Usta Şair Cemal Süreya Kadıköy'de Anıldı - Son Dakika
Güncel

Usta Şair Cemal Süreya Kadıköy'de Anıldı

Usta Şair Cemal Süreya Kadıköy\'de Anıldı

Usta şair Cemal Süreya ölümünün 25. yılında Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkez'inde Cemal Süreya Derneği tarafından düzenlenen ve Kadıköy Belediyesi tarafından desteklenen bir etkinlikle anıldı.

10.01.2015 10:35
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Usta şair Cemal Süreya ölümünün 25. yılında Kadıköy Belediyesi Caddebostan Kültür Merkez'inde Cemal Süreya Derneği tarafından düzenlenen ve Kadıköy Belediyesi tarafından desteklenen bir etkinlikle anıldı.

Etkinliğe CHP Grup Başkan Vekili Akif Hamza Çebi, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Cemal Süreyya Derneği yönetim kurulu üyeleri ve çok sayıda Kadıköylü katıldı.

Aydan Ay ve Turgut Toygar'ın sunduğu gece Süreya'nın anlatıldığı kısa video gösterimi ile başladı. Turgut Toygar'ın "O dünyanın bütün sokaklarında elleri ceplerinde dolaşmaktadır" dediği Cemal Süreya etkinliği açılışında konuşan Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Süreya'nın sadece Kadıköy'ün değil tüm Dünya'nın şairi olduğunu ve şiddetin bu kadar yakıcı bir şekilde hissedildiği günlerde Cemal Süreya'nın halkın önünde ışık olduğunu söyledi.

CHP Grup Başkan Vekili Akif Hamza Çebi ise şairin Göçebe şiirinden bir bölüm okudu. Süreya ile Maliye Bakanlığı'nda çalışma onuru yaşadığını söyleyen Çebi şairin hayatında çok önemli bir yer tuttuğunu belirtti.

Cemal Süreya Kültür Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Seyit Nezir, şairin şiirlerinin yıllara ve kapitalizme meydan okuduğunu belirtti.

Süreya'nın hayat arkadaşı ve aynı zamanda Cemal Süreya Kültür Derneği yönetim kurulu üyesi Zuhal Tekkanat, "Çok sevindim salon dopdolu eminim Cemal Süreya da çok sevinirdi" diye konuştu.

Konuşmacı olarak etkinliğe katılması beklenen Cemal Süreya'nın yakın arkadaşı Ülkü Tamer ise bir mesaj yollayarak etkinliği selamladı. "Cemal Süreya'yı size gülümseyerek anlatmak isterdim" diyen Tamer, tartışma yaratan Cemal Süreya Ödüllerine dair bir öneri de bulunarak ödüllerin ilk şiir kitabı yayımlanan şairlere verilmesini önerdi.

Osman Şahin ve Niyazi Yaşar Cemal Süreya'yı anlattıkları etkinlikte Figen Kulu Cömert'de Süreya'nın "Kan var bütün kelimelerin altında" şiirini okudu. Etkinlik Cemal Süreyya Ödülleri'nin verilmesiyle devam etti.

CEMAL SÜREYA ÖDÜLLERİ, yılın öne çıkan 10 şiir kitabı ile öne çıkan şairlere verildi;

Ahmet Ada, Ahmet Uysal, Barış Erdoğan, Kirkor Yeteroğlu, Metin Kaya, Müyesser Yeniay, Tuğrul Keskin, Turgut Toygar, Ülkü Tamer, Veysel Çolak.

Etkinlik Kara Güneş grubunun müzik dinletisi ve okunan şiirlerle sona erdi. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Usta Şair Cemal Süreya Kadıköy'de Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement