Uşak'ta LYS Heyecanı - Son Dakika
Yerel

Uşak'ta LYS Heyecanı

Uşak'ta, üniversite giriş sınavının ikinci basamağı olan Lisans Yerleştirme Sınavlarından Fen Bilimleri Sınavına bin 804 aday girdi.

20.06.2015 12:43  Güncelleme: 12:46
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

UŞAK  (AA) - Uşak'ta, üniversite giriş sınavının ikinci basamağı olan Lisans Yerleştirme Sınavları'ndan (LYS) Fen Bilimleri sınavına (LYS-2) bin 804 aday girdi.

İl genelinde 8 sınav merkezinde ki toplam 83 salonda gerçekleştirilen ve saat 10.00'da başlayan sınav için adaylar erken saatlerde sınav merkezlerine ulaştı. Bazı aileler çocuklarıyla sınav merkezlerinin önlerine gelirken, adaylar girişte emniyet görevlileri tarafından elle ve dedektörle arandı.

LYS-2'de, adaylara Fizik, Kimya ve Biyoloji testlerinden 30'ar olmak üzere toplam 90 soruyu cevaplamak için toplam 35 dakika süre verildi.

Adayların birinci ve ikinci testin (Fizik testi ve Kimya testi) cevaplama süresi içinde ve üçüncü testin (Biyoloji testi) ilk 15 ve son 15 dakikası içinde sınav salonundan ayrılmasına izin verilmedi.

ÖSYM Uşak Temsilcisi Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik, il genelinde Fen Bilimleri sınavının sorunsuz şekilde tamamlandığını belirterek LYS maratonun yarın yapılacak Edebiyat - Coğrafya sınavıyla (LYS-3) sona ereceğini kaydetti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Uşak'ta LYS Heyecanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement