Urla Villalarında Gece Keşfi - Son Dakika
Güncel

Urla Villalarında Gece Keşfi

Urla Villalarında Gece Keşfi

İzmir'in Urla İlçesi Zeytineli köyünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da zaman zaman tatilini geçirdiği Urla Hacılar Koyu'nda, işadamı Mustafa Latif Topbaş tarafından yaptırılan villaların bulunduğu bölgede, SİT derecesi değişikliğinin iptali istemiyle açılan dava kapsamında bilirkişi heyetince üçüncü keşif gece yapıldı.

08.05.2015 10:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'in Urla İlçesi Zeytineli köyünde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da zaman zaman tatilini geçirdiği Urla Hacılar Koyu'nda, işadamı Mustafa Latif Topbaş tarafından yaptırılan villaların bulunduğu bölgede, SİT derecesi değişikliğinin iptali istemiyle açılan dava kapsamında bilirkişi heyetince üçüncü keşif gece yapıldı. Dört saat süren keşfin ardından bilirkişi heyetince hazırlanacak rapor, mahkemeye sunulacak.

Metin Gümüş, avukatları Şehrazat Mercan ve Arif Ali Cangı aracılığıyla, 1'inci Derece Doğal SİT alanı içerisinde bulunan 200 hektarlık alanın 'Sürdürebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı' olarak tescil değişikliği yapıldığını ve işlemin iptali istemiyle Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na karşı İzmir 2'nci İdare Mahkemesi'nde dava açtı. Davaya bakan İzmir İkinci İdare Mahkemesi, bölgede keşif yapılması kararı aldı. Mahkeme bilirkişi olarak, Uludağ Üniversitesi Fen- Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İsmail Hakkı Uğurtaş, Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Sabahattin Sıddık Cindoruk ve Balıkesir Üniversitesi Necatibey Eğitim Fakültesi Biyoloji Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ekrem Akçiçek, bilirkişi heyeti olarak görevlendirildi.

İlk keşif mart, ikincisi ise nisan ayında yapıldı. Bilirkişi heyeti, üçüncü keşfi dün gece yaptı. Saat 17.30'da villaların bulunduğu alana hakim Erhan Altın, davacı tarafın avukatı Arif Ali Cangı, davalı bakanlığın avukatı Halime Kahveci, mülk sahibi adına gözlemci avukat Şükran Sercan Özcan ve bilirkişi heyeti üçüncü kez inceleme için bölgeye geldi. Bilirkişi heyetinin bölgedeki keşif incelemesi dört saat sürdü. Keşif gece saat 22.00'de sona erdi.

Hakim Erhan Altın, heyetin, bölgedeki endemik bitki örtüsünden örnekler aldığını, alanın flora faunasının tespiti için aktif yaşam döngüsü olan bölgede üçüncü kez inceleme yapıldığını, bilirkişilerin hazırlayacakları raporu mahkemeye 30 gün içerisinde sunacaklarını dile getirdi.

Avukat Arif Ali Cangı, keşif tutanağında da yer alan talebi ise hakim tarafından reddedildi. Cangı, şunları söyledi, "Keşfe başladığımız saat 18.00 sıralarında bilirkişiler tarafından yapılacak tespit ve değerlendirmelerin daha sonra incelemesi aşamasında, ihtiyaç olacağından ve aynı zamanda yargılamanın aleniyeti ilkesi gereğince keşif mahallindeki gözlem ve tespitleri için fotoğraf çekme talebinde bulundum. Hakim bu talebimi reddetti" dedi.

Avukat Arif Ali Cangı, "Yönetmeliğe göre 4 mevsim gözlem yapılması gerekiyor. Normalde İdare Mahkemeleri 1 kez keşif yapıyor, ancak bu farklı bir dava olduğu için 3 kez keşif yapılması kararı alındı. Havanın değişmesiyle değişik türler ortaya çıktı. Bu keşif, zooloji yönünden yapıldı. Keşif çalışmalarının tamamlanmasının ardından bilirkişi raporu hazırlanıp mahkemeye sunulacak" dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Urla Villalarında Gece Keşfi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi
    06:57 İstanbul'da sabah saatlerinden itibaren sağanak yağış etkisini gösterdi

    Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan uyarıların ardından İstanbul'da beklenen sağanak yağmur etkisini göstermeye başladı. Sağanak yağış, D-100 Karayolu ve sahil yolunda sürücülere zor anlar yaşatırken, trafik yoğunluğu sabahın erken saatlerinde artmaya başladı.

  • Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı
    06:13 Karabük'te çıkan bıçaklı kavgada 3 kişi yaralandı

    Karabük'ün 100. Yıl Mahallesi'nde 1003 Nolu Cadde'de iki grup arasında henüz belirlenemeyen nedenle çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavga sırasında 3 kişi bıçakla yaralandı. Olayın bildirilmesi üzerine polis ve sağlık ekipleri bölgeye sevk edildi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Karabük Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile kentteki özel bir hastaneye kaldırıldı.

  • Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı
    05:09 Ünlü Sanatçı Umut Akyürek Hastaneye Kaldırıldı

    Estetik operasyonlar nedeniyle 'Yerli Angelina Jolie' lakabını alan ünlü sanatçı Umut Akyürek, yakalandığı virüs nedeniyle hastaneye kaldırıldı. Hastanede oksijen tüpüyle nefes alan sanatçı, herkese uyarılarda bulunarak kendilerine dikkat etmelerini söyledi. Umut Akyürek'in bir süre daha hastanede kalacağı ve sahne programlarını iptal ettiği öğrenildi.


Advertisement