Uşak - O Kare Şehitler İçin 82 Yıl Sonra Tekrar Canlandı - Son Dakika
Güncel

Uşak - O Kare Şehitler İçin 82 Yıl Sonra Tekrar Canlandı

Uşak - O Kare Şehitler İçin 82 Yıl Sonra Tekrar Canlandı

O kare şehitler için 82 yıl sonra tekrar canlandı Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen 'UTSOFEST 2015 Alışveriş Festivali'nde, 82 yıl önce Uşak'ta çekilen 'Cumhuriyeti Biz Böyle Kazandık' fotoğrafındaki o an, canlı mankerler eşliğinde bir kez daha hayat buldu.

11.09.2015 20:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

O kare şehitler için 82 yıl sonra tekrar canlandı

Uşak Ticaret ve Sanayi Odası (UTSO) tarafından bu yıl ikincisi düzenlenen 'UTSOFEST 2015 Alışveriş Festivali'nde, 82 yıl önce Uşak'ta çekilen 'Cumhuriyeti Biz Böyle Kazandık' fotoğrafındaki o an, canlı mankerler eşliğinde bir kez daha hayat buldu.

Ülkede son günlerde yaşanan terör olaylarında şehit düşenler için eğlence etkinliklerinin iptal edildiği festival, sessiz kortejle başladı. UTSO Başkanı Mustafa Kuvvet, Meclis Başkanı İsmail Karaman, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, Belediye Başkan Yardımcısı Hakan Uludağ, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar ellerinde Türk bayraklarıyla belediye önünden Cumhuriyet Anıtı'ndaki Atatürk Anıtı'na yürüdü. Uşaklılar, anıt önünde Kurtuluş Savaşı'nın sembol fotoğrafı olan 1933 yılında Uşak'ta çekilen 'Cumhuriyeti Biz Böyle Kazandık' fotoğrafındaki sahneyi canlı mankenlerle yansıtarak, şehitleri bir kere daha rahmet ve hüzünle andı.

BİRLİK İÇİN BİRBİRLERİNE SARILDILAR

Terör olaylarında şehit düşenlere Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyen UTSO Başkanı Mustafa Kuvvet, "Artık ülkemizde terör olaylarının yaşanmasını istemiyor, ülkemizde huzur ve güven ortamının en kısa zamanda sağlanmasını diliyorum. Gün komşusuna sarılma günüdür, gün birlik olma günüdür" diyerek festival açılışına katılan davetlilerden cinsiyet gözetmeden birbirlerine sarılmasını istedi. Başkan Kuvvet'in talebi karşısında açılışa katılan davetliler birbirine sarılarak, el sıkıştı.

UTSO Başkanı Mustafa Kuvvet, konuşmasına şöyle devam etti:

"Ülkemizin içinde bulunduğu sıkıntılı ve acılı günlerde ekonomiye bir nebze katkısı olması açısından UTSO olarak alışveriş festivalini iptal etmedik. Bir ay sürecek UTSOFEST'te 30 TL alışveriş yapan herkes yapılacak çekilişle otomobil başta olmak üzere çeşitli hediyelere sahip olacak. 400'den fazla işyeri festival kapsamında halkımıza indirimli ürün satışı yapacak" dedi.

Uşaklılar, canlı mankenlerin 'Cumhuriyeti Biz Böyle Kazandık' kompozisyonu önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Uşak - O Kare Şehitler İçin 82 Yıl Sonra Tekrar Canlandı - Son Dakika


Advertisement