Uşak'tan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Uşak'tan Kısa Kısa

Eski tabakhane bölgesindeki kentsel dönüşüm projesinin, 3 yılda tamamlanması planlanıyor.

06.06.2014 17:18
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, eski tabakhane bölgesinde devam eden kentsel dönüşüm projesinin, 3 yılda tamamlanacağını bildirdi.

Nurullah Cahan, gazetecilere açıklamasında, belediye olarak imaj projeleri konusunda ciddi çalışma yaptıklarını söyledi.

Eski tabakhane bölgesinde devam eden kentsel dönüşüm projesi ile Kent Park Projesi'nin, kentin önünü açacağını ifade eden Cahan, "Proje, 3 yılda tamamlanacak. Ankara'da, TOKİ Başkanlığında yaptığımız görüşmeler de bu bağlamda önemli. Kentsel dönüşüm, Uşak'ın ufkunu açacak. Projemizle entegre Dokuzsele Deresi de yeni planda kentsel dönüşüme ayrı hava katacak. Eminiz ki projelerin hayat bulması, kentin cazibesine katkı sağlayacak" diye konuştu.

-Halk Eğitim Merkezleri yıl sonu sergisi

Vali Seddar Yavuz, Uşak Halk Eğitim Merkezi ve Banaz Halk Eğitim Merkezinin yıl sonu sergilerine katıldı.

Halk Eğitim Merkezlerinde açılan kurslarda eğitim gören kursiyerlerin hazırladığı ürünlerin bulunduğu sergileri gezen Yavuz, Atatürk Kültür Merkezi'ndeki sergide, Uşak Halk Eğitim Merkezi tarafından 2013-2014 eğitim yılında 839 kurs açıldığını, bu kurslarda 18 bin 136 kursiyerin eğitim aldığını kaydetti.

Yavuz, " İnsanlarımızın vakitlerini faydalı meşguliyetlerle değerlendirmeleri, kendilerini hayatlarının her döneminde geliştirmek için gayret göstermeleri, takdir edilecek bir davranış. Devletimiz ve hükümetimiz, kadınlarımıza sunulan imkanların daha da artırılması, kadınların eğitim süreçlerine tam olarak katılması, iş hayatında da kendilerine yeteri kadar yer bulmaları için çalışmalarına devam etmektedir" dedi.

-Uşak Üniversitesi'nde süt paneli

Uşak Üniversitesi Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesince "Süt Paneli" düzenlendi.

Bir Eylül Yerleşkesi Mustafa Kemal Paşa Amfisi'ndeki panelde, Uşak Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birlik Başkanı Ahmet Yılmaz, "Uşak İlinde Damızlık ve Süt Sığırcılığı", Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Şube Müdürü Uğur Sağlam, "Uşak İlinde Sütün Ekonomik Durumu", Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sibel Alapala Demirhan, "Güvenli Süt Tüketimi", Uşak Üniversitesi Diyetisyeni Sibel Erdem ise "Sütün Beslenmemizdeki Önemi" başlıkları altında sunum gerçekleştirdi. - Uşak

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Uşak'tan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement