyoruz' diyorlar. Kardeşimle birlikte bu konudaki deneyim ve bilgi birikimlerimizi ortaya koyarak insanların içinde bulunmaktan mutluluk duyacağı bahçeler ortaya çıkarıyoruz" dedi.

URLA'YA BAHÇE HEDİYE ETMEK İSTİYORLAR

İzmir, Barok, Zen, Hobi, Natüralist başta olmak üzere yerin durumuna göre birçok farklı bahçe düzenlemesi yaptıklarını anlatan Çiçekçi, ne yazık ki bahçelerde çiçek ve bitki seçimi ile bakım konularında birçok yanlışlığın yapıldığını söyledi. Bahçe bakımının çok zor ve bilgi gerektiren bir şey olduğunun altını çizen Çiçekçi, bu bölgede bilinmeyen birçok bitkiyi de gün yüzüne çıkardıklarını belirtti. Urla'da godetya, hercai menekşe, omca, çuha, kadife, pervane, ipek patunya, gavura, Europs çiçeklerinin güzelliklerini bahçelere sunduklarını ifade eden Çiçekçi, Urla'da bir park yada bir alanın düzenlemesine de talip olduklarını, kente güzel bir eser kazandırmak istediklerini sözlerine ekledi. - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Urla'nın Güzellik Elçileri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement