Uşak Masum Türker: "Rahşan Ecevit'in Sağlık Durumu İyi" - Son Dakika
Güncel

Uşak Masum Türker: "Rahşan Ecevit'in Sağlık Durumu İyi"

Uşak Masum Türker: "Rahşan Ecevit\'in Sağlık Durumu İyi"

Masum Türker: "Rahşan Ecevit'in sağlık durumu iyi" (2) HDP'NİN BARAJI GEÇMESİ TEMENNİSİ Afyonkarahisar'dan İzmir'e geçerken seçim otobüsüyle Uşak'a uğrayan DSP Genel Başkanı Masum Türker, partisinin il başkanlığının ardından Uşak Serbest Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Odası'nı (SMMMO) ziyaret etti.

08.05.2015 17:51
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Masum Türker: " Rahşan Ecevit'in sağlık durumu iyi" (2)

HDP'NİN BARAJI GEÇMESİ TEMENNİSİ

Afyonkarahisar'dan İzmir'e geçerken seçim otobüsüyle Uşak'a uğrayan DSP Genel Başkanı Masum Türker, partisinin il başkanlığının ardından Uşak Serbest Mali Müşavirler ve Muhasebeciler Odası'nı (SMMMO) ziyaret etti. Ziyaret öncesinde seçim otobüsünde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Masum Türker, gündeme ilişkin çarpıcı açıklamalar yaptı. HDP'nin barajı aşmasını temenni ettiklerini belirten Türker, "HDP'nin demokrat olması gerekiyor. Şu anda Güneydoğu'ya gidip bakın. Yalnızca HDP seçim bürosu açıyor. Diğer partiler seçim bürosu açamıyor. İktidar partisinin Diyarbakır'da bir seçim bürosu varken, HDP'nin 91 seçim bürosu var. Diğer partilerin bunu yapması mümkün değil. Asılan bayraklar ve afişler akşamına indiriliyor. Üzülerek söylüyorum çözüm sürecinde iktidar partisi o kadar taviz verdi ki, gündüz asayişi polis tarafından, akşam asayişi PKK tarafından sağlanır hale gelmiş. PKK'nın mahkemeleri var. Çözüm süreci kamuoyunda siyasi bir malzeme olarak kullanıldığı için bir sonuca ulaşması mümkün değil. Bu süreç bize göre milli bir politika olarak parlamento çatısı altında bütün partilerin görüşleri doğrultusunda ele alınmalıydı. Çözüm sürecindeki sıkıntı, bu işin politika malzemesi yapılmasından kaynaklanıyor. DSP olarak biz Türkiye'de özgürlükler, demokratikleşme ve ekonomik özgürlükler konusunda herkese eşit mesafede ulaşılmasını istiyoruz" dedi.

ERMENİ SOYKIRIMI YOK

Ermeni soykırımı iddialarına değinen Türker, "Siyasi tarihe bakarlarsa sözde Ermeni soykırımı, o dönemde bölgede yaşayan vatandaşlara ihale edilmek istenen bir olgudur. Böylesi bir soykırım olmadığını herkes biliyor. Ermeni diasporası dünya medyasında örgütlendiği için, yurt dışındaki siyaseti de etkisi altına alıyor. Türkiye'nin bu noktaya gelmesi hükümetin milli bir politika değil, iç politika yani parti politikası oluşturduğu için bu kadar yoğunlaştı" dedi.

BAŞKANLIK İÇİN SULTANLIK YORUMU

Başkanlık sistemini sultanlık olarak niteleyen ve Türkiye için yanlış bir sistem olduğunu dile getiren Türker, "Bu sistem şu anda Türkiye'de anayasaya aykırıdır. Olaylara baktığımızda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'mıdır yoksa Davutoğlu'mudur belli değil. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bütün erkleri elinde toplamak istiyor. Cumhurbaşkanı diyor ki 'Parlamenter sistem çökmüştür' Demek ki sen 10 yıldır çökmüş bir parlamenter sistemle çalışıyordun. Biz DSP olarak başkanlık sistemine karşıyız. Parlamenter sistemin aksayan tarafları varsa, bunların düzeltilmesinden yanayız" dedi.

"PARALEL YAPIYA GÜLEREK BAKIYORUM"

Paralel yapı konularına gülerek baktığını ifade eden Masum Türker, "Bir zamanlar herkese komünist diyorlardı; şimdi hesabına gelmeyen adama paralel diyorlar. Bu doğru değil. Türkiye'de paralelle mücadele adı altında o kadar iş çığırından çıktı ki dünya tarihinde ilk defa bir hakim verdiği karardan dolayı hapse giriyor. Bunun dünyada örneği yok. Şimdi de savcılar cezaevine girmeye başladı. Bunlar Türkiye'yi dünya kamuoyunda kötü gösteren şeylerdir. Bugün paralelci olarak nitelendirilenlerin geçmişte AK Parti'yi daha da güçlendirmek için emniyette, yargıda verdikleri ekstra çabaların o zamanda yanlış olduğunu söylemiştik. O zaman ordumuzu itibarsızlaştırdılar, şimdide yargıyı itibarsızlaştırıyorlar. Bu başkanlık sisteminin bir parçasıdır. Bütün güçler bir yerde toplansın diye her kurumu yok ediyorlar. İnşallah sonumuz hayırlı olur" dedi. SMMMO ziyaretinin ardından DSP Genel Başkanı Masum Türker, İzmir'e hareket etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Uşak Masum Türker: 'Rahşan Ecevit'in Sağlık Durumu İyi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement