Uşak'ta İsrail Protestosu - Son Dakika
Güncel

Uşak'ta İsrail Protestosu

Uşak\'ta İsrail Protestosu

Uşak'ta, Filistin'e hava operasyonu sonrası kara harekatı başlatan İsrail, düzenlenen eylemle kınandı.

18.07.2014 19:50
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uşak'ta, Filistin'e hava operasyonu sonrası kara harekatı başlatan İsrail, düzenlenen eylemle kınandı. Gazze'de ölenlerin gıyabında cenaze namazı kılındı, yapılan yürüyüşle İsrail aleyhine sloganlar atıldı.

Uşak Kardeşlik ve Dayanışma Platformu üyeleri, İsrail'in Filistin'e saldırısını tepki göstermek için Ulucami'de ikindi namazından sonra bir araya geldi. Gazze'de ölenlerin gıyabında cenaze namazı kılındı. Ellerinde Filistin bayrakları ve 'Kahrolsun İsrail' yazılı dövizlerle dikkat çeken grup, gıyabi cenaze namazı sonrası İsmetpaşa Caddesi'nden Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na sloganlar eşliğinde yürüdü.

Grup adına burada açıklama yapan Mustafa Yankın, "İsrail 7 Temmuz'da başlattığı hava saldırılarında hayatını kaybeden Filistinlilerin sayısı her geçen gün artarken, saldırılar inanılmaz boyutlara ulaşmıştır. İsrail karakterine uygun bir şekilde insanların haklarını ihlal etmeye ve öldürmeye devam ediyor. Terör devleti İsrail, Ramazan ayında yeni bir kuşatma başlattı. İşgal güçleri evleri basıyor, gençleri topluyor. Filistinlileri hukuksuz bir şekilde tutukluyor. Günlerdir sahur ve iftar vakitlerinde sivillerin üstüne bomba yağdırıyor. Küçücük çocukları vuruyor. İsrail, Ramazan ayında tüm insani değerleri ayaklar altına almıştır" dedi.

İsrail'i kınadıklarını ve lanetlediklerini ifade eden Yankın, "Gazze ateş altındayken, uluslararası camianın sessiz kalması her yönüyle utanç vericidir. ABD ile İngiltere başta olmak üzere Avrupa'nın desteği ile bilumum kitle imha silahlarını kullanarak Müslümanlara saldıran terörist İsrail hedefine ulaşamamıştır ve asla ulaşamayacaktır" dedi. Platform üyeleri basın açıklamasının ardından sessizce dağıldı. - Uşak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Uşak'ta İsrail Protestosu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement