Uşak Kılıçdaroğlu: Yüreğimiz Yanıyor, Hükümetten Cevap Bekliyoruz - Son Dakika
Güncel

Uşak Kılıçdaroğlu: Yüreğimiz Yanıyor, Hükümetten Cevap Bekliyoruz

Uşak Kılıçdaroğlu: Yüreğimiz Yanıyor, Hükümetten Cevap Bekliyoruz

Kılıçdaroğlu: Yüreğimiz yanıyor, hükümetten cevap bekliyoruzCHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Fırat Kalkanı operasyonunda, El Bab'a yönelik harekat sırasında DEAŞ'ın düzenlediği bombalı araç saldırılarında şehit düşen askerleri hatırlatarak, "El Bab'dan gelen şehit haberleri var.

23.12.2016 18:05
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kılıçdaroğlu: Yüreğimiz yanıyor, hükümetten cevap bekliyoruz

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Fırat Kalkanı operasyonunda, El Bab'a yönelik harekat sırasında DEAŞ'ın düzenlediği bombalı araç saldırılarında şehit düşen askerleri hatırlatarak, "El Bab'dan gelen şehit haberleri var. İnternette yayınlanan görüntüler var. İzleyemiyoruz. Yüreğimiz yanıyor. Hükümetten cevap bekliyoruz. 'Olayı inceliyoruz' diyorlar, inceleyin; ama ben cevap bekliyorum" dedi.

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, Uşak'ta 'Halkla Buluşma' etkinliğine katıldı. Uşak'ta kapalı bir spor salonunda hitap eden Kılıçdaroğlu, "Bizi bölmek istiyorlar. İnanç bağlamında, kimlik bağlamında, yaşam tarzı bağlamında bölmek istiyorlar. Allah'a şükür, bütün bunlara rağmen bu memleket bölünmedi. Omuz omuza, birlikte mücadele edeceğiz. Bölünmeyeceğiz. Birlikte bu ülkede huzur içinde yaşamanın yollarını arayacağız" diye konuştu.

"TÜRKİYE KAN GÖLÜNE DÖNMÜŞ DURUMDA"

Son dönemde yaşanan terör olaylarını hatırlatan Kılıçdaroğlu, "35 yıldır bir terör var, PKK terör örgütü. Geldiler, 2002'de iktidar olduklarında Türkiye'de terör yoktu. Şimdi Türkiye kan gölüne dönmüş durumda. Bir annenin bir evladını askere gönderirken, duyduğu acıyı kim duyuyor yüreğinde? Onların umutla, huzur içinde dönmelerini beklemiyor muyuz? Bir babanın evladını toprağa vermesinin acısını kim bilebilir? Allah kimseye evlat acısı vermesin. Evlat acısı kadar yüreklerimizi yakan derin bir acı yoktur" dedi.

"TERÖRE KARŞI ÇIKMAK NAMUS BORCUDUR"

Terörle mücadele için birlik vurgusu yapan CHP lideri Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "Terörle mücadele elbette yapacağız. Bu konuda ortak payda oluşturmak zorundayız. Terör, kimden gelirse gelsin; amacı ne olursa olsun hep beraber karşı çıkmak zorundayız. Terör bir insanlık suçudur. Terörün malzemesi insandır. Kandan beslenir terör. Kandan beslenen bir organizasyona karşı çıkmak yani teröre karşı çıkmak bir namus borcudur. Bir insanlık görevidir. Soru şu: 2002'de Türkiye'de terör belası yokken, PKK terörü yokken, 14 yılda nasıl azdı? Şehirler silah deposuna döndürülürken, kim talimat veriyordu valilere, bunlara dokunmayın diye? Kamyonun üstünden kalaşnikof silahlar dağıtılırken, güvenlik güçleri müdahale etmek istiyor. Vali telefon ediyor güvenlik güçlerine; 'Bunlara müdahale etmeyin' diye. Bu telefonu yaptıranlar kimler? Bombalar yerleştirilirken, kimler göz yumuyordu? Bütün bu şehitlerin sorumluları, bugün iktidar sahipleridir"

"DIŞ POLİTİKANIN İKTİDARI, MUHALEFETİ OLMAZ"

Dış politikanın milli olmak zorunda olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, "Dış politikanın iktidarı, muhalefeti olmaz. Ama ilk kez cumhuriyet tarihinde bunlar, dış politikada milli politika izlemediler. Gayri milli bir politika izlediler. El Bab'dan gelen şehit haberleri var. İnternette yayınlanan görüntüler var. İzleyemiyoruz. Yüreğimiz yanıyor. Şimdi interneti yasaklamışlar, kimse görmesin o görüntüleri; kendi günahlarını, kendi ayıplarını kimse görmesin diye. Kendi sınırı koru, Türkiye'nin güvenliğini sağla. Ben sana demiyor muydum ey sarayda oturan vatandaş, Suriye'ye silah gönderme. Terör örgütlerine silah gönderme. Göndereceğin her silah, gelir bir gün seni vurur; dedik" diye konuştu.

"TERÖR NEREDEN GELİRSE GELSİN HEP BİRLİKTE KARŞI ÇIKACAĞIZ"

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Eskiden bir PKK belası vardı. Şimdi bir de IŞİD belası çıktı, El Nusra belası çıktı. Bu IŞİD belası Musul Konsolosluğumuzu bastı. 49 vatandaşımızı rehin aldı. Ağızlarını açıp, 'Bunlar terör örgütüdür' bile diyemediler. İdeolojik akrabalıkları var onların, ben gayet iyi biliyorum. Terör, ister PKK ister FETÖ ister DHKP-C ister IŞİD ister El Nusra; nereden gelirse gelsin hep birlikte karşı çıkacağız. Karşı çıkmayıp, bu ülkenin başına bela edenlerde de hesabını soracağız"

"EMEVİ CAMİİ'NDE NAMAZ KILACAKLARDI, SÜLEYMAN ŞAH TÜRBESİ'Nİ KAÇIRMAK ZORUNDA KALDILAR"

Türkiye'nin Ortadoğu politikasına yönelik eleştirilerde bulunan Kılıçdaroğlu, "Ne oldu? Emevi Camii'ne gidip, namaz kılacaklardı. Süleyman Şah Türbesi'ni kaçırmak zorunda kaldılar. Diyorlardı ki 'Biz Ortadoğu'da oyun kurucuyuz'. 'Dünyaya nizam veriyoruz biz'. Büyük lokma yutabilirsin; ama büyük laf etmeyeceksin. Şimdi Ortadoğu'nun oyuncağı oldular. Her gelenin şamar vurduğu bir iktidar oldular. Türkiye böyle mi? Cumhuriyeti kuranlar bunun için mi kurdu? Bunun için mi Kurtuluş Savaşı'nda şehitlerimiz, gazilerimiz var?" dedi.

"ORTADOĞU BATAKLIĞINDA ÇIKAMAYACAKLAR"

Terörün sorumlusunun hükümet olduğunu savunan Kılıçdaroğlu, "3 milyon Suriyeli Türkiye'de. Sorumlusu kim? Utanmasalar diyecekler ki 'Sorumlusu CHP'. Öyle ya yağmur yağsa, fırtına olsa sorumlusu CHP. Sanki 14 yıldır CHP iktidarda, onlar da muhalefette. 14 yıldır bu ülkeyi kim yönetiyor? Terörün sorumlusu sen değil misin? Bütün dünyayı bize düşman ettin, sorumlusu sen değil misin? Söylüyorum, şimdi Ortadoğu bataklığında çıkamayacaklar. Çıkamazlar da zaten; çünkü devleti yönetemiyorlar. Şu anda Türkiye Cumhuriyeti yönetilmiyor. Kim yönetiyor Türkiye'yi? Türkiye ile ilgili kararları kim veriyor? Hükümet var mı bu ülkede, bakanlar var mı bu ülkede? Her şeyi allak bullak ettiler" diye konuştu.

"HÜKÜMETTEN CEVAP BEKLİYORUZ"

Hükümetten Suriye politikasının hesabının sorulacağını belirten Kılıçdaroğlu, "Görüntüler var. Askerlerimizin diri diri yakıldığı görüntüler var. Başlarına kurşun sıkıldığı görüntüleri var. Hükümetten cevap bekliyoruz. 'Olayı inceliyoruz' diyorlar, inceleyin; ama ben cevap bekliyorum. Suriye'yi başımıza bela ettin, hesabını da vereceksin" dedi.

"BU ÜLKEYE DİKTA YÖNETİMİNİ GETİRMEYECEĞİZ"

Anayasa değişikliği ve başkanlık sistemi tartışmalarına da değinen CHP lideri Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Şimdi başımıza bir bela daha açmak istiyorlar. Anayasayı değiştireceğiz, diyorlar. Rejimi değiştireceğiz, diyorlar. Diyorlar ki '1923 yılında rejim kuruldu. Biz rejim değişikliği yapmıyoruz'. Bal gibi rejim değişikliği yapıyorsunuz. Cumhuriyeti ve demokrasiyi kaldırarak, yerine bir dikta yönetimi getirmek istiyorsunuz. Bir kişi kalsak dahi mücadelesini vereceğiz. Bunun mücadelesini vermek namus borcudur. Bu ülkeye dikta yönetimini getirmeyeceğiz. Senin çoğunluğun bizim haklılığımıza yetmez"

"EYALET SİSTEMİNİ SAVUNANLARDAN BİRİ DE RECEP TAYYİP ERDOĞAN'DIR"

Anayasa değişikliği teklifi üzerinden MHP'ye seslenen Kılıçdaroğlu, "Milliyetçi Hareket Partili arkadaşlarıma şunu söyleyeyim. Siz ne kadar milliyetçiyseniz, biz de o kadar milliyetçiyiz. Siz ne kadar ülkücüyseniz, biz de o kadar ülkücüyüz. Siz ne kadar vatanseverseniz, biz de o kadar vatanseveriz. Anayasaya hüküm koyuyorlar. Birden fazla ili kapsayan sistem, örgütlenme modeli getirilebilir yani eyalet sistemi gelebilir. Eyalet sistemini kim istiyor? Birisi hapiste, Öcalan istiyor. Öbürü de sarayda, Erdoğan istiyor. Evet, onun ağzından söylüyorum. Eyalet sistemini savunanlardan biri de Recep Tayyip Erdoğan'dır. Beni utandıran da onun arkasına takılanlardır" açıklamasında bulundu.

"MİLLİ KURTULUŞ SAVAŞI MÜCADELESİNİ YENİDEN YAPACAĞIZ"

Demokrasi mücadelesi verileceğini vurgulayan CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu: "Mücadele yapacağız. Milli Kurtuluş Savaşı mücadelesini onlar şimdi söylüyorlar. Milli Kurtuluş Savaşı mücadelesini yeniden yapacağız. Demokrasi mücadelesini yeniden yapacağız. Kadın erkek eşitliği mücadelesini yeniden yapacağız. Bağımsız yargı mücadelesini yeniden yapacağız. Medya özgürlüğü mücadelesini yeniden yapacağız. Bu ülkeye demokrasi ya gelecek ya gelecek. İkinci bir noktası yoktur"

O KÖYE GİTTİ

Konuşmanın ardından CHP Uşak Milletvekili Özkan Yalım, Kılıçdaroğlu'na üstünde Atatürk yazan bir kalem, CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba ise seramik parçalarından yapılmış Atatürk portresi hediye etti. CHP lideri Kılıçdaroğlu, halkla buluşmanın ardından salondan ayrıldı. Banaz'ın banka icralarından dolayı satılığa çıkarılan Düzkışla Köyü'ne hareket etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Uşak Kılıçdaroğlu: Yüreğimiz Yanıyor, Hükümetten Cevap Bekliyoruz - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Erdoğan: Kocaeli'nde istihdamı desteklemek için 24 milyar lira prim teşviki verdik
    18:10 Erdoğan: Kocaeli'nde istihdamı desteklemek için 24 milyar lira prim teşviki verdik

    Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kocaeli'de düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, Kocaelili işverenlere 24 milyar lira tutarında prim teşviki verdiklerini ve ildeki aktif sigortalı sayısının 276 binden 786 bine çıktığını belirtti. Ayrıca, ulaştırma alanında yapılan yatırımları da anlatan Erdoğan, Kocaeli'yi yüksek hızlı tren merkezi haline getirdiklerini ve birçok alanda hizmetlerin devam ettiğini söyledi.

  • Anavatan Partisi, Mersin'de Cumhur İttifakı'nın adayına destek vereceğini açıkladı
    18:09 Anavatan Partisi, Mersin'de Cumhur İttifakı'nın adayına destek vereceğini açıkladı

    Anavatan Partisi, 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'nde, Mersin'de Cumhur İttifakı'nın Büyükşehir Belediye Başkan adayı Serdar Soydan'a destek vereceğini duyurdu. Partinin Genel Başkan Yardımcısı Semih Narlı, Mersin ziyaretinde yapılan toplantıda Soydan'a destek kararını açıkladı ve bu birlikteliğin tüm Türkiye'ye sinerji yaratacağını belirtti. Anavatan Partisi, Soydan'ın başkanlığında Mersin'in tekrar Akdeniz'in incisi haline geleceğine inandıklarını ifade etti.

  • TEKNOFEST 2024'e 1 milyon 600 bin gencin başvurduğu açıklandı
    18:07 TEKNOFEST 2024'e 1 milyon 600 bin gencin başvurduğu açıklandı

    Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin milli teknoloji ruhuna vurgu yaparak, dünyada böyle bir toplumsal seferberlik ruhunun olmadığını belirtti. Kacır, Türk gençliğinin teknoloji alanında gösterdiği başarıları ve Türkiye'nin havacılık ve savunma sanayisindeki ilerlemelerini vurguladı. Ayrıca, Türkiye'nin uzay teknolojilerindeki hedeflerini ve milli uzay programını anlattı.

  • Sinop'ta Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesi seçim güvenliği toplantısı yapıldı
    18:05 Sinop'ta Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesi seçim güvenliği toplantısı yapıldı

    Sinop'ta pazar günü yapılacak Mahalli İdareler Genel Seçimleri öncesi Vali Mustafa Özarslan başkanlığında seçim güvenliği toplantısı düzenlendi. Toplantıda, seçimlerin huzur ve güven içinde gerçekleşebilmesi için alınan güvenlik tedbirleri görüşüldü.

  • Beşiktaş, Fatih Karagümrük ile 1-1 berabere kaldı
    18:04 Beşiktaş, Fatih Karagümrük ile 1-1 berabere kaldı

    Beşiktaş, hazırlık maçında Fatih Karagümrük ile 1-1 berabere kaldı. Karşılaşmanın 25. dakikasında Karagümrük'ün golüne Ghezzal ile yanıt veren Beşiktaş, maçtan 1-1'lik beraberlikle ayrıldı.

  • Çorum Belediyesi, Metrobüs Projesini Hayata Geçirecek
    18:03 Çorum Belediyesi, Metrobüs Projesini Hayata Geçirecek

    Çorum Belediye Başkanı Dr. Halil İbrahim Aşgın, yeni dönemde toplu ulaşımda Çorum'a çağ atlatacak olan 'öetrobüs' projesini hayata geçireceklerini duyurdu. Başkan Aşgın, metrobüslerle şehrin ulaşımını kolaylaştıracaklarını belirtti.

  • İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Dünya Tiyatro Günü'nü ücretsiz oyunlarla kutladı
    18:01 İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, Dünya Tiyatro Günü'nü ücretsiz oyunlarla kutladı

    İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nü sahnelerinde düzenlediği ücretsiz oyunlarla kutladı. Ulusal ve uluslararası bildirilerin okunduğu etkinlikte, tiyatronun iletişimdeki önemi ve sanatın barışa olan katkısı vurgulandı.

  • Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Iğdır'da Eğitim Yöneticileriyle Bir Araya Geldi
    18:00 Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Iğdır'da Eğitim Yöneticileriyle Bir Araya Geldi

    Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Iğdır'a ziyaret gerçekleştirerek il eğitim yöneticileriyle bir araya geldi. Bakan Tekin, okulların temizlenmesi için seçimden sonraki günü tatil ilan ettiklerini ve şimdi de 1 Nisan pazartesi gününü öğrenciler ve öğretmenler için idari tatil ilan ettiklerini açıkladı. Ayrıca, e-Okul üzerinden okul veli randevu sistemini hayata geçirdiklerini ve çocukların sosyal sorumluluklarını değerlendirecek bir puanlama sistemi oluşturduklarını belirtti. Bakan Tekin ayrıca, Milli Eğitim Şura'larının yapılmayacağına dair yanlış bir anlaşılma olduğunu ve 1 Nisan pazartesi gününün tatil olacağını duyurdu.

  • Kastamonu'da motosiklet kazası: Rusya uyruklu şahıs ağır yaralandı
    17:59 Kastamonu'da motosiklet kazası: Rusya uyruklu şahıs ağır yaralandı

    Kastamonu'nun İnebolu ilçesinde meydana gelen motosiklet kazasında, Rusya uyruklu bir şahıs şarampole devrilen motosikletten düşerek ağır yaralandı. Kazayı gören vatandaşların ihbarı üzerine sağlık ekipleri olay yerine gelerek yaralıya müdahale etti ve hastaneye kaldırdı. Jandarma ekipleri de kazayla ilgili inceleme başlattı.

  • Beşiktaş, VavaCars Fatih Karagümrük ile berabere kaldı
    17:57 Beşiktaş, VavaCars Fatih Karagümrük ile berabere kaldı

    Beşiktaş, milli arada özel maçta VavaCars Fatih Karagümrük ile 1-1 berabere kaldı. Kevin Lasagna'nın golüne Ghezzal'ın cevabıyla maç eşitlendi. Al-Musrati, Rebic ve diğer bazı oyuncular kadroda yer almadı.


Advertisement