Uşak'tan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Uşak'tan Kısa Kısa

Altı Nokta Körler Derneği Uşak Şubesi, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik'i makamında ziyaret etti.

02.07.2014 14:59
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Altı Nokta Körler Derneği Uşak Şubesi, Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik'i makamında ziyaret etti.

Üniversiteden yapılan açıklamada, Prof. Dr. Çelik, ziyarette yaptığı konuşmada Uşak Üniversitesi'nin "Engelsiz Kampüs" ve "Engelsiz Bina ve Engelsiz Yapılaşma" içinde olduğunu belirterek engelliler için hissedilebilir yüzey (görme engelli yolu), rampa, tırabzan gibi fiziksel engelleri ortadan kaldıracak şekilde düzenlemeler ve yürüyüş yolları yapıldığını bildirdi.

Engelli öğrencilerin araçla üniversite tarafından evlerinden alınarak eğitim gördükleri birimlere kadar bırakıldığının ifade edildiği açıklamada, "Engelli öğrencilerimizin sınavlarda sorun yaşamamaları için sınavlara engelsiz erişimlerini sağlıyor, öğrencilerin engel durumlarına göre sınav kağıtlarında ve sürelerinde değişiklik yapılabilmesi için ya da görme engelli öğrencilere sınavlarında okutman tahsis edebiliyoruz. Uşak Üniversitesi Kapalı Spor Kompleksimizde engelli bireylerimiz için onların havuza giriş çıkışlarını kolaylaştıran engelli asansörü yerleştirdik. Yeni yapılan binalarımızı da engelsiz yapılaşma kapsamında inşa ediyoruz" denildi.

Altı Nokta Körler Derneği Uşak Şubesi Başkanı Serkan Çiğdem de Uşak Üniversitesi'nin engelsiz bir üniversite haline getirme çalışmaları ve engelli üniversite öğrencilerine sağlamaya çalıştığı kolaylıklardan dolayı Prof. Dr. Çelik'e teşekkür etti.

Eşme'de gıda sektörü çalışanlara hijyen eğitimi verildi

Eşme Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü'nce gıda mühendisleri tarafından et ve et ürünleri firmalarının kesimhane, paketleme ve çeşitli bölümlerde çalışan yaklaşık 600 işçiye hijyen eğitimi verildi.

Eşme Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürü Bekir Akyar verilen eğitimin başarılı ve verimli geçtiğini belirterek ilçede kuaför, gıda hazırlama ve sunumu, bar görevlisi, kantin işletmeciliği, şarküteri, bakkal ve gıda pazarları çalışanlarına yönelik hijyen eğitimlerinin devam ettiğini söyledi. - Uşak

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Uşak'tan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement