Uşaklı Karting Takımı Bahreyn'de Dünya İkincisi Oldu - Son Dakika
Güncel

Uşaklı Karting Takımı Bahreyn'de Dünya İkincisi Oldu

Uşaklı Karting Takımı Bahreyn\'de Dünya İkincisi Oldu

Bahreyn'de düzenlenen 23 ülkenin katıldığı 'Sodi World Serie Endurans' yarışlarında Türkiye'yi temsil eden Uşaklı kartingçiler dünya ikinciliğine ulaştı.

07.03.2015 10:16  Güncelleme: 15:45
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Bahreyn'de düzenlenen 23 ülkeden 18 takımın katıldığı 'Sodi World Serie Endurans' yarışlarında 'Turkey Racing Team' adıyla Türkiye'yi temsil eden Uşaklı kartingçiler dünya ikinciliğine ulaştı.

Uşak Organize Sanayi Bölgesi'nde otomotiv sektöründe faaliyet gösteren Inta Otomotiv İşletme Müdürü, 28 yaşındaki Güney Altuner, karting yarışmalarında dereceleri bulunan arkadaşları Mehmet Yaman, Yusuf Görücüoğlu, Bestanbey Yüzbaşıoğulları ve Kuzey Eroğlu ile geçen 27- 28 Şubat tarihleri arasında Bahreyn'de düzenlenen Uluslararası 'Sodi World Serie Endurans' yarışlarına katıldı. 'Turkey Racing Team' ismiyle yarışlarda boy gösteren Türk takımı, 23 ülkeden 18 takımın yarıştığı şampiyonanın ilk ayağında 1414 metre uzunluğundaki asfalt pistte 24 saat aralıksız yarıştı. Değişimli Go-kart aracı kullanan 5 pilot; 24 saatte 1038 tur atarak dünya ikinciliğine imza attı. Yarışmanın birincisi 1056 turla İspanya, üçüncüsü 1023 turla Bahreyn oldu.

Turkey Racing Team takımından Uşaklı genç işadamı Güney Altuner, 2015 yılının uluslararası ilk yarışında dünya ikincisi olduklarını belirterek, şöyle dedi:

"Go-kart kullanmaya 4 yıl önce başladım. Bu sporu iki yıl amatör olarak yaptım. Son iki yıldır da profesyonel olarak yapıyorum. Karting sporuna ilgim çocukluğumdan geliyor. İzmit Körfez Yarış Pistinde yarışmaları izleyerek büyüdüm. O günden bu yana motor sporlarının hep içinde oldum. Drag ve pist yarışmalarının uzun yıllar içinde bulundum. Karting'de ödüllere sahip Mehmet Yaman'la tanıştıktan sonra bu sporun üzerinde durarak İzmir ve İzmit'te 4 arkadaşımla birlikte antrenmanları yaptık. İki yıllık çalışmanın ardından Bahreyn'de düzenlenen yarışmaya katıldık. 5 arkadaş 24 saat süren yarışmada, 1'er saatlik dönüşümlü pilotluk yaparak 1414 metre uzunluğundaki pistte 1038 tur attık. 23 ülke arasında dünya ikincisi olarak Türk bayrağını dalgalandırdık."

İKİNCİ ETABA HAZIRLIK

Önümüzdeki 21- 22 Mart'ta İtalya'da yapılacak 2'inci Etap yarışmalarının hazırlıklarını İzmir'deki pistte sürdürdüklerini belirten Güney Altuner, şöyle dedi:

"Yarışmadaki performansımızla dünya ikinciliği almamız bizleri daha da heveslendirdi. Ekip çalışmasıyla dünyada Türkiye'nin adını karting şampiyonasında duyurduk. 21-22 Mart'ta İtalya'da yapılacak olan karting 2'inci Etap yarışmalarına hazırlığımız devam ediyor. Ardından İspanya, Fransa, Almanya ve Portekiz'deki yarışmalara da katılarak bu sporda iddialı olduğumuzu tüm dünyaya duyuracağız. Hedefimiz Dubai'de finallerde şanlı bayrağımızı dalgalandırmak."

UŞAK'TAKİ PİST İÇİN ÇAĞRI

Uşak Belediyesi'ne ait motospor pistinin aktif hale getirilmesini isteyen Altuner, şöyle konuştu:

"Uşak, uluslararası boyutta motospor pistine sahip ancak aktif değil. Bu konuda Uşak'ta ki bürokratlarında motor sporlarına gönül verenlere manevi olarak destek olmalıdır. Pist her türlü uluslararası müsabakaya müsait olmasına rağmen, ne yazıkki kullanılmıyor ve herhangi bir etkinlik düzenlenmiyor. Pistte ulusal ve uluslararası yarışmaların yapılması kentimizin tanıtımı açısından çok önem arz ediyor. Pistimiz süpermoto, karting, scooter ve mobilet yarışlarına uygun. Bu nedenle pistin bu tip faaliyetler için aktif hale getirilmesini istiyoruz."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Uşaklı Karting Takımı Bahreyn'de Dünya İkincisi Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi
    07:09 Counter-Strike 2 Oyuncuları Hile Kullanımından Şikayetçi

    Valve, yıllardır merakla beklenen Counter-Strike 2'yi Eylül 2023'te piyasaya sürdü. Ancak oyuncular, hile kullanımının hala yaygın olduğunu ve Valve'ın bu sorunu çözemediğini belirtiyor. Counter-Strike 2'nin Anti-Hile sistemine rağmen duvar arkasını görme ve otomatik nişan alma gibi hilelerin hala sıkça kullanıldığı söyleniyor. Valve'ın bu konuda nasıl bir adım atacağı merak konusu.

  • Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı
    04:23 Motosiklet sürücüsü, yaralanan kız arkadaşını bir an olsun yalnız bırakmadı

    Düzce'de ticari taksi, aynı istikamette giden motosiklete çarptı. Motosiklet sürücüsü, motosiklette yolcu konumunda bulunan yaralı kız arkadaşını ambulansa binerken bir an olsun yalnız bırakmadı. Kaza sonucunda 2 kişi yaralandı.

  • Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı
    04:17 Düzce'de Ticari Taksi, Motosiklete Çarptı: Yaralı Kız Arkadaşını Yalnız Bırakmadı

    Düzce'de meydana gelen kaza sonucu ticari taksi ile motosiklet çarpıştı. Motosiklette yolcu olarak bulunan kız arkadaşı yaralanan sürücü, ambulansa binerken onu yalnız bırakmadı. Kaza sonrası yol trafiğe kapatılırken, inceleme başlatıldı.

  • Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı
    03:34 Avustralya'da Kilise Saldırısı: En Az 4 Kişi Bıçaklandı

    Avustralya'nın Sydney kentinde bir kiliseye düzenlenen saldırıda piskopos dahil en az 4 kişi bıçaklandı. Polis, saldırganın gözaltına alındığını ve olayı bir 'terörist eylem' olarak değerlendirdiklerini açıkladı. Saldırının ardından kilisenin dışında toplanan yüzlerce kişi, saldırganın kendilerine verilmesini talep etti ve polisle çatıştı. İki polis yaralandı ve 20 polis aracı hasar gördü. Yaralıların hayati tehlikesi olmadığı bildirildi. Saldırının kişisel bir eylem olduğu belirtilirken, olaylar birbiriyle bağlantılı değil. Kilise saldırısının ardından güvenlik önlemleri alındı.

  • Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti
    03:25 Şırnak'ın Uludere ilçesinde dereye düşen araçta 4 kişi hayatını kaybetti

    Uludere ilçesinde meydana gelen kazada, Ferhat Bilen'in kullandığı hafif ticari araç dereye düştü. İtfaiye ekipleri tarafından araçtan çıkarılan Abdulkerim Babat, Melek Soylu, Haşim Babat ve Sevim Demircioğlu hayatını kaybetti. Sevim Demircioğlu ise tedavi altına alındı.


Advertisement