Uşak'taki Fetö/pdy Davası - Son Dakika
Güncel

Uşak'taki Fetö/pdy Davası

Uşak\'taki Fetö/pdy Davası

Uşak'ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in bir numaralı sanık olarak yer aldığı, örgüt yapılanmasında "bürokrasi imamının yardımcısı" olduğu iddia edilen iş adamı Hazim Sesli ile...

08.11.2016 18:40
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uşak'ta Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik soruşturma kapsamında haklarında dava açılan, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in bir numaralı sanık olarak yer aldığı, örgüt yapılanmasında "bürokrasi imamının yardımcısı" olduğu iddia edilen iş adamı Hazim Sesli ile eski Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Ali Yıldırım'ın da bulunduğu 13'ü tutuklu 111 sanıklı davanın görülmesine devam edildi.

Uşak 2. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmanın altıncı gününde Menemen T Tipi Ceza İnfaz Kurumunda tutuklu bulunan sanık Muhammet Başoğul, Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla duruşmaya katılırken, tutuksuz sanıklardan Ali Akıllı, Hüseyin Kaya ve Mehmet Doruk ise mahkeme salonunda hazır bulundu.

Sanıkların kimlik kontrollerinin yapılmasının ardından başlayan duruşmada, ilk olarak tutuklu sanık Başoğul savunmasını yaptı. Kendisinin örgütle bir bağı olmadığını ileri süren Başoğul, iddia edildiği gibi örgütün polislerden sorumlu imamı olmadığını savundu.

Tutuksuz sanıklardan Hüseyin Kaya ise üniversitede okurken maddi sıkıntılardan dolayı yapıya girdiğini, daha sonra örgütle ilişkisini kestiğini, hiçbir terör faaliyetinde bulunmadığını söyledi.

Demokrasiye inanan, darbeye karşı bir kişi olduğunu belirten Kaya, suçsuz olduğunu belirtti.

Mahkeme başkanı Kaya'nın telefonunda örgütün kriptolu mesajlaşma programı Bylock'un yüklü olduğunun hatırlatması üzerine Kaya, programı medyadan okuduğu kadar bildiğini uygulamayı hiçbir şekilde kullanmadığını söyledi.

Kaya'nın avukatı Hakan Duru ise müvekkilinin herhangi bir terör faaliyeti içinde bulunmadığını söyleyerek beraatini istedi.

Örgütün Eşme ilçe imamı olduğu öne sürülen tutuksuz sanık Ali Akıllı ile diğer tutuksuz sanık Mehmet Doruk ise işleri gereği iddianamede adı geçen sanıklardan bazılarıyla tanıştıklarını, herhangi bir terör faaliyetinde bulunmadığını savundu.

Mahkeme heyeti Başoğul'un tutukluluk hallinin devamına karar vererek, duruşmayı yarına erteledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Uşak'taki Fetö/pdy Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement