Uşak - Bakan Ramazanoğlu: Bizdeki Muhalefet Yıkma ve Bozma Üzerine Kurulmuş - Son Dakika
Güncel

Uşak - Bakan Ramazanoğlu: Bizdeki Muhalefet Yıkma ve Bozma Üzerine Kurulmuş

Uşak - Bakan Ramazanoğlu: Bizdeki Muhalefet Yıkma ve Bozma Üzerine Kurulmuş

Bakan Ramazanoğlu: Bizdeki muhalefet yıkma ve bozma üzerine kurulmuş Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Türkiye'de muhalefet sorunu olduğunu belirtip, "Ama muhalefete de ne yapacağını biz öğretiyoruz.

24.01.2016 19:17
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bakan Ramazanoğlu: Bizdeki muhalefet yıkma ve bozma üzerine kurulmuş

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu, Türkiye'de muhalefet sorunu olduğunu belirtip, "Ama muhalefete de ne yapacağını biz öğretiyoruz. Bizim muhalefet, 'Olmaz, yapamazsınız' diyor. Milli meselelerde nerede duracağını bilemeyen, 'milli duruş' gibi ciddi bir sorunları var. Bizdeki muhalefet yıkma ve bozma üzerine kurulmuş" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu, bir dizi ziyaret ve bakanlığına bağlı kurumlarda incelemelerde bulunmak üzere bugün Uşak'a geldi. Denizli'den Uşak'a karayolu ile gelen Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Dr. Sema Ramazanoğlu, Uşak Valiliği önünde Vali Ahmet Okur ve protokol üyeleri tarafından karşılandı. Bakan Ramazanoğlu, yöresel kıyafetlerle ellerinde çiçekle kendisini karşılayan çocuklara, karne hediyesi verdi. Vali Ahmet Okur'u makamında ziyaret edip, valiliğin kısa süre önce uygulamaya başlattığı yardıma muhtaç ailelerin internet üzerinden ulaşabileceği "e-vakıf" uygulaması konusunda brifing alan Bakan Ramazanoğlu, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamları ile Uşak'a geldiğini söyledi. Bakan Ramazanoğlu, "Uşak'ta danışma meclisi toplantısının ardından işadamları ile birlikte bir istişare toplantısı yapacağız. Uşak'ın sanayisi ve ekonomisi konusunda istişarelerde bulunacağız. Uşak'a ne yapılması gerekiyorsa, elimizden ne geliyorsa sanayisi, ticareti ve ilin gelişmesi ve şehir yapılanması anlamında her konuda Uşak'a katkı vereceğiz" dedi.

Valilik ziyaretinin ardından Atatürk Kültür Merkezi'ne geçen Bakan Ramazanoğlu, partisinin İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı. AK Parti Ocak Ayı Uşak İl Danışma Meclisi Toplantısı'na Uşak Milletvekilleri Mehmet Altay ve Alim Tunç, AK Parti Uşak İl Başkanı Servet Kuş, AK Partili Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, ilçe ve belde belediye başkanları ve partililer katıldı. Toplantı öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi kariyerinin yer aldığı, Bakan Ramazanoğlu'nun da yer aldığı sinevizyon gösterisi yapıldı. Terör olaylarında şehit olan polis ve askerler için bir dakikalık saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı okundu.

"UŞAK'IN MUHABBET SELİNE KARŞILIKSIZ KALAMAZDIK"

Parti yöneticileri ve milletvekili konuşmalarının ardından partililere seslenen Bakan Ramazanoğlu, "Uşak komşumuz. Uşak Denizli'nin yan tarafından gönül bahçesidir. Denizli'ye ne düşünüyorsak Uşak'a da onu düşünüyoruz. 64. hükümet kurulduktan sonra ilk hayırlı olsuna gelenler Uşaklı kardeşlerimizdi. Uşak'ın muhabbet seline karşılıksız kalamazdık ve 'Uşak'a geleceğiz dedik', geldik. 3 Kasım 2002 beraber yaşadığımız yola çıktığımız arkadaşlarımız burada. O günler Türkiye'nin zor günleriydi. Geçmişimizi bilmemiz gerekiyor. Çok uzun bir tarih değil. 15 yıl önce o hikayeye başlarken buradaki arkadaşlarımız vardı. Öyle güneşli bir tablo yoktu, ekonomi çökmüş insanlar yarınını düşünüyordu. O dönemde kişi başına gelir 1800 dolardı, ülkenin sahibi yoktu. Herkes birbirine kim bu ülkenin ve milletin sahibi sorusunu soruyordu. Siyasi iktidar kendi derdine düşmüştü. Başbakan hastanede yatıyordu. O dönemde yeni bir ışık çıktı ve yürüyüş başladı. Bu milletin bir kutup yıldızına ihtiyacı vardı. O insan Recep Tayyip Erdoğan'dı" dedi.

"İNANÇ VE İFADE ÖZGÜRLÜĞÜ KONUSUNDA ÇALIŞMA YAPTIK"

2001 yılında kurulan AK Parti ile Türkiye yürüyüşünün önünde kimsenin duramadığını ifade eden Bakan Ramazanoğlu, "14 yıl boyunca reformlarla Türkiye'yi inşa ediyoruz. Türkiye'de ileri demokrasi yolunda aşamadığımız noktalar vardı. Yasaklar, yoksulluk ve yolsuzlukları bitirmek için çıktığımız yolda önce yolsuzluklarla ilgili ciddi kanuni değişiklikler yaptık. Yoksulluk konusunda da ciddi adımlar atarak yıllık 1.5 miyar liralık bütçeli bakanlığımız bugün 30 milyar lira bütçeye sahiptir. Elimizin dokunmadığı kimse kalmadı. Gözü yaşlı hiç kimse yok. Türkiye hızla yol alıyordu ve yasaklarla da uğraştık. İnanç ve ifade özgürlüğü konusunda çalışma yaptık. Türkiye'nin önünde aşamadığı başörtüsü sorunu vardı. Bende dahil. Doktor oldum, ihtisasımı yaptım, sınavla kazandığım kapılar karşımda duvara dönüyordu. ya başörtün ya da kazandığın hakkın sözleri ile karşılaştım. Hakkımı bıraktım ama başörtüsünü bırakmadım. O yıllarda bu konuda dik duran bir avuç kadın vardı. Türkiye'de iki yıl önce mecliste birkaç arkadaşımız başörtüsü ile meclisine girdi. Türkiye'de düşünce ve inancı neyse onu yapan milletvekilleri var. Başörtülüler seçilebilme hakkını da kazandı. 7 Haziran'da dersimizi aldık. Yenilendik ve seçim beyannamemize baktık yeniledik. Sağlam duran asla vazgeçmeyen bir ekip kurduk ve 'Yola devam' dedik. 1 Kasım seçimleri AK Parti'nin ikinci dönem yürüyüşüdür. Türkiye 'Elhamdülillah' dedi ve biz kolları sıvadık yola koyulduk" diye konuştu.

TÜRKİYE GÜNDEMİNE DEĞİNDİ

Türk milletinin 5 bin yıllık kültürel ve tarihi mirası ile yürüyen bir millet olduğunu vurgulayan Bakan Ramazanoğlu, bugün bu yürüyüşte bu coğrafyada başka emeller adına çalışanlar olduğunu belirtti. Bakan Ramazanoğlu şöyle devam etti:

"Sözde aydınlar dediğimiz aydınlarımız topluma düşünceleri ile ışık verir. Bunlar terör örgütü adına sözcülük yapıyor. Bu milletin evlatları şehit olurken siz kimin aydınısınız? Bu millet birçok problemi aşmıştır onu da aşacaktır. Son 100 yılda 57 savaş gören ülkemiz bu zorluğu da aşacaktır. Dünyanın ilk 10 ekonomisinde yer alacak ülkemizde, daha iyi icraat yapmaları için gençlerin önünü açıyoruz. Sosyal politikalar alanında toplumun dezavantajlı grubuna yetimine öksüzüne yaşlılarına kadınlara göçmenlere devletin şevkat eliyle dokunuyoruz. Güvenlik kuvvetlerimiz doğuda başarılara terör örgütünden o arızalardan temizlemek için bizde bakanlık olarak psikolojik restorasyon için ailelere dokunuyoruz. O bölgede bütün vatandaşlarımız şevkat kucağında yediriyoruz, içiriyoruz, bakıyoruz. Çocukları telafi kurslarıyla eğitiyoruz. Psikolojisi bozulan ailelerin, devlet olarak yanınızdayız. Bizim için 'Türkiye'nin doğusu batısı yok biz baktık mı ana vatan' diye bakıyoruz. Orada askerliğini ve polislik yapanların yakınları vardır. O evlatlar hepimizin evladıdır. Herkes üzerine yorganı çekip uyuduğunda analar uyumuyor onlar dua ediyor. Bir avuç terörist, bir avuç çapulcu çukur kazacak. Kendi kazdıkları çukurda kendileri boğuluyor. Bizim siyasetimiz yiğitlik siyaseti onların ki çukur siyaseti. Onlar yalnızca çukurda boğulurlar."

"MUHALEFETE YÜKLENDİ"

CHP'nin şer odakları ile ortaklık ve söz birliği yaptığını belirten Bakan Ramazanoğlu, "Bu memleketin bir muhalefet sorunu var. Ama muhalefete de ne yapacağını biz öğretiyoruz. Bizim muhalefet, 'Olmaz, yapamazsınız' diyor. Milli meselelerde nerede duracağını bilemeyen ve milli duruş gibi ciddi bir sorunları var. Bizdeki muhalefet yıkma ve bozma üzerine kurulmuş. Onlar konuşur AK Parti yapar. Gençlerimize iyi bir Türkiye bırakma çabasındayız. Biz işlerimizi vicdanımızla yapıyoruz" dedi.

"SURİYELİLER'E İŞ İMKANI"

4.5 yıldır Suriyeli sığınmacılara bağrımıza bastık diyen Bakan Ramazanoğlu, "Suriyeli kardeşlerimiz bugün ki reel durumda istihdama ve üretime katalım diyerek çalışma izni yasası çıkardık. Bazı Avrupa ülkelerinde göçmenlere farklı ücretlendirme var. Bakan arkadaşlar ortak bir sesle 'Türkiye vatandaşı ile arasında ücret ve sosyal güvenlik farkı olamaz' dedik. 'Türkiye'de işçiler ne alıyorsa Suriyeliler'de aynı hakları alacak' dedik. Çok üretmemiz lazım. Üretip, dünyaya satmamız lazım. Ekonomik yönden güçlü bir ülke olmamız lazım. Çalışırken iş üreten olması lazım. Gençler üretin gençler vizyon sahibi olun ön açısı olun" diye konuştu.

Bakan Ramazanoğlu, daha sonra Ezogelin Restorant'ta düzenlenen Uşak İstişare Toplantısı'na katıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Uşak - Bakan Ramazanoğlu: Bizdeki Muhalefet Yıkma ve Bozma Üzerine Kurulmuş - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement