Uşak Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Programı Başvuruları - Son Dakika
Yerel

Uşak Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Programı Başvuruları

Uşak Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Programı Başvuruları

Uşak Üniversitesi 2014-2015 öğretim yılı Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Fen Bilimleri Enstitüsü yüksek lisans ve doktora programlarına öğrenci alacak.

18.07.2014 16:00  Güncelleme: 16:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uşak Üniversitesi 2014-2015 öğretim yılı Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Fen Bilimleri Enstitüsü yüksek lisans ve doktora programlarına öğrenci alacak.

Rektör Prof. Dr. Sait Çelik yaptığı açıklamada, 2014-2015 güz döneminde Sosyal Bilimler Enstitüsü'nde 14 tezli yüksek lisans programına 312, 6 tezsiz yüksek lisans programına ise 220 öğrenci alınacağını, başvurularının 4 Ağustos'ta başlayacağını bildirdi.

Sosyal Bilimler Enstitüsünde tarih, sosyal bilgiler öğretmenliği, Türk dili ve edebiyatı, iktisat, maliye ve işletme gibi 6 doktora programının bulunduğunu aktaran Prof. Dr. Çelik, şu bilgileri verdi:

"Sosyal Bilimler Enstitüsü Doktora programlarına 50 öğrenci alacağız. Tezsiz yüksek lisans programlarımız ise Eğitim Yönetimi Teftişi Planlaması ve Ekonomisi, Türkçe Eğitimi, İlköğretim Sınıf Öğretmenliği, Halkla İlişkiler ve Reklamcılık, İşletme ve İktisat programlarıdır. Tezsiz Yüksek lisans programlarına 220 öğrenci alacağız.

Fen Bilimleri Enstitüsü'nde, tekstil mühendisliği, makine mühendisliği, kimya, maden mühendisliği, ilköğretim anabilim dalı matematik eğitimi, ilköğretim anabilim dalı fen bilgisi eğitimi ve matematik programlarında yüksek lisansa 125, doktora programlarına ise 28 öğrenci kabul edeceğiz."

Lisansüstü eğitime önem veren bir üniversite olarak enstitüleri bünyesinde yeni programlar açılması yönündeki tekliflerinin Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edildiğini kaydeden Rektör Prof. Dr. Çelik, beden eğitimi ve spor öğretimi tezli yüksek lisans programı ve matematik doktora programında da lisansüstü eğitim verileceğini ifade etti. - Uşak

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Uşak Üniversitesi Lisansüstü Eğitim Programı Başvuruları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement