4 İlde Okullara 1 Günlük Kar Tatili Verildi - Son Dakika
Güncel

4 İlde Okullara 1 Günlük Kar Tatili Verildi

4 İlde Okullara 1 Günlük Kar Tatili Verildi

Yoğun kar yağışının devam ettiği Uşak, Yozgat, Çorum ve Karabük'te eğitime 1 günlük ara verildi.

04.01.2016 07:12  Güncelleme: 09:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uşak'ta, gece saatlerinde etkisini gösteren kar nedeniyle, valilik tarafından Uşak genelinde ve ilçelerde tüm okullar bir gün süre ile tatil edilirken, kamu kurumlarında çalışan hamile ve engellilerde idari izinli sayıldı. Yozgat Merkez ilçe ve köylerine bağlı okullar ile Karabük ve Çorum'da da tüm okullar bir gün tatil edildi.

KAR YÜKSEKLİĞİ 20 SANTİMİ AŞTI

Uşak'ta gece başlayan ve giderek etkisini arttıran kar yağışı nedeniyle Uşak İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ile Uşak Belediyesi ekipleri sabah saatlerinde karla mücadele çalışması başlattı. Kar yağışında kar kalınlığı şehir merkezinde 5 santimetreyi bulurken, yüksek kesimlerde 20 santimetreye ulaştı.

15 EKİP KAR ÇALIŞMASINA KATILDI

Karayolları 25. Şube Şefliğine bağlı ekipler 9 bıçaklı kamyon ve 7 greyder ile zaman zaman ulaşıma kapanan Uşak- İzmir ve Uşak-Ankara karayollarında kar kürüme çalışmalarını sürdürürken, Uşak İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü'ne bağlı 15 ekip kapanan köy yollarında çalışmasına başladı.

250 PERSONEL GÖREV BAŞINDA

Uşak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekiplerde cadde ve sokaklarda 10 ekip, 3 greyder, 5 kamyon, 2 kepçe, 3 tuzlama aracı ve 1 yükleyici, Temizlik İşleri Müdürlüğü de 250 personel, 5 traktör, 2 damperli kamyon ve 1 kepçe ile şehir merkezinde temizlik çalışmalarını sürdürüyor.

EĞİTİME 1 GÜN KAR MOLASI

Uşak Valisi Ahmet Okur, sabah saat 06.00'da twitter hesabından yayınladığı mesajında, "Yoğun kar yağışı nedeniyle ilimiz merkez ve ilçelerinde eğitime bir gün süre ile ara verilmiştir" dedi. Meteoroloji yetkilileri, kar yağışının devam edeceğini belirtirken, trafik ekipleri karayollarında seyir eden sürücüleri zincirsiz yola çıkmamaları konusunda uyarıyor.

YOZGAT'TA DA KAR TATİLİ

Yozgat'ta da sabaha karşı başlayan kar yağışı yoğunluğunu artırdı. Yozgat Valiliği, Yozgat Merkez ilçe ve köylerine bağlı okulları bir gün süreyle tatil etti.

KARABÜK'TE OKULLAR TATİL EDİLDİ

Karabük Valiliği tarafında yapılan açıklamada da olumuz hava ve yol şartları nedeniyle Karabük Merkez ve ilçelerdeki örgün ve yaygın eğitim kurumları 4 Ocak Pazartesi günü tatil edilmiştir ifadesine yer verildi.

ÇORUM'DA MERKEZ VE 5 İLÇE

Gece saatlerinde başlayan yağışla birlikte Çorum yeni haftaya yine kar ile uyandı. Kent merkezi ve bazı ilçelerde etkili olan kar nedeniyle eğitime ara verildi. Çorum Valiliği'nden yapılan açıklamaya göre kent merkezi, İskilip, Bayat, Uğurludağ, Oğuzlar, Boğazkale ilçeleriyle bağlı köylerindeki ilk ve orta dereceli okullar 1 gün süreyle tatil edildi. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan engelli ve hamilelerin de 1 gün idari izinli sayılacakları kaydedildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 4 İlde Okullara 1 Günlük Kar Tatili Verildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (3)

  • Hasibe: istanbulll da niyeee okullar tatil değillll... yerde kar var ama erimedi bide yağmur yokkkk... çok üşüyorrrum. ayaklarım donduuu... baba, anne beni okula göndermedi... :((( 0 1 Yanıtla
  • ka: ankara diye bi şehir var.. duyan varmı. bkıyorum haber sitelerine hanyadan konyadan.. lanet olası istanbuldan her türlü haber var.. Ankarayı kar bastı beyler... çocuklar okula gitmek için rezilliğin diz boyu durumunu yaşıyorlar.. Acaba farkında olan vrmı... hani kar..şu beyaz olan.. daha yağmadan istanbulda afet ilan ettiğiniz yağış biçimi...Başkent dedikleri şehir.. 0 1 Yanıtla
  • Çorum Sefa Arıcı: Stajyerlere neden tatil değilll 0 0 Yanıtla

Advertisement