Üsküdar'da Yapılması Planlanan Cami - Son Dakika
Güncel

Üsküdar'da Yapılması Planlanan Cami

Bir grup Diyanet Sen üyesi ve bölge sakini, projenin hayata geçirilmesini talep etti.

28.10.2014 15:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye Diyanet ve Vakıf Görevlileri Sendikası (Diyanet-Sen) üyeleri ile Validebağ'da caminin inşa edilmesi planlanan bölgede yaşayan bir grup vatandaş, cami projesinin hayata geçirilmesini istedi.

Altunizade'de bir araya gelen Diyanet-Sen 2 nolu şubesi üyeleri ve bazı mahalle sakinleri, Validebağ'da yapılması planlanan cami projesine destek için basın açıklaması yaptı.

Burada grup adına açıklama yapan sendika üyesi Ruhani Aras, mahallede camiye ihtiyaç olduğunu belirterek, "Validebağ Korusu yakınlarındaki bu alanda bir cami yapılmasını, Diyanet-Sen ve mahalle halkı olarak bizler de istiyoruz. Çünkü camiyi sadece namaz kılınan bir mekan olarak görmüyoruz. Camiler sosyal hayatın içinde, cenazeden nikah ilanına kadar, müminin hayatında acı tatlı pek çok olayın yaşandığı ve böylece Müslümanların birbiriyle kaynaşıp kenetlendiği mekanlardır" diye konuştu.

Aras, cami inşaatına gösterilen tepkinin kendilerini üzdüğünü söyleyerek, "huzur ortamını bozarak kaos oluşturmak isteyenlerin iş başında olduğunu gördüklerini" dile getirdi.

Her türlü provokasyona karşı dikkatli olunmasını isteyen Aras, "Bölgemizde cami bir ihtiyaçtır. Birlik, beraberlik ve kardeşliğimizi perçinleyen camilerimizi ayrışmanın, çatışmanın kavganın malzemesi yapmaya kimsenin hakkı yoktur" ifadelerini kullandı.

Gruptakiler, açıklamanın ardından dağıldı. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Üsküdar'da Yapılması Planlanan Cami - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement