Usta Oyuncu Ferdi Akarnur'dan Tiyatroya Eleştiri - Son Dakika
Yerel

Usta Oyuncu Ferdi Akarnur'dan Tiyatroya Eleştiri

Usta Oyuncu Ferdi Akarnur\'dan Tiyatroya Eleştiri

Küçükçekmece’de her ay tiyatro sanatçısı Veysel Diker moderatörlüğünde gerçekleştirilen “Yüzümüzü Güldürenler” isimli söyleşinin bu ay ki konuğu usta oyuncu Ferdi Akarnur oldu.

16.04.2016 12:49
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Küçükçekmece'de her ay tiyatro sanatçısı Veysel Diker moderatörlüğünde gerçekleştirilen "Yüzümüzü Güldürenler" isimli söyleşinin bu ay ki konuğu usta oyuncu Ferdi Akarnur oldu. Akarnur, "Türk tiyatrosuna seyirciyi çocuk tiyatrosu yetiştirir. Ancak, günümüzde bizim camiamızda bir şey olamamışlar çocuk tiyatrosu yapıyor" dedi.

Küçükçekmece Belediyesi tarafından Cennet Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilen söyleşiye; pek çok komedi dizisinde oynayan ve en son 'Çocuklar Duymasın' adlı dizide Müsteşar Kemal rolüyle izleyici karşısına çıkan Ferdi Akarnur konuk oldu. Akarnur, oyunculuk kariyeri ve günümüz tiyatrosu ile ilgili önemli açıklamalar yaptı.

"OYUNCULUKTAN HANLAR HAMAMLAR EDİNMEDİM"

70 yaşında olan ve 50 yıldır oyunculuk yaptığını dile getiren usta oyuncu, tiyatro oyuncusu olduğu için hiç pişman olmadığını ifade ederek, Veysel Diker'in sorularını cevapladı:

" Aslında ben gemi kaptanı ya da folklorcu olmak istiyordum. Ama oyuncu oldum. 1965 yılında, Samsun'da Oda Tiyatrosu'nda oynadım. Alaylıyım. Avni Dilligil, benim hocamdır. Tiyatronun öncelerde getirisi azdı. TV çıktıktan sonra biraz rahat ettik. Dizilerin getirisi çok daha fazla. Yine de oyunculuktan hanlar, hamamlar edinmedim. Bir evim, bir arabam var "

USTA OYUNCUDAN ELEŞTİRİ

Çocuk tiyatrosunun Türk tiyatrosunun mihenk taşı olduğunu ifade eden Ferdi Akarnur, "Türk tiyatrosuna seyirciyi çocuk tiyatrosu yetiştirir. Ancak, günümüzde bizim camiamızda bir şey olamamışlar çocuk tiyatrosu yapıyor. Halbuki bu ciddi bir konu. Biz Çocuklar Duymasın'da pedagoglarla çalışıyorduk. Çocuklara hiç yanlış bir mesaj vermedik" diye konuştu. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Usta Oyuncu Ferdi Akarnur'dan Tiyatroya Eleştiri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement