Uşak İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Gerçekleşti - Son Dakika
Yerel

Uşak İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Gerçekleşti

Uşak İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Gerçekleşti

Uşak İl Koordinasyon Kurulu, 2016 yılı 3. dönem toplantısını Öz Merkez İl Genel Meclisi toplantı salonunda gerçekleştirdi.

27.07.2016 01:23
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uşak İl Koordinasyon Kurulu, 2016 yılı 3. dönem toplantısını Öz Merkez İl Genel Meclisi toplantı salonunda gerçekleştirdi.

Vali Ahmet Okur'un başkanlığını yaptığı toplantıya Milletvekili Alim Tunç, Vali Yardımcısı Aydın Abak, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, yatırımcı kuruluşların bölge müdürleri ve daire müdürleri katıldı.

Toplantı öncesinde gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan Vali Okur; Yaşanan badirenin ülkemizin ve milletimizin menfaatine yönelik sona ermesi için dua ediyoruz dedi.

Bunlar yılan zihniyetli, akrep tıynetli

Vali Okur 11 gündür tüm ülkede olduğu gibi Uşak'ta da meydanları doldurarak birlik ve beraberlik içersinde meydanları dolduranlara teşekkür etti Okur konuşmasında şu ifadeleri kullandı; İlk geceden buyana vatanına olan sevgisini gösteren, bayrağına ve devletine sahip çıkan vatanperver Uşaklı vatandaşlarımızı tebrik ediyor ve hepsine şükranlarımı sunuyorum. 40 yıldır içimizde beslenen ve büyüyen, gizlenen; yılan zihniyetli, akrep tıynetli bir takım resmi görünüşlü üniforması olan milletin silahlarıyla millete namlu doğrultan ve bunu da hiç tereddüt etmeden, gözünü kırpmadan sanki bir düşmanla savaşır gibi kendi insanını kendi vatandaşını gördüğü her yerde ortadan kaldırmaya biçmeye imha etmeye odaklanmış bir guruptan bahsediyoruz. İnşallah büyük metanet ve kararlılıkla bu badireyi atlatacağımıza inanıyorum.

Bu örgütle alakalı olanlarla asla taviz vermeden idari talimatlara uygun işlemini yapacak

Darbe gecesi de yaşananlar hakkında değerlendirmelerde bulunan Vali Okur konuyla ilgili olarak şunları söyledi; 15 Temmuz gecesi Türk milleti kundaktaki iki aylık bebeğinden, 115 yaşında sandalyede yürüyen ninesine kadar her ferdi her düşüncedeki insanı darbe sözünü duyup, algılayıp, Sayın Cumhurbaşkanımızın sokaklara inin talimatıyla da hiç tereddüt etmeden olduğu yerdeki en yakın müdahale yerine koşa koşa gidip milletini ve devletini savunmakta dünyaya ve bütün devletlere özellikle darbe heveslilerine darbeye muhatap olan mazlum durumdaki diğer devletlere çok önemli bir ders vermiştir. Eli öpülesi bu millet tarihi bir tablo ortaya koydu. Artık acaba demek durumunda değiliz. Bütün kamu kurumundaki arkadaşlarımız böyle bir badirenin yaşanmaması için en yakınındaki arkadaşları dahil buna destek olan, bu örgütle alakalı olanlarla asla taviz vermeden idari talimatlara uygun işlemini yapacak. Tereddüde düşüldüğünde Valiliğimizde kurulan OHAL bürosu ile irtibata geçilmesi suretiyle kimsenin haksızlığa uğramadan soruşturmalarının en sağlıklı şekilde tamamlayarak gerekli çalışmalar yapılacaktır. Bununla birlikte inanıyorum ki ülkemizde yaşanan badireyi en kısa sürede atlatarak kalkınma hedeflerimize emin adımlarla ilerleyeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti Devletimiz gelecekte çok parlak, çevresinde, dünyada sözü sayılır bir ülke olacağı konusundaki inancımı da ifade etmek istiyorum."

Yüzde 41 Oranında Nakdi Gerçekleşmeye Karşılık Yüzde 44 Fiziki Gerçekleşme Sağlandı

Vali Okur'un konuşmasının ardından şehitler için saygı duruşu yapıldı. Saygı duruşunun ardından 2016 yılı 2. dönem yatırımları görüşülmeye başlandı. Buna göre kurumların programlarında 429 proje bulunuyor. Bu projelerin toplam bedeli 1 milyar 168 milyon TL. Yatırımcı kuruluşlarca yürütülen 322 projeden 54'ü tamamlandı, 167'si devam ediyor. İhale aşamasında 90 proje bulunurken 11 projeye henüz başlanmadı. Yatırımcı kuruluşların yürüttükleri projeler kapsamında yüzde 41 oranında nakdi gerçekleşmeye karşılık yüzde 44 fiziki gerçekleşme, belediyelerin yürüttükleri projeler toplamında ise yüzde 19 oranında nakdi gerçekleşmeye karşılık yüzde 37'lik bir fiziki gerçekleşme sağlandı.

Toplantı kurum ve kuruluşların çalışmaları hakkında yapılan görüş ve değerlendirmelerin ardından sona erdi. - UŞAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Uşak İl Koordinasyon Kurulu Toplantısı Gerçekleşti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement