Uşak'ta Hastaneler Afet ve Acil Durumlara Hazır - Son Dakika
Yerel

Uşak'ta Hastaneler Afet ve Acil Durumlara Hazır

Uşak\'ta Hastaneler Afet ve Acil Durumlara Hazır

Uşak İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği’ne bağlı Hastanelerde, hastane yönetimleri tarafından Afet ve Acil Durumlara Müdahale Tatbikatı yapıldı.

23.06.2015 08:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uşak İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı Hastanelerde, hastane yönetimleri tarafından Afet ve Acil Durumlara Müdahale Tatbikatı yapıldı.

Afet anında, birlikte çalışacak kurumların hastanede oluşabilecek afet kriz yönetiminde afet senaryosu gereği, afet ya da olağanüstü durumlarda meydana gelebilecek trafik kazaları, yangın, deprem vb. karşı Hastane Afet Planı ekiplerinde görevli personel ile diğer personelin kriz anında, yangından korunma ve yangın söndürülmesi, deprem öncesi ve deprem sonrası korunma eğitimleri verilerek bilgi ve becerilerinin artırmaya yönelik tatbikatlar gerçekleştirildi.

Uşak İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı Uşak Devlet Hastanesi, Banaz ve Eşme devlet hastanelerinde geçekleştirilen tatbikatta Uşak- İzmir karayolunda zincirleme trafik kazası sonucu yaşanabilecekler şeklinde kurgulanarak bir tatbikat yaptı. Tatbikat gereği bazı sağlık çalışanları kazazede rolündeyken acil servis çalışanları yaralıları hastaneye yetiştirmek için çalıştı.

Tatbikat esnasında bir kriz masası oluşturulup herkesin koordineli şekilde çalışması sağlanarak daha sonra doktorlar tarafından, basın toplantısı düzenlenerek ölü ve yaralı sayısı hakkında bilgilendirme yapıldı.

Uşak ili Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Yalçın Atlı yaptığı açıklamada: "Uşak karayolu olarak İzmir Ankara transit geçiş noktasında yer alması gün içerisinde yüzlerce farklı araç ve yükün bu karayolunu kullanması kaza riskini artırmaktadır. Olası afet veya kriz durumlarında hastanelerin hazırlıklı olması krizi yönetebilmesi gerekmektedir. Hastanelerimizin yöneticileri ve görevli personellerimiz her türlü olağan üstü duruma karşı yıl içerisinde mevzuatlar çerçevesinde eğitimler almakta ve hastane afet planlarını hazırlayarak tatbikatlar ile kendilerini sınama fırsatı bulmaktadırlar. Hastane Kalite Yönetim Birimi ve Sivil savunma uzmanlarınca sürekli tüm personele yönelik Sivil Savunma, Doğal Afetler, Hasta Tahliyesi, Yangın Tedbirleri Konulu Eğitimler devam edecektir. Tatbikatların gerçekleşmesinde canla başla görev alan hastanemiz personeline katkılarından dolayı teşekkür ederim" dedi. - UŞAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Uşak'ta Hastaneler Afet ve Acil Durumlara Hazır - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement