Cinayet Zanlısı Kocaya 'Akli Dengesi Yerinde' Raporu - Son Dakika
Yerel

Cinayet Zanlısı Kocaya 'Akli Dengesi Yerinde' Raporu

Cinayet Zanlısı Kocaya \'Akli Dengesi Yerinde\' Raporu

Uşak'ta ayrı yaşadığı eşini eşini öldüren M.G'nin, alınan akıl sağlığı raporunda cezai ehliyetinin tam olduğu belirlendi.

17.07.2014 20:44  Güncelleme: 11:29
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uşak'ta, ayrı yaşadığı eşini öldüren M.G'nin, Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nce akıl sağlığına ilişkin düzenlenen raporda, sanığın cezai ehliyetinin tam olduğunun bildirdi.

Uşak 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya tutuklu sanık M.G ile öldürülen Sevim G.'nin ailesi ve Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Temsilcisi Fatma Kurt katıldı.

Mahkeme heyeti, M.G'nin akıl sağlığının tespiti için Manisa Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi'nden istenen rapor geldiğini belirterek, rapora göre sanığın cezai ehliyetinin tam olduğunun bildirdi.

Dava, raporun okunmasının ardından sanık M.G'nin avukatının duruşmaya katılmaması nedeniyle ertelendi.

Platformdan Açıklama

Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu üyeleri, duruşmanın ardından Sevim G'nin ailesiyle Uşak Adliyesi önünde basın açıklaması yaptı.

Platform temsilcisi Kurt, bir sonraki duruşmada kararın açıklanması beklediklerini belirterek, "Bizler kadın cinayetlerinin artık yaşanmaması için platform olarak kadın katillerine ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası verilmesini istiyoruz" dedi.

Açıklamaya, Uşak'ta eşi tarafından 5 Şubat 2012'de bıçaklanarak öldürülen Hatice Karaca'nın babası Mehmet Yılmaz da destek verdi.

Uşak'ta, 2013 Ekim ayında, temizlikçi olarak çalıştığı dershanede, eski eşi M.G. tarafından bıçaklanan Sevim G. (39), kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirmişti.

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Cinayet Zanlısı Kocaya 'Akli Dengesi Yerinde' Raporu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement