Üsküp Yaz Festivali'nde Türk piyanist - Son Dakika
Kültür Sanat

Üsküp Yaz Festivali'nde Türk piyanist

Üsküp Yaz Festivali\'nde Türk piyanist

Türk piyanist Sıla İlyasoğulları, Makedonya'da bu yıl 35'incisi düzenlenen Üsküp Yaz Festivali'nde (Skopsko Leto) sahne alacak.

22.07.2014 18:34
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk piyanist Sıla İlyasoğulları, Makedonya'da bu yıl 35'incisi düzenlenen Üsküp Yaz Festivali'nde (Skopsko Leto) sahne alacak.

Yunus Emre Türk Kültür Merkezinin desteğiyle Üsküp'e gelen İlyasoğulları, yarın Üsküp Şehir Müzesi'nde vereceği konser öncesi basın toplantısı düzenledi.

İlyasoğulları, 2008 yılında sahne aldığı Üsküp Yaz Festivali'ne yeniden katılmaktan ve yeniden Üsküp'te olmaktan mutlu olduğunu belirterek, gençlere kendilerini gösterme imkanı sunan Üsküp Yaz Festivali'nde bu yıl da Türkiye ve diğer ülkelerden genç yeteneklere fırsat verileceğine inandığını söyledi.

Mustafa Kemal Atatürk'ün eğitim aldığı Manastır Askeri İdadisi'nde dün akşam bir konser verdiğini aktaran İlyasoğulları, Makedonyalı müzikseverleri yarın Üsküp'te ve perşembe günü İştip'te vereceği konserlere davet etti.

Üsküp Yunus Emre Türk Kültür Merkezi Müdürü Feyzullah Bahçi de genç sanatçılara destek ve fırsat vermenin önemli olduğunu kaydederek, bundan sonraki dönemde de Türkiye'den genç müzisyenleri Üsküplülerle buluşturmaya devam edeceklerini ifade etti.

Festivalin organizatörlerinden Simona Simunoska ise festivalin bu yıl da birçok yerli ve yabancı sanatçıya başarılı bir şekilde ev sahipliği yaptığını belirterek, işbirliğinden dolayı Yunus Emre Türk Kültür Merkezi'ne teşekkür etti.

Üsküp Yaz Festivali kapsamında bu yıl ayrıca Hüsnü Şenlendirici ve Burhan Öçal da sahne aldı. 21 Haziran'da başlayan festival, 31 Temmuz'da sona erecek.

-Türk piyanist Sıla İlyasoğulları

Kaynak: AA

Son Dakika Kültür Sanat Üsküp Yaz Festivali'nde Türk piyanist - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement