Uşak'tan Kısa Kısa - Son Dakika
Yerel

Uşak'tan Kısa Kısa

Uşak Belediyesi tarafından hazırlanan ve Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) tarafından desteklenen Uşak'ta Sosyal Riski İzleme, Önleme ve Uyumu Sağlama Merkezi Fizibilitesi Projesi (USRİUM) başladı.

23.10.2014 18:12
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uşak Belediyesi tarafından hazırlanan ve Zafer Kalkınma Ajansı (ZEKA) tarafından desteklenen Uşak'ta Sosyal Riski İzleme, Önleme ve Uyumu Sağlama Merkezi Fizibilitesi Projesi (USRİUM) başladı.

Projeyle ilgili bilgi veren Uşak Belediye Başkan Yardımcısı Erol Korkmaz, USRİUM ile suça karışmış veya karışma ihtimali bulunan gençlerin sosyal yaşama kazandırılmasının amaçlandığını ifade etti.

Proje ile sosyal risklerin belirlenip önlemler alınacağını ifade eden Korkmaz, "Kent yaşamında yalnızlaşan ve çeşitli nedenlerle suça karışmış veya karışma ihtimali bulunan bireyleri  tespit edip, bu geçlerin sosyal yaşama kazandırılmasını amaçlıyoruz. Proje ile suça karışan gençlerin istihdamına yönelik çalışmalar yapılacak" dedi.

- Kütahya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu Toplantısı

Kütahya Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu Toplantısı, Uşak Belediyesi Encümen Salonunda  yapıldı. Toplantıya katılan Uşak Belediye Başkanı Nurullah Cahan, kentte yürüttükleri projelerle ilgili bilgi verdi. Belediye olarak kentin tarihine ve kültürel yapısına sahip çıktıklarını söyleyen Cahan, kuruldan destek istedi.

-Engelli meclisi toplantısı

Uşak Belediyesi Engelli Meclisi toplantısı yapıldı. Uşak Belediye binasındaki toplantıya katılan Belediye Başkanı Nurullah Cahan, kentteki tüm sokak ve caddeleri engellilere göre düzenlemek istediklerini belirtti.

Cahan, toplu taşıma araçlarının engellilerin hayatlarını kolaylaştıracak şekilde düzenleneceğini, belediye bünyesinde bulunan tüm oto parkların engellilere ücretsiz kullandırılacağı ve engellilerin su faturalarında indirimden yararlanacağını kaydetti. - Uşak

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Uşak'tan Kısa Kısa - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement