Usta Şair Fazıl Hüsnü Dağlarca Şiirleriyle Anıldı - Son Dakika
Yerel

Usta Şair Fazıl Hüsnü Dağlarca Şiirleriyle Anıldı

Usta Şair Fazıl Hüsnü Dağlarca Şiirleriyle Anıldı

Türk şiirinin büyük şairi Fazıl Hüsnü Dağlarca, ölümünün 6’ncı yılında Kadıköy’de anıldı.

16.10.2014 09:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk şiirinin büyük şairi Fazıl Hüsnü Dağlarca, ölümünün 6'ncı yılında Kadıköy'de anıldı. Geceye katılan şairler Dağlarca'nın şiirlerini seslendirdi.

15 Ekim 2008 yılında 94 yaşındayken hayatını kaybeden büyük şair Fazıl Hüsnü Dağlarca ölümünün 6'ncı yılında Kadıköy Belediyesi'nin düzenlediği iki ayrı etkinlikle anıldı. Etkinliğin ilk adresi "Türkçem benim ses bayrağım Dağlarca 100 yaşında" sergisi ile Caddebostan Kültür Merkezi oldu. Sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği sergide Dağlarca'nın arşivinde bulunan fotoğraflar, kitaplar, mektuplar, şiirler, resimler ve özel eşyalarından oluşan pek çok eser yer aldı.

Sergiyi gezen Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Türk şairi Dağlarca'nın Kadıköy'ü çok sevdiğini belirterek şairin Kadıköy'deki dairesini Kadıköy Belediyesi'ne bağışladığını dile getirdi. Dağlarca ile birebir tanıştığını dile getiren Nuhoğlu, Dağlarca'nın Türkiye için çok önemli bir edebiyatçı olduğu gibi iyi bir insan da olduğunu bu yüzden de bütün anılarının Kadıköy' de genç yaşlı demeden herkesle yaşatacaklarını ifade etti.

"ŞAİRLER TANIDIKLARI DAĞLARCA'YI ANLATTI"

"Şiir benim ikinci annemdir" diyen şair Fazıl Hüsnü Dağlarca için düzenlenen bir diğer etkinlik ise Barış Manço Kültür Merkezi'ndeki "Bir 'anıt-şair' Fazıl Hüsnü Dağlarca 100 yaşında" anma programı oldu. Etkinlik Dağlarca'nın uzun yaşamından kronolojik bölümleri sinevizyon gösterisi ile başladı. Daha sonra yazar ve şair Ertan Mısırlı, Haydar Ergülen gibi isimler kürsü de tanıdıkları ünlü şair Dağlarca'yı anlattı.

Türkçem Benim Ses Bayrağım Dağlarca 100 Yaşında Sergisi, Caddebostan Kültür Merkezi'nde 15 Ekim- 14 Kasım tarihleri arasında meraklılarını bekliyor. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Usta Şair Fazıl Hüsnü Dağlarca Şiirleriyle Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement