Üsküp Büyükelçisi Şölendil, Öğrencilerle Buluştu - Son Dakika
Güncel

Üsküp Büyükelçisi Şölendil, Öğrencilerle Buluştu

Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Ömür Şölendil, Uluslararası Balkan Üniversitesindeki (IBU) "Diplomat Olarak Hayatım" konulu söyleşide öğrencilerle tecrübelerini paylaştı.

26.10.2016 18:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türkiye'nin Üsküp Büyükelçisi Ömür Şölendil, Uluslararası Balkan Üniversitesindeki (IBU) "Diplomat Olarak Hayatım" konulu söyleşide öğrencilerle tecrübelerini paylaştı.

IBU'daki söyleşiye öğrenci ve akademisyenlerin yanı sıra Makedonya Anayasa Mahkemesi Üyesi Salih Murat, Makedonya Kültür Bakanlığı Müsteşarı Behicudin Şehabi ve ülkedeki Türk kurumlarının temsilcileri de katıldı.

Şölendil, iş hayatına 1976'da memur olarak başladığını belirterek, geçen 40 yıllık süre zarfında birçok önemli görevde bulunduğunu söyledi. Ailesinin Türkiye'de olduğunu ancak kendisinin Üsküp'te "kocaman bir aile" bulduğunu kaydeden Şölendil, "Buradaki herkes benim aile bireylerim oldu. Öğrenmenin yaşı yoktur. Burada sizlerden birçok şey öğrendim." dedi.

Şölendil, Makedonya'daki görevi süresince yaptığı faaliyetlerde ülkedeki kurumların da kendisine destek olduğunu ve sorumluluk aldığını belirterek, bu kapsamda Anadolu Ajansına (AA) da teşekkür etti.

Balkanlar'ı "çetin bir coğrafya" olarak nitelendiren Şölendil, bu gerçeğin tarih boyunca bu şekilde olduğunu ve buralarda büyük tecrübeler edindiğini kaydederek, Türkiye'nin her zaman Makedonya'nın yanında olacağını kaydetti.

Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Şölendil, "Bu üniversite sizler için fırsatlar penceresidir. Bu avantajı kullanıp çok çalışarak yarınların liderleri olacaksınız. Kendinizi müfredatınızla sınırlamayın. Müfredatınız dışında da okuyun ve çalışın. Çünkü sadece dersler, sizin geleceğe hazırlanmanız için yeterli değildir. Dünyadaki yenilikleri, gelişmeleri ve fikirleri de takip etmelisiniz." ifadelerini kullandı.

Şölendil, Makedonya'nın büyükelçi olarak son görev yeri olmasının kendisine ayrı bir onur verdiğini belirterek, Makedonya'da kendisini evinde gibi hissettiğini ve gönlünün her zaman buradaki halkla olacağını söyledi.

IBU Rektörü Prof. Dr. İsmail Kocayusufoğlu da Büyükelçi Şölendil'in Üsküp'e geldiği günden beri üniversite öğrencileriyle ilgili konularla ilgilendiğini anımsatarak, Şölendil hakkında "Bizlere farklılığı, kardeşliği, birlikte olmanın önemini her zaman hissettiren, ülkemiz ve dünya insanının barışa olabilecek her türlü katkısına desteği olan, gençlere ayrı bir değer veren büyükelçi." ifadelerini kullandı.

Dersin sonunda Kocayusufoğlu, Büyükelçi Şölendil'e üniversiteye desteklerinden dolayı teşekkür hediyesi takdim etti.?

Üsküp Büyükelçisi Şölendil, Öğrencilerle Buluştu
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Üsküp Büyükelçisi Şölendil, Öğrencilerle Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement