Uşak'ta Kent Kart 64 İhalesi İptal - Son Dakika
Güncel

Uşak'ta Kent Kart 64 İhalesi İptal

Uşak\'ta Kent Kart 64 İhalesi İptal

Uşak Belediyesi'nde dönemin bağımsız belediye başkanı Ali Erdoğan tarafından belediye meclisi ve encümen kararları ile ihalesini geçen yıl yapılan şehir içi toplu taşımada elektronik bilet sistemi 'Kent Kart 64' ihalesi mahkeme kararı ile iptal edildi.

24.12.2014 23:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uşak Belediyesi'nde dönemin bağımsız belediye başkanı Ali Erdoğan tarafından belediye meclisi ve encümen kararları ile ihalesini geçen yıl yapılan şehir içi toplu taşımada elektronik bilet sistemi 'Kent Kart 64' ihalesi mahkeme kararı ile iptal edildi. Ak Partili Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, kartların halen geçerli olduğunu ifade ederek paniğe gerek olmadığını söyledi.

Rotasyona girmeyi kabul etmeyen hat midibüsü sahiplerinin Uşak Belediyesi aleyhine Manisa 2'nci İdare Mahkemesi'ne açtıkları 'Elektronik bilet sistemi ve araç takip sisteminin kurularak 10 yıl süreyle işletilmesine ilişkin ihalenin iptali' davasında, davalıları haklı bulan mahkeme heyeti, belediye meclisi ve belediye encümen kararlarını geçersiz sayarak ihalenin usulsüz yapıldığına hükmetti ve ihaleyi iptal etti. Mahkeme kararını yanlış anlayan bazı hat sahipleri elektronik bilet sistemi okuyucularına siyah poşet geçirdi. Vatandaşları bugün ücretsiz taşıyacaklarını belirten bazı şoförler, yarın sabahtan itibaren vatandaşlardan para alacaklarını dile getirdi.

Alt yapısı hazır olmadan kent karta geçişin yaşatacağı sıkıntıları ve yapılan yanlışın düzeltilmesi konusunda yetkilileri defalarca uyardığını ifade eden hat midibüsü sahiplerinin avukatı Ufuk Uğur, ihale şartnamesinin kişiye özel hazırlandığını ve ihaleye giren firmaların yeterlilik alamadığı için giren diğer firmaların ihale dışı kaldığının belirtti. Kent Kart 64'ün halka kolaylık olarak sunulduğunu, dönemin belediye yönetiminin 3. şahıslara menfaat sağladığını iddia eden Avukat Ufuk Uğur, Kent Kart 64'ün teknolojik bir yatırım olduğunu dile getirdi. Uğur şöyle konuştu Elektronik işi ile ilgilenen güçlü firmaların girebileceği bir ihale şartnamesi olması daha mantıklıdır. O dönemlerde bankalar bile ücretsiz olarak bu sistemi kurabileceklerini söylemişken ihale ısrarla E-Kart firmasına verildi. Yapılan yanlıştan hukuk sayesinde dönülmüş oldu, adalet geçte olsa yerini buldu. Rotasyona girmeyi kabul etmeyen müvekkillerimin açtığı dava sonucunda ihale iptal edildi. Bu süreçten sonra Uşak Belediyesi mahkeme kararını uygulayarak hatalara meyil vermemeli, halkın menfaatlerini gözeterek kararlar almalıdır. Belediyenin 3. kişilere menfaat sağlamadan yeni bir uygulamaya geçmesi, hat sahiplerini ve halkı mağdur etmeden süreci yürütmesi gerekiyor. Şu andan itibaren kent kart meşruluğunu yitirmiştir. Uşak belediyesi acil olarak tedbir almalı ve kent kart işletmesinin ilişiğini kesmelidir. Eğer tedbir almakta geç kalınırsa hat sahipleri ve halk mağdur olacaktır.

Hat midibüsündeki kent kart 64 bilet sistemi cihazına siyah poşet geçirerek vatandaşlara bu günlük ücretsiz ulaşım sağlayan hat midibüsü sahibi Volkan Akçiçek, sabahtan itibaren vatandaşlardan para talep edeceklerine dikkat çekti. Mahkeme kararının ellerine ulaşmasının ardından Kent Kart 64 aktif noktalarında kartlarına para yüklemekte olan vatandaşlara ihalenin iptal olduğu ve kartlara para yüklememeleri konusunda uyaran Akçiçek, otobüse binen vatandaşları da ücretsiz olarak gidecekleri duraklarına taşıdı.

BAŞKAN CAHAN, 'PANİK YOK'

Binlerce Kent Kart 64 sahibini panik yapmamaları konusunda uyaran Ak Partili Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, mahkeme kararının kendilerine yeni tebliğ olduğunu, itirazlarını Danıştay'a yapacaklarını vurguladı. Vatandaşların ulaşım konusunda panik yaşamaması gerektiğini ifade eden Cahan, Mahkeme kararının bize tebliğinin ardından şu anda hukuk büromuz ve birimlerimiz konu üzerinde çalışıyor. Panik yok, daha kaliteli ve uygun bir sisteme geçerek vatandaşımızın mağduriyetini gidereceğiz. Ulaşımda sıkıntı yaşanmayacak dedi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Uşak'ta Kent Kart 64 İhalesi İptal - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement