Usta Şair Necip Fazıl, Bahçelievler'de Anıldı - Son Dakika
Güncel

Usta Şair Necip Fazıl, Bahçelievler'de Anıldı

Usta Şair Necip Fazıl, Bahçelievler\'de Anıldı

Türk edebiyatının güçlü ismi Üstad Necip Fazıl Kısakürek’i ölümünün 31. Yıldönümünde Bahçelievler’de andı.

26.05.2014 21:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk edebiyatının güçlü ismi Üstad Necip Fazıl Kısakürek'i ölümünün 31. Yıldönümünde Bahçelievler'de andı. Anma programında üstadın yakınında bulunmuş isimler tanıdıkları Necip Fazıl'ı anlattı.

Şair, yazar ve düşünür Necip Fazıl Kısakürek'in ölümünün 31. yıldönümünde Bahçelievler Belediyesi tarafından düzenlenen programla anıldı. Üstadın isminin yer aldığı Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi'nde düzenlenen programa Bahçelievler Kaymakamı, Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, Necip Fazıl'ın yakınında bulunmuş isimler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Program öncesi Necip Fazıl'ın çocukluk, askerlik ve öğrencileriyle birlikte olduğu yıllarındaki anılarını yansıtan resimler salon girişinde sergilendi. Eğitimci yazar Muzaffer Doğan'ın gayretleri ile bir araya getirilen edebiyat, sanat ve siyaset dünyasından 14 yetkin isim, tanıdıkları Necip Fazıl Kısakürek'i anlattı.

"DIŞARI ÇIKMAK İSTEMEYEN GRUP, ÜSTADIN SÖZÜYLE DIŞARI ÇIKTI"

Sinevizyon gösterisi ile devam eden anma programında Bahçelievler Belediye Başkanı Osman Develioğlu, öğrencilerin ustada çok bağlı olduğunu vurguladı. Develioğlu, Necip Fazıl Kısakürek ile yaşadığı bir anıyı ise şöyle anlattı: "1975 yılanda öğrenciyken delegelerin seçileceği bir kongreye katıldım. O dönemde de bazı sıkıntılar olmuştu. İş yapma- çözme noktasında üniversitede iki ayrı grup oluşmuştu. Bir çoğu da ünlü isimlerdi. Kongre salonuna delegelerden diğer arkadaşlarda girdi ve salon çok kalabalıklaştı. Kim delege kim değil, onu da bilemiyoruz. Delege olmayanların çıkması isteniyor ama kimse dışarıya çıkmıyor. Bunun üzerine üstat, kürsüye çıktı ve 'delege olmayanlar dışarı çıksın' dedi. Bu söz sonrası bir grup dışarıya çıkmaya başladı. Dışarıya çıkanlarda 'ya tamam ama biz çıkmak zorunda mıyız, o iş başka bu iş başka' dediler ve dışarıya çıkmak zorunda kaldılar. Bu olay beni çok etkilemişti. Necip Fazıl'ı bir nesli tutuyor ve o nesilde arkasında gidiyor."

"ÜSTAT İSLAMDIR"

Üstadı yakından tanıma fırsatı yakalayan Devlet Eski Bakanı Hasan Aksay, "Üstadı şair, yazar, yayıncı, hitabe sahibi diye anlatılamaz. Böyle anlatırsan bir parçasını anlatmış olursun. Ancak 'üstat İslam'dır' diye tanımlanabilir" dedi.

Karikatürist Yalçın Turgut Balaban ise, Necip Fazıl'ın müthiş bir şiir kabiliyetinin olduğunu, ancak bütün bunları bir araç olarak kullandığını asıl meselesinin sonsuza varmak olduğunu söyledi. Üstadı bir şeyle anlatmanın Necip Fazıl'a işlenecek en büyük cinayet olduğunu dile getiren Balaban, üstadın ümmetin son yüz yılının nabzını tutan adam olduğunu belirtti. Balaban konuşmasında gençleri Kısakürek'in eserlerini okuması gerektiği konusunda da uyardı. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Usta Şair Necip Fazıl, Bahçelievler'de Anıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü
    05:28 İzmir Konak'ta çıkan yangın itfaiye ekiplerince söndürüldü

    İzmir'in Konak ilçesinde bulunan bir tekstil atölyesinde çıkan yangın, itfaiye ekipleri tarafından söndürüldü. Yangın, tekstil malzemelerinin tutuşmasıyla büyüyerek bitişiğindeki binaya da sıçradı. İhbar üzerine olay yerine sağlık, polis ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Yaklaşık 2 saat süren yoğun çalışmalar sonucunda yangın kontrol altına alındı. Yangın sonucunda tekstil atölyesi kullanılamaz hale gelirken, binada da hasar meydana geldi.

  • Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi
    04:52 Fatih'te Psikolojik Sorunları Olan Kişi Üst Komşusunun Kapısını Kırmaya Çalıştı ve Ateşe Verdi

    Fatih'te yaşanan olayda, psikolojik sorunları olan bir kişi, üst komşusunun çıkardığı sesten rahatsız olduğu için balyoz ve matkapla kapıyı kırmaya çalıştı. Başarılı olamayınca da kapıyı ateşe verdi. Polis, itfaiye ve özel harekat polisleri olaya müdahale ederek saldırganı etkisiz hale getirdi. Olay anı cep telefonu kamerasıyla kaydedildi.

  • Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı
    04:42 Aksaray'da tıra çarpan otobüs kaza yaptı, 8 kişi yaralandı

    Aksaray'da bir otomobilin aniden önüne geçmesi sonucu fren yapan bir tıra, arkadan gelen yolcu otobüsü çarptı. Çarpmanın etkisiyle otobüs kontrolden çıkarak bir fabrikanın bahçe duvarına çarptı. Kazada otobüs sürücüsü ve 7 yolcu olmak üzere toplam 8 kişi yaralandı. Yaralılar hastaneye kaldırılırken, tır ve otomobil sürücüsü gözaltına alındı. Kazayla ilgili tahkikat başlatıldı.

  • Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı
    03:45 Esenler'de silahla havaya ateş eden şahıslar gözaltına alındı

    Esenler'de araç içerisinden silahla havaya ateş ettikleri anı sosyal medyada paylaşan iki şahıs, İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslar adli makamlara sevk edilecek.

  • Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı
    03:18 Tokat ve Yozgat'ta Deprem Sonrası Hasar Tespitleri Yapıldı

    İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu, Tokat ve Yozgat illerinde meydana gelen deprem sonrası yapılan hasar tespitlerini açıkladı. Tokat'ta 3 ilçe, 30 köyde, 191 konutta, 84 ahırda, 7 camide ve bir fırında hasar tespit edilirken, Yozgat'ta ise bir ilçe, 7 köyde 94 konutta, 4 camide ve 3 ahırda ön hasar tespitleri yapıldı. Karaloğlu, vatandaşlara evlerini kullanmamaları konusunda uyarıda bulunarak, misafir etme imkanlarının olduğunu belirtti.


Advertisement