Uşak Kamu Hastaneleri Birliği'nde Mali Değerlendirme - Son Dakika
Yerel

Uşak Kamu Hastaneleri Birliği'nde Mali Değerlendirme

Uşak İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Mali Hizmetler Başkanı İsmail Çelebi hastanelerin taşınması sürecini ve birliğin 10 aylık mali değerlendirmesini yaptı.

22.10.2013 09:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uşak İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği Mali Hizmetler Başkanı İsmail Çelebi hastanelerin taşınması sürecini ve birliğin 10 aylık mali değerlendirmesini yaptı.

Mali Hizmetler Başkanı Çelebi yaptığı açıklamada; "02 Kasım 2012 tarihinde göreve başladığımız günden bu güne kadar iyi bir stok kontrol yönetimi uygulayarak, bütün hastanelerin alımlarını tıbbi sarflar, cihazlar ve her türlü ihaleler tek elden yapılması ve takip edilmesi, bilinçli ve profosyonel ekipler ile iş ve işlemlerin gerçekleştirilmesi sonucu ihale ile yapılan alımlarda borçluluk gün süremiz 02 Kasım 2012 tarihinde 180 - 200 günlerde iken şu an 50-60 güne kadar düşürülmüştür. Genel Sekreterliğimize bağlı merkez hastanenin ve ilçe hastanelerin göreve başlanıldığında tarihlerde bulunan borçları ilerleyen aylarda hastanelerimizdeki gerçekleşen tahakkuklarımız karşılığında gönderilen bütçeden karşılanmış ve borç stoklarımız yüzde 90'ların üzerinde azalma göstermiştir. 12 milyon olan borç stoğu 1 milyona kadar düşürülmüştür. Uşak Devlet Hastanesi, Banaz Devlet Hastanesi, Eşme Devlet Hastanesi, Sivaslı Devlet Hastanesi ve Ağız Diş Sağlığı Merkezi'nin İlaç ve Sarf Malzeme ihtiyaçları Uşak Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekterliği Mali Hizmetler Başkanlığı tarafından sağlanmakta ve dolayısıyla alınan malzemelerin toplu alınması, maliyetleri daha düşük tutmakta, hem daha kaliteli malzemeler temin edilmesini sağlamakta hem de direk hastanelerimizin gelirlerinde artış olmaktadır" dedi.

Çelebi, 2014 yılının mali ve idari anlamda 2013 yılı gibi çok başarılı bir yıl olacağını ümit ettiklerini belirterek, "Öncelikle hizmet verilen sağlık alanının şakaya gelmeyecek bir alan olduğu ve asla hataları ve tedbirsiz davranışları kabul etmeyeceğinin bilincindeyiz. Başta bize bu güne kadar ve bu göreve ilk başladığımız zamandan beri her zaman pozitif, arkadaşça ve samimi yaklaşan, yaptığımız görevin yüceliğini hep ön planda tutan Genel Sekreterimiz Yalçın Atlı'ya sonra bizi destekleyen ve yardımcı olan mesai arkadaşlarıma, tüm hastane yöneticilerimize, personellerimize ve misafirlerimize teşekkürlerimi ve saygılarımı sunarım" diye konuştu. - UŞAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Uşak Kamu Hastaneleri Birliği'nde Mali Değerlendirme - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement