Uşakov: Moskova Ankara'dan "Türk Akımı" Projesine İlişkin Sinyal Bekliyor - Son Dakika
Güncel

Uşakov: Moskova Ankara'dan "Türk Akımı" Projesine İlişkin Sinyal Bekliyor

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Danışmanı Yuriy Uşakov, Putin ile Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görüşmesinin ardından Moskova'nın Ankara'dan "Türk Akımı" projesine ilişkin sinyal beklediğini bildirdi.

17.06.2015 13:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Danışmanı Yuriy Uşakov, Putin ile Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görüşmesinin ardından Moskova'nın Ankara'dan "Türk Akımı" projesine ilişkin sinyal beklediğini bildirdi.

Uşakov konuyla ilgili yaptığı açıklamalarda şu ifadeleri kullandı:

"Türk Akımı projesi kapsamında imza atılması planlanmıyor. Bu konu Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Putin'in toplantısı sırasında detaylı bir şekilde görüşüldü. Şimdi Türk partnerlerimizden sinyal bekliyoruz."

Yunanistan ve Rusya "Türk Akımı" boru hattı projesinin Yunanistan topraklarındaki inşaatı konusunda "Final görüşmelerine" geldi. Rusya'dan Karadenizin derinliklerinden Türkiye'ye uzanacak boru hattının 1100 kilometre uzunluğunda olması bekleniyor. Ayrıca, planlara göre Türkiye ve Yunanistan sınırında gaz merkezi kurulacak.

-Novak : Rusya ve Türkiye "Türk Akımı"nın belgelerini Temmuz'a kadar hazırlayacak

Öteyandan Rusya Enerji Bakanı Aleksandr Novak, Rusya ve Türkiye'nin Haziran ayı sonuna kadar "Türk Akımı" boru hattının inşaatı çerçevesinde gerekli hukuki belgeleri hazırlamak üzere anlaştığını bildirdi.

Bakan Rus haber ajansı Ria Novosti'ye şu açıklamaları yaptı:

"İki liderin görüşmelerinde ana konu boru hattının deniz kısmının ilk hattının inşaatına başlamaktı. Bunun için Haziran sonuna kadar deniz kısmının inşaatı için izin alınması ve Güney Akımı için verilen iznin onaylanması gerek. İkincisi, Türkiye'nin özel ekonomik bölgesinde ve Türkiye'nin deniz sularında arama çalışmaları yapılması için izin almak zorundayız."

Novak şu şekilde devam etti:

"Bu konu hakkında görüşme yapıldı ve hükümetler arası sözleşme tarzında hukuki bir belgenin imzalanmasına karar verildi. Yakın zamanda hukuki formalitelerin hazırlanması konusunda anlaşıldı. "

Belgelerin Haziran sonuna kadar hazırlanacağını belirten Novak, "Hükümetler arası sözleşmenin imzalanacağı kesin tarihi söylemem zor. Bu süreç ülke içi prosedürlere bağlı. Haziran sonuna kadar belge taslakları hazırlanacak"dedi. - Uşakov

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Uşakov: Moskova Ankara'dan 'Türk Akımı' Projesine İlişkin Sinyal Bekliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement