Uşak - Bahçeli: Kefenle Siyaset Yaptığını Söyleyenler Bizi Anlayamaz - Son Dakika
Güncel

Uşak - Bahçeli: Kefenle Siyaset Yaptığını Söyleyenler Bizi Anlayamaz

Uşak - Bahçeli: Kefenle Siyaset Yaptığını Söyleyenler Bizi Anlayamaz

Bahçeli: Kefenle siyaset yaptığını söyleyenler bizi anlayamaz (ek) BAHÇELİ, UŞAK'TA 10 BİN KİŞİYE KONUŞTU MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Afyonkarahisar mitinginin ardından Uşak'a geldi.

19.05.2015 19:48
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bahçeli: Kefenle siyaset yaptığını söyleyenler bizi anlayamaz (ek)

BAHÇELİ, UŞAK'TA 10 BİN KİŞİYE KONUŞTU

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Afyonkarahisar mitinginin ardından Uşak'a geldi. Bahçeli için parti Genel Merkezi talimatı gereği, karşılama ve konvoy yapılmadı. Makam aracıyla miting alanına gelen Bahçeli, Cumhuriyet Meydanı'nda ki Atatürk Anıtı önünde yaklaşık 10 bin kişiye seslendi. Miting öncesi MHP Uşak Milletvekili adayları Merkez Bankası eski Başkanı Durmuş Yılmaz, Gökhan Özoğul ve Muhammet Gür seçmene tanıtıldı. Halkın 19 Mayıs'ı kutlayarak konuşmasına başlayan, 'soykırım' olarak nitelediği 18 Mayıs 1944'de sürgün edilen Kırım Türkleri'ni hatırlatıp acılarını paylaştığını söyleyen MHP lideri Bahçeli, hükümete yüklendi.

'ÇÜRÜME VE KOKUŞMA, HER ALANA SİRAYET ETMİŞTİR'

MHP Lideri Bahçeli, AK Parti dönemini sert bir dille eleştirerek, şunları söyledi:

"Milletimiz Lozan öncesine döndürülmek istenmekte, Sevr şartları birer birer önümüze getirilmektedir. Milletimiz açısından çok sancılı ve önemli gelişmelerin yaşandığı geride kalan yıllar karanlık bir devir olarak anılacaktır. Bu dönemde; devlet yönetimi ve siyasal hayatımız yozlaşmıştır. Siyasi hesaplar milli menfaatlere tercih edilmiştir. Milli geleceğimiz, şahsi ihtiraslar için peşkeş çekilmiştir. Devlet kavramı ve kurumları yıkıma maruz kalmıştır. İlkesizlik erdem, taviz siyaset, talan ticaret olarak anılmıştır. AKP'den başlayan çürüme ve kokuşma, toplum ve devlet hayatımızın her alanına sirayet etmiştir. Bu, ahlaki değerlerimizi sarsan bir manevi çöküş sürecini de tetiklemiştir. AKP; Türkiye Cumhuriyeti devletinin milli güvenliğini, Türk milletinin milli birliğini, bekasını ve refahını, toplumsal huzur ve asayişimizi, çok ciddi ve ağır tehlikelerle karşı karşıya bırakmıştır. Cumhuriyetimizin temel değerleri ancak bir işgal gücünün verebileceği tahribata maruz kalmıştır."

'VAADLERİNİ YERİNE GETİRMEDİ' VURGUSU

AK Parti'nin zenginlik, refah, huzur vaatleriyle iktidara gelmesine rağmen sözlerini yerine getiremediğini söyleyen Bahçeli, "Peki sizlere soruyorum; AKP ile ekonomik sorunlarınız tükendi mi? AKP ile yoksulluğunuz azaldı mı? AKP ile yolsuzluklar ortadan kalktı mı? AKP ile emniyet ve asayiş arttı mı?" diye sordu. Mitinge katılanların 'Hayır' diye bağırması üzerine Bahçeli, "Bu cevabı alacağımı biliyordum. Emindim. Çünkü ülkemin neresinde bu ve benzer soruları sorsam her yerde ağız birliği görüyorum. İşte bu hayırlar Türkiye gerçeğinin sesidir. Bütün Türkiye yoksullaşmıştır. Bütün millet fukaralığa ve işsizliğe rehin bırakılmıştır. Herkes sıkıntıdadır. Yolsuzluk büyümüştür. Rüşvet devasa boyutlardadır. Hukuksuzluk korkunç seviyelerdedir. Kanunsuzluk kol gezmektedir. Kaçakçılık, kara para tacirliği ve hırsızlık prim yapmaktadır" dedi.

'FOTOKOPİ BAŞBAKAN'

Başbakan Davutoğlu'nu eleştiren Bahçeli, şöyle konuştu:

"Fotokopi başbakana bakarsak her şey iyiye doğru gitmekte, dünya AKP'nin başarısını alkışlamaktadır. Hal gerçekten böyle ise AKP zihniyetinin zenginlik ve kalkınma tabloları ile milletimizin gerçek yaşantısı arasındaki uçurumu nasıl izah etmek gerekecektir? Tamamen sıcak para ile beslenen, üretimin her geçen gün azaldığı, ithalatın arttığı bu ekonomik anlayışın mimarı AKP hükümetidir. Bilinmelidir ki, üretimin olmadığı bu basit çarkın sonu yoktur. AKP iktidarı ile ülkemiz; yağma ve sömürü döngüsüne mahküm olmuştur. AKP zihniyeti 150 ay 2 gündür dış güçlerin elinde, avucundadır. Türkiye, AKP hükümeti ile açlıkla, adaletsizlikle, ahlaksızlıkla, ve asayişsizlikle karşı karşıyadır. Başbakan, özetlediğim bu kara tablonun milletimiz tarafından bilinmesinden korkmaktadır. Bu nedenle saçma sapan konuşmakta, Erdoğan'ın kişisel hedeflerine hizmet etmektedir. Başbakan başkanlık için çalışmaktadır. Başbakan yıkım için faaliyet halindedir. Başbakan kendi itibar ve saygınlığını gömmek için çırpınmaktadır. Davutoğlu, Erdoğan gibi yalan deryasında yüzmekte, olmayan başarı hikayeleriyle göz boyamaktadır. Milletimize sunduğu sahte cennetin altındaki karanlık Türkiye'nin ortaya çıkmasından korkmaktadır. Geleceğini pamuk ipliği ile bağladığı milletimizin gerçekleri görmesinden çekinmektedir. Davutoğlu akıbetinin farkındadır."

'VALİLER, KAYMAKAMLAR AKP'NİN MAŞASI GİBİDİR'

AK Parti'nin seçim çalışmaları kapsamında devlet kaynaklarını kullandığını söyleyip eleştiren Bahçeli, "Erdoğan'ı da korku dağları sarmıştır. Bu ikili AKP'nin sona geldiğini anlamışlardır. Bu nedenle devletin tüm imkan ve kaynakları AKP'nin seçim çalışmalarında kullanılmaktadır. Miting alanlarına parayla insan taşınmaktadır. Valiler, kaymakamlar AKP'nin maşası gibidir. Kamu araçları sivil plaka takılarak siyasi kampanyada kullanılmaktadır. Mukaddes değerlerimiz alçakça siyasete malzeme yapılmaktadır. İstanbul Maltepe'de olduğu gibi, camilerden kaçak elektrik hattı çekecek kadar AKP denge ve kontrolünü kaybetmiştir. Devlet televizyonu TRT, havuz medyası, kiralık kalem ve yorumcular gözü dönmüş gibi AKP propagandası yapmaktadır. Güdümlü anket şirketleri AKP'nin düdüğünü çalmaktadır. Yandaş işadamları aldıkları ihalelerin diyetini ödemektedir" diye konuştu.

'AKP İLE HDP SANKİ ROL PAYLAŞMIŞ GİBİDİR'

Provokasyonlara işaret eden Bahçeli, "Provokasyonlar sıklaşmış, parti binaları saldırıya uğramaya ve bombalanmaya başlamıştır. AKP ile HDP sanki rol paylaşmış gibidir. Seçimlere hile karıştırmak için AKP'nin karanlık odalarında saray talimatlı planlar yapıldığı her gün yazılıp çizilmektedir. Milli iradeyi gölgelemek, demokrasiye suikast düzenlemek için Erdoğan devreye girmiş, kurşun asker Davutoğlu'nu altından kalkamayacağı pisliğe bulaştırmak için harekete geçmiştir. Sandık güvenliği tartışmaya açılmıştır. Seçim sonuçlarını sisteme işleme ve müdahale etme yetkisi bulunan 81 ildeki UYAP personelinin tamamı görevden alınmıştır. Sandık risklidir, demokrasi tedirgindir, AKP ise ahlaksız ve arsızdır" dedi.

'BİZ SANDIKLARA SAHİP ÇIKACAĞIZ'

Her oyun değerli olduğunu, sandıklar üzerinde yapılabilecek hilelere karşı uyaran Bahçeli, "AKP, demokrasinin er meydanını karartmaya ve sandık yolsuzluklarıyla sonuçları değiştirmeye teşebbüs ederse, bilsin ki dünyayı başlarına yıkarız. Bunun hesabını muhataplarından bir bir sorarız. Uşaklının oyuna leke sürdürmeyiz, tercihlerine haram ve hıyanetle kapkara kesilmiş elleri dokundurmayız. Biz sandıklara sahip çıkacağız. Biz demokrasinin arkasında olacağız. AKP sandıkla gelmişti, sandıkla gitmekten başka yolu da olmayacaktır" diye konuştu.

ERDOĞAN'IN MİTİNGLERİNİ ŞİKAYET ETTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın düzenlediği mitingleri eleştirip halka şikayet eden Bahçeli, şunları söyledi:

"Erdoğan, hazineyi adeta bölünme ve rejim tasfiyesi için seferber etmektedir. Yüzde 52 oy almış birisi olduğu için bunu kendisine hak görmektedir. ve dahası, korsan mitinglerle baştan ayağa siyasete girmekte, Anayasa suçu işlemekten hiç mi hiç rahatsızlık duymamaktadır. Uşaklı kardeşlerim soruyorum sizlere; Erdoğan her gün karaborsa mitingleri düzenleyip muhalefete hakaret etmektedir; bir Cumhurbaşkanı'na bunu yakıştırıyor musunuz? Erdoğan taşıdığı görev itibariyle herkese eşit mesafede durması gerekmektedir; bir Cumhurbaşkanı'nın sınırları Anayasa'da çizilmiş yetkilerini aşmasını doğru buluyor musunuz? Tarafsızlık bağlamında şeref ve namus üzerine ettiği yeminleri sakız gibi çiğnemesini normal görüyor musunuz? Erdoğan milli iradeye sansür uygulamaktadır. Erdoğan demokrasiye ambargo uygulamakta, ahlakı izole etmektedir. Böyle bir Cumhurbaşkanı ne zaman görülmüştür? Böyle bir ülke yönetimine ne zaman şahitlik edilmiştir? Gerek Erdoğan, gerekse de Davutoğlu korkmaktadır. Nedeni ise Milliyetçi Hareket'in ayak sesleridir. MHP yükseldikçe, serok Ahmet'in ve 17-25 Erdoğan'ın uykuları kaçmaktadır. MHP güçlendikçe hainler şaşırmakta, melanetin siperlerine kaçmaktadır."

Geçim sıkıntısının yaşandığını, üreticilerin zor durumda olduğunu söyleyen Bahçeli, destek isteyerek şunları söyledi:

"Rüşvetçiler 12 yıl 6 ay 2 gündür iktidardadır. Buna son vermek için bizimle yürüyün. Soyguncular 12 yıl 6 ay 2 gündür keyif ve konfor içindedir. Buna engel olmak için bizimle yürüyün. Yolsuzluk, ihanet ve vurgun şebekelerinin 12 yıl 6 ay 2 gündür yediği önünde, yemediği ardındadır. Bu sefil israf ve hezimeti bitirmek için bizimle yürüyün. Biliyorsunuz, Ankara'ya sizlerin alın terinizden kesilen paralarla saray yaptılar. Bu kaçak ve karanlık saraya 1 milyar 370 milyon lira harcadılar. Buna da itibar dediler. İtibarı haramda aradılar. İtibarı soygunda buldular. İtibarsızlığı itibar olarak adlandırdılar. Yalan söylediler, utanmadılar. Allah'la kandırdılar, korkmadılar. İstismara taptılar, inkara saptılar, işbirlikçi ve iki yüzlü oldular. Beştepe Hanedanlığı kurarak zalimliğin sultasını sürdüler. Har vurup harman savurdular. Bir yanda rüşvet yediler, diğer yanda hukuku katlettiler. Bir yanda hazineyi boşaltılar, diğer yanda kasalarını doldurdular. 17-25 Aralık'ta suçüstü yakalandılar, ama darbe dediler. Görevini yapan hakim, savcı ve polislere saldırdılar, görevden aldılar, sürgüne ve cezaevine yolladılar. İşler sarpa sarınca, maske düşünce, kirli çamaşırlar birer birer dökülünce, 12 yıl bir ve beraber olduklarını paralel ilan ettiler."

VAADLERİNİ SIRALADI

CHP ile diğer partilere oy vermiş vatandaşlara seslenen ve "Bu kez birlikte yürüyelim" çağrısı yapan Bahçeli, kararsız seçmenden de oy istedi. Emeklilere Mart ve Eylül ayında 1400'er liradan 2800 lira emekli destek ödeneği vereceklerini söyledi. Askeri ücreti 1400 liraya çıkaracaklarını söyleyen Bahçeli, 100 liralık ulaşım desteği ile evi olmayanlar için 250 lira kira yardımı sözünü yineledi. Mazotta, gübrede, ilaçta, tohumda, yemde ve fidede ÖTV ile KDV'yi tamamen kaldıracaklarını belirten Bahçeli, mazotu 1 lira 75 kuruşa indireceklerini vurguladı. Üniversite sınavlarını da kaldıracaklarını söyleyen MHP lideri Bahçeli, üreticiden, işçiye, atama bekleyen öğretmenden evlenecek gençlere, intibak ve özlük haklarının iyileştirmesini isteyen kamu görevlilerine yönelik vaatlerini sıraladı.

Yaklaşık 40 dakika süren konuşmanın ardından Bahçeli, seçmenlere beyaz ve kırmızı karanfil attı. Bahçeli, mitingin ardından makam aracına binerek karayoluyla Ankara'ya hareket etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Uşak - Bahçeli: Kefenle Siyaset Yaptığını Söyleyenler Bizi Anlayamaz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Tarım ve Orman Müdürü Enver Aydın, Sarıkamış'ta incelemelerde bulundu
    13:56 Tarım ve Orman Müdürü Enver Aydın, Sarıkamış'ta incelemelerde bulundu

    Tarım ve Orman Müdürü Enver Aydın, Sarıkamış İlçe Müdürlüğü personeli ile bir araya gelerek çalışmalar hakkında bilgi aldı ve fikir alışverişinde bulundu. Ayrıca, yeni atanan Sarıkamış İlçe Tarım Müdürü Musa Bastem'e hayırlı olsun dileklerinde bulundu.

  • ING Türkiye'de Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcılığına Tuğçe Bora Kılıç atandı
    13:54 ING Türkiye'de Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcılığına Tuğçe Bora Kılıç atandı

    ING Türkiye'de Operasyon Genel Müdür Yardımcısı (COO) olarak görev yapan Tuğçe Bora Kılıç, Bireysel Bankacılık Genel Müdür Yardımcısı olarak atandı. Kılıç, ING'nin Türkiye'nin en sevilen dijital bankası olma hedefine liderlik edecek.

  • Tekirdağ Kapaklı'da Bayram Tatili Boyunca 525 Bin Lira Cezai İşlem Uygulandı
    13:52 Tekirdağ Kapaklı'da Bayram Tatili Boyunca 525 Bin Lira Cezai İşlem Uygulandı

    Kapaklı İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından yapılan denetimlerde, Ramazan Bayramı tatili boyunca 471 araç ve sürücü kontrol edildi. İncelemeler sonucunda trafik kurallarını ihlal eden 138 araç ve sürücüye toplamda 525 bin 357 lira trafik idari para cezası uygulandı. Ayrıca, denetimler sırasında vatandaşlara trafik kurallarına uymaları için bilgilendirici el broşürleri dağıtıldı.

  • Van'da çocukları dağa kaçırılan aileler DEM Parti İl Başkanlığı önünde eylemlerine devam ediyor
    13:52 Van'da çocukları dağa kaçırılan aileler DEM Parti İl Başkanlığı önünde eylemlerine devam ediyor

    Van'da çocukları dağa kaçırılan aileler, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) İl Başkanlığı önündeki eylemlerine bu hafta da devam etti. Menekşe Sokak'ta bir araya gelen aileler, terör örgütü PKK aleyhine slogan atarak DEM Parti İl Başkanlığı binasının önüne kadar yürüdü. Anne Nazlı Sancar, 13 yıldır evlat hasreti çektiğini belirterek mücadeleyi bırakmayacaklarını söyledi.

  • Ordu Perşembe ilçesinde sıcak asfalt çalışması tamamlandı
    13:52 Ordu Perşembe ilçesinde sıcak asfalt çalışması tamamlandı

    Ordu'nun 'Sakin Şehir' unvanına sahip Perşembe ilçesinde, Büyükşehir Belediyesi tarafından 2 mahalleyi sahil kesimine bağlayan yolun sıcak asfalt çalışması tamamlandı.

  • Çaykur Rizespor, Başakşehir maçına odaklandı
    13:50 Çaykur Rizespor, Başakşehir maçına odaklandı

    Çaykur Rizespor'un futbolcusu Dal Varesanovic, deplasmanda oynayacakları RAMS Başakşehir maçının zorluğuna dikkat çekerek, takımın Avrupa hedefi için mücadele ettiklerini belirtti. Varesanovic, deplasman maçlarında taraftar desteğinin önemine vurgu yaparak, İstanbulspor deplasmanındaki gibi taraftarın gelmesini istediklerini söyledi. Bireysel başarı yerine takımın başarısına odaklandıklarını ifade eden Varesanovic, kulübün hedefinin Avrupa kupalarına gitmek olduğunu ve bu doğrultuda çalıştıklarını dile getirdi.

  • Adıyaman'da Kültürel Faaliyetler Projesi Kapanış Programı Gerçekleştirildi
    13:50 Adıyaman'da Kültürel Faaliyetler Projesi Kapanış Programı Gerçekleştirildi

    Adıyaman İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Kültürel faaliyetlerde göçmenler, mirasın korunması ve turizmin teşvik edilmesi' adlı proje kapanış programı düzenlendi. Programda konuşmalar, konser ve proje sonuç sunumu gerçekleştirildi.

  • Necib Mahfuz'un 'Mumyanın Uyanışı: Antik Mısır Hikayeleri' Türkçeye çevrildi
    13:49 Necib Mahfuz'un 'Mumyanın Uyanışı: Antik Mısır Hikayeleri' Türkçeye çevrildi

    1988 Nobel Edebiyat Ödülü sahibi ilk Arap yazar Necib Mahfuz'un 'Mumyanın Uyanışı: Antik Mısır Hikayeleri' kitabı Türkçeye çevrildi. Can Yayınları tarafından yayımlanan kitap, Antik Mısır'ı tarihi şahsiyetler, kadim metinler ve şiirlerle günümüz yaşantısıyla birleştiren beş öyküden oluşuyor. Mehmet Hakkı Suçin'in çevirisiyle okurla buluşan eser, mezarında rahatsız edilen bir mumyanın 20. yüzyılda öfke içinde uyanışını anlatıyor.


Advertisement