Uşak Üniversitesi, Uluslararası Öğrenci Kayıtlarında Rekora İmza Attı - Son Dakika
Yerel

Uşak Üniversitesi, Uluslararası Öğrenci Kayıtlarında Rekora İmza Attı

Uşak Üniversitesi, Uluslararası Öğrenci Kayıtlarında Rekora İmza Attı

Uşak Üniversitesi yeni eğitim ve öğretim yılının başladığı şu günlerde kapılarını yabancı uyruklu öğrencilere açmanın heyecanını yaşıyor.

25.08.2014 16:57  Güncelleme: 17:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Uşak Üniversitesi yeni eğitim ve öğretim yılının başladığı şu günlerde kapılarını yabancı uyruklu öğrencilere açmanın heyecanını yaşıyor. Yabancı ülkelerden gelen öğrenciler Türk Misafirperverliği eşliğinde bir yandan ağırlanırken diğer yandan kayıtları yapılıyor.

Uşak Üniversitesi 2013 yılında uluslararası öğrenci sayısı bakımından 38 farklı ülkeden 800 öğrencisi ile Türkiye üniversiteleri arasında 23. sırada yer almaktayken bu yıl 2 bin 9 kişilik kontenjanla 89 ülkeden 7 bin 345 öğrenci başvurusuyla bir rekora imza attı.

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik ile Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı Uluslararası Öğrenciler Daire Başkanlığı'ndan Uzman Ali Işık ve Orhan Ocaktan, Uşak Üniversitesi Yabancı Uyruklu Ofisi tarafından yürütülen Uluslararası öğrenci kayıt işlemlerini yerinde inceledi.

Uşak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sait Çelik konuyla ilgili yaptığı açıklamada bu başarının bir tesadüf olmadığının belirterek "Bu sene Uşak Üniversitesine başvuru yapan uluslararası öğrencilerimizin kesin kayıt işlemleri devam ediyor. Bugün burada uluslararası öğrencilerimizle yerinde ilgilenerek onları evlerinde hissettiriyoruz. Öğrenci merkezli bir üniversite olarak uluslararası öğrencilerimizin kayıtlar sırasında bir sorun yaşamamaları için her türlü çalışmayı yaptık. Hiçbir yere uğramadan bankaya bile gitmeden kayıt ile ilgili tüm işlemlerini yaptırabilen uluslararası öğrencilerimiz çaylarını kahvelerini yudumlarken bir yandan da kayıtlarını yapıyor. Bu ilgi ve özverili çalışma sayesinde Uşak Üniversitesi uluslararası öğrenci başvurusu bakımından başarı yakalamıştır" dedi.

Rektör Prof. Dr. Sait Çelik kayıt yaptıran uluslararası öğrencilerle bir süre sohbet ederek onların merak ettiği sorulara da cevap verdi. - UŞAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Uşak Üniversitesi, Uluslararası Öğrenci Kayıtlarında Rekora İmza Attı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement