Urla'nın Köyleri Kırsal Turizm ile Canlanacak - Son Dakika
Güncel

Urla'nın Köyleri Kırsal Turizm ile Canlanacak

Yoğun katılımla Urla'nın merkezinde gerçekleşen"Ev Pansiyonculuğu Kursu" bu kez Urla'nın Barbaros Köylüsüyle buluştu.

22.07.2015 14:56
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yörenin kültürel, ekonomik, sosyo-politik, tarih, coğrafya, beşeri yapısına uygun olarak geliştirilen, kırsal kalkınmanın en önemli unsurlarından biri olan "kırsal turizm" ile Urla ve Urla'nın köyleri canlanacak.

Turizmin geliştirilmesi, konaklama tesislerinin sayısının arttırılması ve daha kaliteli hizmet sunulması için Dokuz Eylül Üniversitesi Akademisyenleri tarafından alternatif turizm ve konaklama imkânı sunmak amacıyla verilen "Ev Pansiyonculuğu Kursu" Barbaros Mahallesi Kütüphane Salonu'nda 10.00-15.00 saatleri arasında gerçekleşmeye başlandı. İki hafta sürecek olan eğitimler haftada üç gün yapılacak.

Halkla ilişkilerden, ev pansiyonculuğu ve konaklama hizmetlerinin gereklerine, mevzuattan, yemek servis ve sunum hizmetlerine kadar pek çok konuyu içeren eğitime Barbaroslular büyük ilgi gösterdi.

Küçük aile hizmetlerinin desteklenerek köylüye yeni iş alanı ve ek gelir sağlanması hedeflenen çalışmalar, İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla talepler doğrultusunda Urla'nın diğer mahallelerinde de devam edecek.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Urla'nın Köyleri Kırsal Turizm ile Canlanacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement