Uşak'ta Alternatif 19 Mayıs Kutlaması - Son Dakika
Güncel

Uşak'ta Alternatif 19 Mayıs Kutlaması

Uşak\'ta Alternatif 19 Mayıs Kutlaması

Uşak'ta 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı için CHP, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ve Eğitim-Sen alternatif kutlama yaptı.

19.05.2016 15:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uşak'ta 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı için CHP, Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) ve Eğitim-Sen alternatif kutlama yaptı.

Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı için CHP, ADD ve Eğitim-Sen tarafından alternatif kutlama düzenlendi. Belediye önünde ellerinde Türk bayrakları ile toplanan yaklaşık 800 kişilik grup, terör örgütü PKK'yı lanetleyen sloganlar atarak, Ankara'daki hain saldırıda şehit düşen Uşaklı Hava Astsubay Kıdemli Başçavuş Erkan Tümer, Hakkari'de şehit olan Piyade Asteğmen Mehmet Bozkuş ve geçen hafta yine Hakkari'de düşen helikopterde şehit olan Pilot Üsteğmen Müjdat Kerem Şahan'ın fotoğraflarının bulunduğu afişle Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na yürüdü. Anıta çelenk konulmasının ardından grup adına basın açıklamasını CHP Uşak İl Başkanı Ali Karaoba, yaptı.

Karaboğa, "Türlü düşmanlarla kanlı boğuşmaların ve yıllarca süren savaşın ardından, içeride ve dışarıda saygı ile tanınan yeni vatan, Türkiye Cumhuriyeti, işte bu koşullara rağmen kurulmuştur. Bugün ise yine ateşten günlerdeyiz. Bölücülük, bütün azgınlığı ve şımarıklığıyla askerimize, polisimize ve yurttaşlarımıza saldırıyor. Şehirlerimizin ve insanlarımızın geleceği hendeklerle, tuzaklarla, terörle karartılıyor. Emperyalizm yurdumuzu bombalarla dizayn etmeye çalışıyor. Ülkemiz her geçen gün şeyhler, dervişler, sapıklar, tecavüzcüler ülkesi haline getiriliyor. Bir de, en mühim meselemiz buymuş gibi Türkiye'yi yüzyıl geriye götürecek olan yeni anayasa planlanıyor. Bir de başkanlık sistemi denilerek Cumhuriyetin adına ve niteliğine kastediliyor" dedi.

Konuşma sonrası kutlamaya katılan bir grup genç, Cumhuriyet Meydanı'nda bedenleriyle Atatürk imzasını oluşturdu. Grup kutlamanın ardından sessizce dağıldı.

- Uşak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Uşak'ta Alternatif 19 Mayıs Kutlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement