Urmiye Ve Uşneviye'den Eşbaşkanlara Ziyaret - Son Dakika
Güncel

Urmiye Ve Uşneviye'den Eşbaşkanlara Ziyaret

Urmiye Ve Uşneviye\'den Eşbaşkanlara Ziyaret

5. Ortadoğu İnşaat ve Belediye İhtiyaçları Fuarı`na katılmak üzere Diyarbakır`a gelen Urmiye ve Uşneviye`den heyetler Kışanak ve Anlı ile görüştü.

18.04.2014 15:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Urmiye Şehir Konseyi Başkan Yardımcısı Adel Fattahi, Uşneviye Belediye Başkanı Seyyed Kamal Taheri, Uşneviye Şehir Konseyi Başkanı Camal Hacizade ile konsey üyeleri, toplu konut yönetim kurulu üyeleri, toplum inşaaat şirketleri üyeleri ve inşaatçılardan oluşan 21 kişilik grup, Büyükşehir Belediyesine geldi. Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanları Gültan Kışanak ve Fırat Anlı fuara katılmak üzere Diyarbakır'da bulunan konuklarını ağırladı.

Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Fırat Anlı, Diyarbakır'daki 18 belediyenin 16'sını yönettiklerini belirterek, kendilerini seçtikleri için halka teşekkür etti. "Halkımız ne kadar birlik olursa, birliğimiz ne kadar güçlenirse biz o kadar gelişeceğiz. Biz, sorunlarımızı demokrasi ile diyalog ve müzakere yoluyla çözeceğimize inanıyoruz" diyen Anlı, şunları söyledi: "Kürt halkı kendi içinde barışı sağlarsa, bu komşu halklara da barış ve kardeşlik getirecektir. Kürt, Türk, Arap ve Fars halkları birlikte gelişebilirler, eğer halklarımız arasında bir barış, eşitlik temelinde tesis olursa o zaman kardeşlik gerçek manada var olur. Bu bahar buna vesile olur diye temenni ediyor, tekrar Amed'e hoşgeldiniz."

Büyükşehir Belediyesi Eşbaşkanı Gültan Kışanak ise Ortadoğu'nun, Mezopotamya'nın tüm halklarını selamladıklarını belirterek, her birinin bu coğrafyaya kattığı değerlerin ve güçlü potansiyelinin olduğunu ifade etti. Herkesin hakkıyla, hukukuyla, saygı çerçevesinde bir arada yaşayabileceğini bunun tarih boyunca pek çok örneği olduğuna dikkat çeken Kışanak, "Umut ediyorum ki bu coğrafya da yaşanan sıkıntıları geride bırakacağımız bir süreç olur. Biz de hep beraber buna hizmet etmeye çalışıyoruz" dedi.

Belediyelerin demokrasinin eşiği olduğunu söyleyen Kışanak, doğrudan halkın ihtiyaçlarını karşılayan, 24 saat halkla birlikte olan yönetimler olduğunu belirtti. Kışanak, "Belediyeler, yerel yönetimler ne kadar demokratik, eşitlikçi, özgürlükçü, adil olursa toplum da o kadar barış içerisinde yaşar. Halkımızın ihtiyaçlarını karşılamak, güçlü bir kalkınma imkanı yaratmak, kentsel hizmetleri çok kaliteli bir şekilde sunmak hepimizin görevidir" şeklinde konuştu.

Urmiye Şehir Konseyi Başkan Yardımcısı Adel Fattahi de Diyarbakır'ın harika bir kent olduğunu ve burada bulunmaktan çok mutlu olduğunu söyledi. Urmiye'nin Azarbeycan Eyaletine bağlı, çok renkli, çok kültürlü, 1 milyon 500 bin kişinin yaşadığı çok güzel bir kent olduğunu söyleyen Fattahi, İran'daki belediye sistemini anlattı. Urmiye Belediyesi'nde 3 Kürt belediye meclis üyesi olduğunu belirten Fattahi, Amed ile Urmiye belediyeleri arasındaki ortaklaşmanın kültürel anlamda ilişkiler açısından önemli olduğunu belirtti.

Uşneviye Belediye Başkanı Seyyed Kamal Taheri de eşbaşkanları kutlayarak, görevlerinde başarılar diledi. İki belediye arasında kültürel ilişkilerin geliştirilmesini isteyen Taheri, eşbaşkanları Uşneviye'ye davet etti. Görüşmenin ardından eşbaşkanlar konuklarına üzerinde Diyarbakır resminin nakşedildiği birer çini ve kenti tanıtan materyaller hediye etti.

Kaynak: Temsilci

Son Dakika Güncel Urmiye Ve Uşneviye'den Eşbaşkanlara Ziyaret - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement