Uşak'ta Mahalle Konaklarına Bir Adım Daha Yaklaşıldı - Son Dakika
Yerel

Uşak'ta Mahalle Konaklarına Bir Adım Daha Yaklaşıldı

Uşak\'ta Mahalle Konaklarına Bir Adım Daha Yaklaşıldı

Uşak Belediyesinin sosyal projelerinden birisi olan mahalle konakları çalışmalarında somut adımlar atılmaya devam ediliyor.

22.01.2015 18:39  Güncelleme: 18:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uşak Belediyesi'nin sosyal projelerinden birisi olan mahalle konakları çalışmalarında somut adımlar atılmaya devam ediliyor.

Proje kapsamında çalışmalara başlanacak mahallelerden birisi olan Karaağaç Mahallesi'nde konak yapımı ihalesine 09 Şubat 2015 tarihinde çıkılacak. Yapılacak ihalenin ardından çalışmalar kısa sürede bitirilecek

Mahalle konakları çalışmalarını önemsediklerini belirten Belediye Başkanı Nurullah Cahan, çalışmaların planladıkları doğrultuda ilerlediğini söyledi. Karaağaç Mahallesi'nde yapılacak konak ile ilgili ihale aşamasına geldiklerini ileten Cahan, "Mahallelerimize sosyal bir boyut katacak projemizde hergün bir adım daha ilerleme kaydediyoruz. Geçtiğimiz günlerde projemiz kapsamında başlangıç yapacağımız Karaağaç Mahallesi ve Elmalıdere Mahallesi'nde yer belirleme çalışmalarını bitirmiştik. Şimdi ise söz verdiğimiz gibi ilk konağımızı gerçekleştireceğimiz ihalenin ardından Karaağaç Mahallesi'ndeyapacağız" dedi.

Projenin hala hizmet veren 3 Nolu Sağlık Ocağı'nın bulunduğu alanda hayata geçeceğinin altını çizen Cahan, kısa sürede bitirilecek çalışmalar esnasında sağlık ocağından faydalanan vatandaşların mağdur edilmeyeceğini bildirdi. "Bölgenin demografik yapısını gözeten ve Karaağaç Mahallesi'nin ihtiyaçlarını karşılayan bir mahalle konağı yapacağız" diyen Başkan Cahan, mahallede yaşayan vatandaşlar ile yapılan istişareler neticesinde projenin şekillendirildiğini dile getirdi. Cahan, "Konağımızda sağlık ocağının daha modern bir şekilde hizmet vermesini sağlayacağız. Diğer yandan mahalle muhtarlığımız da konağımızın içinde yer alarak vatandaşlarımıza hizmet verecek. Selçuklu dönemi mimarisi ile tasarlanan binamızda kadınlarımıza özel alanlar olacak. Ayrıca bölgenin örf, adet ve geleneklerinin yaşatılacağı odalar olacak" ifadesini kullandı.

DİĞER MAHALLELERDE DE KISA ZAMANDA YAPILACAK

Konaklar konusunda diğer mahallelerde de çalışmaların devam ettiğini hatırlatan Başkan Cahan, "Çalışmalarımızı konakların bütün mahallelerimizin uygun noktalarında yer alması ve vatandaşlarımızın en iyi şekilde faydalanabilmesi için sürdürüyoruz. Şu an yeri noktasında tespit yaptığımız Elmalıdere Mahallesi'nde de çalışmalara kısa süre içinde başlayacağız. Diğer mahallelerin konumları ve vatandaşlarımızın faydalanabilmeleri için de uygun alanların seçimini masaya yatırdık. Çalışmalar tamamıyla bittiğinde mahallelerimizin faydalanacağı özel alanlar ortaya çıkacak" dedi. - UŞAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Uşak'ta Mahalle Konaklarına Bir Adım Daha Yaklaşıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement