Üsküdar Belediyesi'nden Karağaç Ailesine Yardım Eli - Son Dakika
Güncel

Üsküdar Belediyesi'nden Karağaç Ailesine Yardım Eli

Üsküdar Belediyesi sosyal sorumluluk projesi kapsamında ihtiyaç sahibi Karaağaç ailesinin evini restore etti.

11.08.2015 17:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Üsküdar Belediyesi sosyal sorumluluk projesi kapsamında ihtiyaç sahibi Karaağaç ailesinin evini restore etti. Annesi ve oğlu kanser, eşi şizofreni hastası olan ev sahibi Nurşen Karaağaç yaşadığı mutluluğu dile getirerek, "Çalıştılar, çabaladılar, gece gündüz dinlemediler. Evimizi saraya çevirdiler" dedi.

Üsküdar Belediyesi harabe bir evde yaşayan Karaağaç ailesinin evini restore etti. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Karaağaç ailesinin yeni evlerinin anahtarını teslim etmek ve restorasyon çalışmalarının sonucunu görmek için Karaağaç ailesini ziyaret etti.

Annesi Nurhayat Çekmen ve 16 yaşındaki oğlu Nurullah Karaağaç'ın kanser hastası olduğu, eşi Haluk Karaağaç'ın ise şizofreni hastası olan acılı kadın Nurşen Karaağaç, evlerinin restore edilmesinden sonra yaşadığı mutluluğu dile getirdi.

"EVİMİZİ SARAYA ÇEVİRDİLER"

Ev sahibi Nurşen Karaağaç, Üsküdar Belediyesi'nden bir ekibin geçtiğimiz Ramazan ayında kendilerini ziyaret ettiğini söyledi. Karaağaç, restorasyon çalışmaları için belediye çalışanlarının eve geldiğindeki yaşadığı mutluluğu dile getirerek, "Üsküdar Belediyesi'nden geldiler. Bir şeye ihtiyacımız olup olmadığını sordular. Ben de tabii ihtiyaç sahibiydim. Eşim şizofreni hastası, annem ve oğlum kanser hastası. Tam o dönemde Ramazan ayında annemin rahatsızlığını öğrendik. Üsküdar Belediyesi sağ olsunlar en kötü zamanımızda kapımızı çaldılar. Biz durumumuzu anlattığımız zaman onlar da elimizden tutmak istediler. Ev çok kötüydü. Oturulacak halde değildi. Hiçbir şey yoktu. Kapı, pencere, perde yoktu ve böceklerin dolaştığı bir evdi. Çocuğum için annem için hijyen çok önemli şu anda. Baktılar eve gerçekten oturulamayacak halde olduğunu anladılar. Ertesi gün aradılar bizi, başvuru işlemlerinizi yapın çalışmalara başlıyoruz dediler. Ben sanki böyle rüyadaydım, hayal görüyordum. İnanamadım o an şoka girdim. Çok şükür, çalıştılar, çabaladılar, gece gündüz dinlemediler. Evi saraya çevirdiler. En azından ailemle temiz pak bir şekilde oturabileceğimiz bir evimiz oldu" diye konuştu.

"SOSYAL BELEDİYECİLİĞİN CANLI ÖRNEĞİNİ GÖRÜYORUZ"

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ise, yapılan restorasyon çalışmasının bir sosyal belediyecilik örneği olduğunu dile getirerek, şunları söyledi: "İlk defa arkadaşlarımız bizden izinsiz bir iş yapmışlar ve iyi ki yapmışlar. Onları kutluyorum ve tebrik ediyorum. Sosyal belediyecilik anlamında insanlar isteyince ne kadar güzel işler çıkabiliyor. Şu anda bunun canlı bir örneğini yaşıyoruz. Arkamızda gördüğümüz ev, o halden bir saray haline gelmiş. Ben öncelikle arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Başarılarını kutluyorum. Sonra tabii ki Üsküdar gibi güzel bir ilçede geçim sıkıntısı yaşayan insanlarımızın belediye olarak her zaman yanında olmaya gayret ediyoruz. Bizim bu konuda belediye olarak en çok yardım aldığımız kurum, TOGEM'dir. TOGEM'in dünya çapında hayırlı işleri vardır." - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Üsküdar Belediyesi'nden Karağaç Ailesine Yardım Eli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement