Urumçi'den Ankara'ya Sağlık Yatırımı - Son Dakika
Yerel

Urumçi'den Ankara'ya Sağlık Yatırımı

Ankara Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisi tarafından verilen yatırım danışmanlığı ve tanıtım çalışmaları sonucunda, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesinin başkenti Urumçi'den bir yatırım grubu, başkente 50 milyon dolarlık sağlık turizmi yatırımı gerçekleştirme kararı aldı.

03.06.2015 18:07
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ankara Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisi tarafından verilen yatırım danışmanlığı ve tanıtım çalışmaları sonucunda, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesinin başkenti Urumçi'den bir yatırım grubu, başkente 50 milyon dolarlık sağlık turizmi yatırımı gerçekleştirme kararı aldı.

Ankara Valiliğinde düzenlenen tanıtım toplantısında konuşan Vali Mehmet Kılıçlar, Türkiye'nin başkentinde üniversitelerin de desteğiyle böyle bir projenin hayata geçecek olmasından duyduğu memnuniyeti ifade etti. Projenin Türkiye için çok faydalı olacağına işaret eden Kılıçlar, emeği geçen herkese teşekkür etti.

Ankara Urumçi Tarım AŞ Yönetim Kurulu Başkanı Abdurrahim Latip de Urumçi ve Türkiye arasındaki işbirliğini geliştirmek istediklerini dile getirdi.

Ankara Kalkınma Ajansı Yatırım Destek Ofisi Koordinatörü İbrahim Erkan, projeye ilişkin detayları aktardı.

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan ve Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık'ın da katıldığı toplantıda konuşmaların ardından, projenin protokolü imzalandı. Protokolle Kızılcahamam'a, Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Araştırma ve Uygulama Merkezi" kurulacak.

Kızılcahamam'da termal sağlık turizminin Uygur ve Çin'in tamamlayıcı tıp uygulamalarıyla birleştiği yatırımda, termal tesis içinde Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Tamamlayıcı Tıp Merkezi uygulama kliniği açacak, geleneksel ve tamamlayıcı tedavi hizmetleri verecek.

Proje kapsamda, Kızılcahamam'da 25 dekar alana 50 milyon dolar bütçeli, Uygur ve Çin Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp Araştırma Merkezini de içeren termal sağlık tesisi kurulması ve Ayaş ile Haymana'da Ankara Üniversitesinin 250 dekar büyüklüğündeki arazileri kullanılarak tarımsal Ar-Ge faaliyetlerinin yapılması yatırımlarına başlandı.

Alternatif tıp olarak bilinen geleneksel ve tamamlayıcı tıp ile termal yeraltı su kaynaklarının kullanılacağı termal sağlık turizmine önemli katkılar vereceği düşünülen projeyle Orta Doğu, Türk Cumhuriyetleri ve Arap bölgesinden sağlık turistlerinin Türkiye'ye çekilmesi hedefleniyor.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Urumçi'den Ankara'ya Sağlık Yatırımı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement