Urlalılar Demokrasi Ve Cumhuriyet İçin Tek Yürek Oldu - Son Dakika
Güncel

Urlalılar Demokrasi Ve Cumhuriyet İçin Tek Yürek Oldu

Urlalılar Demokrasi Ve Cumhuriyet İçin Tek Yürek Oldu

Urla Kaymakamlığı önderliğinde Urla Belediyesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, siyasi partilerin ilçe teşkilatları, sivil toplum örgütleri ve halkın katılımıyla "Milli Birlik ve Beraberlik Yürüyüşü" düzenlendi.

02.08.2016 09:01  Güncelleme: 09:02
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yürüyüşe Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Emekli Korgeneral Cahit Sarsılmaz, CHP İzmir Milletvekili Ali Yiğit, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, İYTE Rektörü Prof. Dr. Mustafa Güden, Jandarma Komutanı Binbaşı Cemil Erdemir, Emniyet Müdürü Oğuzhan Şahin, Urla Devlet Hastanesi Başhekimi Adıgüzel Demirel, Siyasi Parti Temsilcileri, Sivil Toplum Kuruluşları, Sendika Temsilcileri, ünlü tenor Hakan Aysev ve Urlalılar katıldı.

Şanlı Türk Bayrağıyla sokaklara dökülen Urlalılar Milli Birlik ve Beraberlik Yürüyüşünde tek vücut olarak laik, demokratik, sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti değerlerine sahip çıktıklarını bir kez daha gösterdiler. Yoğun kalabalığın yaşandığı yürüyüşte vatan sevdalıları "Ne mutlu Türküm diyene", "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz" sloganları attılar. Urla Cumhuriyet Meydanı'nda İlçe Müftüsü Ali Ünal'ın duasıyla başlayan program Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar, İYTE Rektörü Prof. Dr. Mustafa Güden, CHP İlçe Başkanı A. Bahri Yalaz, MHP İlçe Başkanı H. Hüseyin Akgül, AK Parti İlçe Başkanı Ahmet Tutar Çetin, Vatan Partisi İlçe Başkanı Hayrettin Akay, Eğitim İş Sendikası adına Nihal Erinç ve Eğitim-Sen Urla Temsilcisi Vahit Akkuş'un konuşmalarıyla sona erdi.

"BU MİLLET BİR KEZ DAHA VATANI İÇİN TEK YÜREK OLABİLECEĞİNİ KANITLADI"

Darbe asla kabul edilemez. Bizler, Mustafa Kemal Atatürk'ün yolundan yürüyen Cumhuriyet bekçileri olarak her zaman Milli İradenin gücünden, katılımcı demokrasiden ve parlamenter sistemden yanayız sözleriyle konuşmasına başlayan Urla Belediye Başkanı Sibel Uyar: "Bu millet bir kez daha vatanı için tek yürek olabileceğini kanıtladı. Aziz milletimizin darbeciler karşısında kahramanca duruşu sayesinde dünya bir kez daha anladı ki, Atatürk'ün geleceğe emanet ettiği Türkiye Cumhuriyeti'nin bekçileri nöbette. Ülkesinin geleceğine sahip çıkıyor. Ben de, demokrasimizi, birliğimizi, beraberliğimizi bozmaya çalışanlara karşı kahramanca karşı koymuş büyük bir milletin ferdi olmaktan gurur duyuyorum" ifadelerini kullandı.

"BİZ MUSTAFA KEMAL'İN MİRASÇILARIYIZ"

Urla'nın laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyetine sahip çıktığını belirten Başkan Uyar: "Cumhuriyetimizi, demokrasimizi olumsuz etkileyen her olayda ellerinde Türk bayraklarıyla meydanlara ilk koşanlar arasında Urlalılar olmuştur. Bizler burada kardeşçe, huzurla, barış dolu bir hayat yaşıyoruz. Hangi dine, hangi dile, mezhebe, siyasi görüşe sahip olursa olsun Urla'da kardeşlik ve dayanışma ilk sırada olmuştur. Çünkü bizim için önemli olan ilk önce "insan" olabilmektir. Biz laik, demokratik ve tam bağımsız bir Türkiye için karanlığa teslim olmayacağız. Çünkü biz Mustafa Kemal'in mirasçılarıyız. Çünkü biz kurtuluş savaşında mücadele eden atalarımızın, ninelerimiz torunlarıyız. Muhtaç olduğumuz kudret damarlarımızdaki asil kanda mevcuttur" şeklinde konuştu.

"MİLLETİMİZ O GECE 2. KURTULUŞ SAVAŞINI VERDİ"

Orhan Şaik Gökyay'ın Bu Vatan Kimin adlı şiirini okuyarak konuşmasına başlayan Urla Kaymakamı Murat Sefa Demiyürek: "15 Temmuz akşamı esas yapılmak istenen çocuklarımızın geleceğini çalmaktır. El konulmaya çalışan sadece yönetim şeklimiz değildir. El konulmaya çalışan yaşamlarımızdır, geleceğimizdir, inançlarımızdır. Bu millet bunun farkına vardı ve destansı bir kahramanlık gösterdi. Önce Allah'ın inayeti sonra da kahraman Türk milletinin cesaretiyle bu darbe püskürtüldü. Darbeyi püskürtmekle bitmiyor. Bu hain darbe girişimi çok önceden emperyal güçlerin çok sinsi, çok ince düşünülmüş bir oyunudur" dedi.

15 Temmuz ve 16 Temmuz'da devletimizin yaptığı yangını söndürmektir. Şimdi ise bizim evimizi yeniden restore etmemiz gerekiyor diyerek konuşmasına devam eden Kaymakam Demiryürek: "Biz bu işi eğitimle yeneceğiz. Cumhuriyetimizi muhafaza altına almamız için çocuklarımızın geleceğini muhafaza altına almak için okullarımıza sahip çıkmamız lazım. Çevresinde fakir fukara bulunan bütün çocuklara, hali vakti yerinde olanların sahip çıkması lazım. Lafla milliyetçilik olmaz. Biz bunu yapmak zorundayız. O gece yaşanan 2. Kurtuluş Savaşıdır. Bu darbeyi yapanlar her şeyi planlamışlar. Ama unuttukları bir şey vardı. O da uykusunda bakmaya kıyamadığı yavrusunu askere gönderir, şehadet haberini alır ve göğsünü kabartarak vatan sağolsun diyen bir milleti unuttular" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Urlalılar Demokrasi Ve Cumhuriyet İçin Tek Yürek Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Kayseri'de Kız İstemeye Giden Şüpheli, Ağabeyiyle Çıkan Kavgada Tüfekle Yaraladı
    23:58 Kayseri'de Kız İstemeye Giden Şüpheli, Ağabeyiyle Çıkan Kavgada Tüfekle Yaraladı

    Kayseri'nin Kocasinan ilçesinde kız istemeye giden F.G. ile kızın ağabeyi Y.T. arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kavgada F.G, tüfekle Y.T'yi yaraladı. Olayın ardından kaçan şüpheli F.G, sığındığı evde polis tarafından gözaltına alındı.

  • Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı
    23:42 Kayseri'de Yabancı Uyruklu Şahsı Bıçaklayarak Öldüren Adam Tutuklandı

    Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, aralarında husumet bulunan M.P. ile yabancı uyruklu Abdul Shaid Zahin arasında çıkan tartışma sonucunda M.P. tarafından bıçaklanan Zahin hayatını kaybetti. Şüpheli M.P. gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak cezaevine teslim edildi.

  • İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi
    23:42 İçişleri Bakanı Müfettiş Görevlendirdi, DEM Parti'den Yanıt Geldi

    Yerel seçimlerin ardından Diyarbakır Belediye Meclisi salonundan Türk bayrağının kaldırılması ve Mardin Büyükşehir Belediye Meclisi'nin açılışında 'İstiklal Marşı'nın okutulmadığına' ilişkin İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya mülkiye müfettişlerini görevlendirdi. DEM Parti'den ise konuya ilişkin yanıt geldi.

  • Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı
    23:38 Hatay İskenderun'da 4 hükümlü ve 5 şüpheli yakalandı

    Hatay'ın İskenderun ilçesinde, kesinleşmiş hapis cezası bulunan 4 hükümlü ile çeşitli suçlardan aranan 5 şüpheli yakalandı. Operasyonlarda bir tabanca, 90 fişek, 4 tüfek, 11 tüfek fişeği ile 1 bıçak ele geçirildi. Tutuklanan şüpheliler adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

  • Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı
    23:33 Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında 29 düzensiz göçmen yakalandı

    Çanakkale'nin Ayvacık ilçesi açıklarında Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutanlığı ekipleri tarafından hareket halinde bir lastik bot tespit edildi. Yapılan operasyonda Afganistan ve İran uyruklu 8'i çocuk toplam 29 düzensiz göçmen yakalandı. Göçmenler, işlemlerinin ardından Ayvacık Geri Gönderme Merkezine teslim edildi.


Advertisement