Uşak'taki 'Parelel Yapı' Operasyonuna İstanbul'dan Gözaltı - Son Dakika
Güncel

Uşak'taki 'Parelel Yapı' Operasyonuna İstanbul'dan Gözaltı

Uşak\'taki \'Parelel Yapı\' Operasyonuna İstanbul\'dan Gözaltı

Uşak'ta geçen hafta, polis ve jandarmanın 'Paralel Yapı'yla ilişiği olduğu öne sürülen 60 işyeri ve eve yaptığı operasyonlar kapsamında hakkında yakalama emri bulunan işadamı Hazim Sesli, dün polis tarafından İstanbul'da yakalandı.

21.10.2015 11:39
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uşak'ta geçen hafta, polis ve jandarmanın 'Paralel  Yapı'yla ilişiği olduğu öne sürülen 60 işyeri ve eve yaptığı operasyonlar kapsamında hakkında yakalama emri bulunan işadamı Hazim Sesli, dün polis tarafından İstanbul'da yakalandı. Sesli'nin kardeşi Uşak Organize Sanayi Bölgesi Başkan Yardımcısı işadamı Mehmet Sesli geçtiğimiz gün tutuklanmıştı.

Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, geçen 14 Ekim'de Uşak'ta gerçekleştirilen 'Paralel Devlet Yapılanması'na yönelik operasyonun ardından aranan 19 kişiden işadamı Hazim Sesli, İstanbul Bahçelievler'de saklandığı evde polis tarafından yakalandı. Uşak ve İstanbul polisinin ortaklaşa gerçekleştirdiği ve dört ayrı eve düzenlenen operasyonlarda, Hazim Sesli'nin bir akrabasının evinde bulunduğu öğrenildi. İstanbul'daki işlemlerinin tamamlanmasının ardından gece Uşak'a getirilen Hazim Sesli, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ne götürüldü.

AK PARTİ'DEN VEKİLLİK İÇİN ADAY OLMUŞTU

2011 Genel Seçimlerinde AK Parti Uşak 3'üncü Sıra Milletvekili adayı olan Hazim Sesli, bir dönem Uşak Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütmüştü. Emniyetteki işlemlerinin ardından Hazim Sesli'nin 'Fethullahçı Terör Örgütü'ne (FETÖ) üye olmak, finansal destek sağlamak suçlarından adliyeye sevk edileceği belirtildi.

3 KİŞİ TUTUKLANMIŞTI

Paralel Yapı operasyonu kapsamında daha önce Uşak Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Ali Yıldırım, Uşak Organize Sanayi Bölgesi Başkan Yardımcısı işadamı Mehmet Sesli ve işadamı Barış Altınordu tutuklanmış, 19 kişi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Soruşturma kapsamında aranan sayısı 18'e düştü. - Uşak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Uşak'taki 'Parelel Yapı' Operasyonuna İstanbul'dan Gözaltı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement