Üsküdar'da Kabe Maketi Tartışması! İhram Giyen Bir Kişi Gözaltında - Son Dakika
Güncel

Üsküdar'da Kabe Maketi Tartışması! İhram Giyen Bir Kişi Gözaltında

Üsküdar\'da Kabe Maketi Tartışması! İhram Giyen Bir Kişi Gözaltında

Belediye, içinde Kabe maketinin de yer aldığı "Asr-ı Saadet Köyü" kurdu. Bazı vatandaşların maketin önünde Kur'an okuması tepki çekerken ihram giyen bir kişi gözaltına alındı.

20.04.2015 17:25  Güncelleme: 18:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Üsküdar Belediyesi, Hz. Muhammed'in yaşadığı dönemi anlatmak amacıyla, içerisinde Kabe, Hira Dağı, Hira Mağarası, Sevr Mağarası, Muallak Taşı, fil heykeli ve zemzem kuyusunu anlatan maketlerin yer aldığı "Asr-ı Saadet Köyü" kurdu. Bazı vatandaşların maketin önünde Kur'an okuması sosyal medyada tartışma konusu oldu. Bazı kullanıcılar uygulamanın maksadını aştığı yönünde eleştirilerde bulundu.

İHRAMLI VATANDAŞ GÖZALTINA ALINDI

İhrama girerek Kâbe maketini ziyaret etmek isteyen Cihat Duman, güvenlik görevlileri tarafından içeri alınmadı. Kendisinin yasalara aykırı bir hareket yapmadığını söyleyen Duman, olay yerine çağrılan polis tarafından gözaltına alındı.

"KIYAFET AYRIMCILIĞI YAPILIYOR"

Duman, karakoldaki ifadesinde kendisine giriş için izin vermeyen kişilerin Anayasa'ya aykırı bir şekilde kıyafet ayrımcılığı yaptığını ve bu nedenle şikayetçi olduğunu ifade etti.

Hac ve Umre'ye gidemeyenlerin oradaki atmosferi yaşaması için kurulan etkinlik alanında, maketlerin başında bekleyen çocuklar Hz. Muhammed ile Mekke ve Medine hakkında isteyen vatandaşlara İslami konuda bildiklerini anlatıyor.

"KUTSAL TOPRAKLARA GİDEMEYEN KARDEŞLERİMİZİN EN AZINDAN BU ŞEKİLDE O DUYGULARI YAŞAMALARINI ARZU ETTİK"

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri kapsamında Bağlarbaşı Kültür Merkezi'nin bahçesine kurulan etkinlik alanının açılışı, dünya Kuran-ı Kerim okuma birincisi Yeni Cami İmamı Ferruh Muştuer'in tilavetiyle başladı. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, programda, Hz. Muhammed'in örnek hayatını yaşatmaya çalıştıklarını belirterek, şunları kaydetti: "Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle oluşturulan Asr-ı Saadet Köyü ile Efendimize 'İyi ki doğdun' dediğimiz şu günlerde Kabe toprağı şehrimizde o duyguları yaşayalım, zihnimizde, gönlümüzde canlandıralım istedik. 7'sinden 70'ine kutsal topraklara gidemeyen kardeşlerimizin en azından bu şekilde o duyguları yaşamalarını arzu ettik."

HZ. MUHAMMED'İN EVİNİN MAKETİ DE BULUNUYOR

Üsküdar'da üniversite eğitimine devam eden Malili hafız Ebubekir Diaby'in de Kur'an-ı Kerim okuduğu programda, genç Enderun öğrencilerinden oluşan 55 kişilik çocuk korosu da Hz. Muhammed'i ve Müslümanları anlatan ilahiler seslendirdi. Hz. Muhammed'in evinin maketinin de yer aldığı etkinlik alanında, Hira Dağı, Hira Mağarası, Sevr Mağarası, Muallak Taşı, Kabe, fil heykeli ve zemzem kuyusunun maketleri sergileniyor. Hac ve Umre'ye gidemeyenlerin oradaki atmosferi yaşaması için kurulan etkinlik alanında, maketlerin başında bekleyen çocuklar Hz. Muhammed ile Mekke ve Medine hakkında isteyen vatandaşlara İslami konuda bildiklerini anlatıyor.

Bir hafta açık kalacak etkinlik alanında, ziyaretçiler Hz. Muhammed'in yaşadığı döneme tarihsel yolculuk yapabilecek.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Üsküdar'da Kabe Maketi Tartışması! İhram Giyen Bir Kişi Gözaltında - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (31)

  • bakur: suudi kralın maketinin elini sıkmak için kuyruğa giriyolardı bizim yobazlarda suudi yobazları örnek alıyolar yarın öbürgün bide tavaf parası isterlerse şaşırmayın 15 6 Yanıtla
  • YUH: akp ye böyle belediyeler yakışır yürübe üsküdar vah vah ne halere düştük acaba şimdi LAİK BİR CUMHURİYET NEDEN ÖNEMLİ ANLAYIN YADA BİRİ BAS BAS BAHIRIYOR YA BANA BAŞKANLIK VERİN DE BU ORTAMDAN BETER EDEYİM ÜLKEYİ SEÇİM SİZİN YOKSA MISIRDAN BETER OLACAHIMIZIN Bİ GARANTİSİ YOK 10 8 Yanıtla
  • Blaje: Bunlar iyice zivanadan cikmis bir an once ayiklamak lazim 11 2 Yanıtla
  • fatma: Yuh yani ne diyeyim. Yakında sahte peygamberde çıkar, korkarım artık hac istanbula taşınır. :S 11 2 Yanıtla
  • cxe: Tövbe tövbe. Zaten adamlar pişman seçimleri ramazana getiremedi diye. bu yol çok tehlikeli 9 3 Yanıtla
  • muratti: yahu çarpılcaksınız be . . ulan yatacak yeriniz yok sizin 10 2 Yanıtla
  • MURAT: ancak Türkiyede olacak bir haber daha. . . 10 2 Yanıtla
  • AHMETTT: BUNU CHP LI BELEDIYE YAPSA NELER OLURDU BIR DUŞUNUN ARKADAŞLAR 12 0 Yanıtla
  • ALLAH DOSTU: KIYAMET HACIDAN HOCADAN KOPACAK ZATEN 6 5 Yanıtla
  • Knn: Müslümanlıkta maketlere tapmak makete kuran okumak VARMIYDI 10 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement