Uşak'ta Erdoğan Coşkusu - Son Dakika
Güncel

Uşak'ta Erdoğan Coşkusu

Uşak\'ta Erdoğan Coşkusu

Kentte 834 sandıkta 254 bin 123 seçmenden 215 bin 129 kişi sandık başına gitti.

11.08.2014 11:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Kentte 834 sandıkta 254 bin 123 seçmenden 215 bin 129 kişi sandık başına gitti. Uşak merkez ilçe ve Karahallı ilçesinde seçmenler tercihlerini Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'dan yana kullanırken, Banaz, Eşme, Sivaslı ve Ulubey ilçeleri Ekmeleddin İhsanoğlu'nu tercih etti. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a kent genelinde yüzde 50.56 oranıyla 106 bin 80, Ekmeleddin İhsanoğlu'na yüzde 46.91 oranıyla 98 bin 439, Selahattin Demirtaş'a da yüzde 2.54 oranıyla 5 bin 326 oy çıktı. 5 bin 284 oy ise geçersiz sayıldı. Seçim sonuçlarının açıklanmasının ardından dün gece Uşak Kent Meydanı önünde toplanan AK Partililer, seçim sonuçlarını coşkuyla kutladı.

"CUMHURUN TERAZİSİ YİNE ŞAŞMADI"

Ülkede yeni bir dönemi başladığını söyleyen AK Parti Uşak İl Başkanı Basri Yıldırım, "Bugüne kadar fikri hiç sorulmayan cumhur, kendi başkanını nihayet seçti. 12 yıldır Başbakanlık yapan Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın halk tarafından ne kadar teveccüh gördüğü bir kez daha anlaşıldı. Cumhurun terazisi yine şaşmadı. Uşak'ta yüzde 50'nin üzerinde oy alan Başbakanımız, Türkiye genelinde yüzde 53 gibi bir rakamla, ilk turda seçildi" dedi.

"ÜLKEMİZE VE MİLLETİMİZE HAYIRLI OLSUN"

Ülkede halkın ve devletin Cumhurbaşkanının seçildiğini ifade eden AK Parti Uşak Milletvekili İsmail Güneş, "Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan halkın iradesi ile Cumhurbaşkanı oldu. Ülkemize ve milletimize hayırlı olsun. Türkiye'nin bundan sonraki döneminde artık daha aktif bir cumhurbaşkanı olacak. Türkiye bundan sonra rejime bekçilik yapan bir cumhurbaşkanı görmeyecek" diye konuştu. EŞİTSİZLİK VARDI

Cumhuriyet Halk Partisi Uşak İl Başkanı Bülent Horasan, seçimlerde baştan sonra bir eşitsizlik olduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu: "Cumhurbaşkanlığı seçim süreci ve seçimler Türkiye'de adil geçmedi, eşitsizlik vardı. Örgüt olarak son dakikaya kadar çalıştık. Böyle bir sonuç çıktı ise halkın düşüncesine saygı duymaktan başka söyleyecek bir şeyimiz yok."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Uşak'ta Erdoğan Coşkusu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement