Üsküdar'da Seçim İtirazı - Son Dakika
Güncel

Üsküdar'da Seçim İtirazı

Üsküdar\'da Seçim İtirazı

Üsküdar'da resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti adayı Hilmi Türkmen'in kazandığı seçim yarışına itirazlar devam ediyor.

02.04.2014 15:14
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Üsküdar'da resmi olmayan sonuçlara göre AK Parti adayı Hilmi Türkmen'in kazandığı seçim yarışına itirazlar devam ediyor. 1. ve 3.bölgedeki itirazlar reddedilirken, 2. bölgedeki itirazlar İlçe Seçim Kurulu tarafından değerlendiriliyor.

TANAL: BAŞLI BAŞINA BİR SKANDAL Seçimde CHP'nin Üsküdar Belediye Başkan adayı İhsan Özkes idi. Bağlarbaşı'ndaki Üsküdar İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı'na gelen CHP İstanbul milletvekili Mahmut Tanal, Anayasa ve Seçim Kanununa göre 'tam kanunsuzluk' hali yaşandığını belirterek "Ümraniye Belediye Meclis üyelerinin pusulaları Üsküdar'da kullanıldı. Ümraniye Belediye Meclis üyelerinin pusulası Üsküdar'da ne arar? Üsküdar'ın pusulaları YSK tarafından basılmadı mı, sandık kurulu başkanlarına teslim edilmedi mi? Ümraniye'deki pusulaları Üsküdar'a kim teslim etti? Bu başlı başına bir skandal" diye konuştu.

Sandıkların tamamına itiraz ettiklerini belirten Tanal sözlerine şöyle devam etti: "Herhangi bir itiraz ilçe seçim kurullarına geldiği zaman dilekçede ileri sürülsün ya da sürülmesin bunun resen göz önüne alınması lazımken, 1. ve 3. İlçe seçim kurulları bunu resen göz önüne almadılar. Burada tam kanunsuzluk söz konusu. Bu süreye tabi değil, her aşamada ileri sürülebilir. Seçim süreleri itiraz süreleri geçmiş olsa bile bunu resen nazara alınması lazım"

TAM KANUNSUZLUK HALİNİ GÖRMEZDEN GELEMEZLER 2.seçim kurulunun kararını vermediğini belirten Tanal "Temennimiz halen hukuk varsa, adalet varsa bu itirazlarımızın değerlendirilmesi lazım. Tam kanunsuzluk halini görmezden gelemezler. Biz bunun sonucunu bırakmayacağız" diye konuştu.

Tanal "AKP devir teslimi yaptı. Daha mazbatayı almadan bir belediye başkanı devir teslim töreni yapabilir mi?" diye sordu.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Üsküdar'da Seçim İtirazı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement