Usta Sanatçı Kayahan Son Yolculuğuna Uğurlanıyor - Son Dakika
Güncel

Usta Sanatçı Kayahan Son Yolculuğuna Uğurlanıyor

Tedavi gördüğü hastanede yumuşak doku kanserine yenilerek yaşamını kaybeden Kayahan, sevenleri tarafından son yolculuğuna uğurlanıyor.

04.04.2015 10:53  Güncelleme: 14:03
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

3. kez mücadele ettiği yumuşak doku kanserine yenilerek dün yaşamını kaybeden Kayahan, son yolculuğuna uğurlanıyor.Usta sanatçının cenazesi Cemal Reşit Rey'de düzenlenen törenin ardından Teşvikiye Camii'ne getirildi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a törene katıldı.

KANLICA'YA DEFNEDİLECEK

Usta sanatçı Kayahan'ın cenazesi, Cemal Reşit Rey Konser Salonu'ndaki törenin ardından Teşvikiye Camii'nde götürüldü. Ünlü sanatçının öğle vakti kılınan cenaze namazının ardından, Kanlıca Mezarlığı'nda toprağa verilecek. Cenazeye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın da katıldı.

TEŞVİKİYE'YE ÜNLÜ AKINI

Usta sanatçıyı yakın dostları ve sevenleri son yolculuğunda da yalnız bırakmadı. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Orhan Gencebay, Mine Koşan, Febyo Taşel, Funda Arar, Atilla Özdemiroğlu cami avlusuna gelen isimler arasındaydı.

"İYİ Kİ YAPTIK O KONSERİ"

Tören öncesi basın mensuplarının soruları üzerine sanatçının eşi İpek Açar, konuşamayacak kazar üzgün olduğunu söylerken, sanatçı Nilüfer de çok üzgün olduğunu belirtti. Nilüfer, Kayahan ile 14 Şubat'ta birlikte sahneye çıktıklarının hatırlatılması üzerine, "İyi ki yaptık o konseri" dedi.

"BU HASTALIĞA 20 YIL DAYANDI"

Sanatçı Arif Sağ, "Adına lanet diyebileceğimiz bu hastalığa 20 yıl dayandı. Acılarımızı tazelemekten, üzüntülerimizi anlatmaktan başka bir şey diyemiyoruz. Kayahan pop müziği sanatçısı falan değildi. Anadolu topraklarındaki genel anlamda hem edebiyat hem de müzik açısından Türkiye'nin tümünü keşfetmiş bir sanatçıydı" diye konuştu.

"BABAMIN VEFATINDAN SONRA İKİNCİ BABAYDI"

Saygı duruşunun ardından törenin sunuculuğunu yapan Suat Suna, Kayahan'ı 19 yaşından beri tanıdığını belirterek, şunları söyledi: "Benin için sanatçılığının ve yazdığı eserlerin ötesinde bir çok konuda fikir veren, yol gösteren biri olmuştu. Hep de öyle olacak. Hayranlık beslediğim çok tarafı vardı. En önemli özellikleri arasında doğruluğunu ve dürüstlüğünü söyleyebiliriz. Artık eskisi gibi bir bütün olamayan, temel değerlerimizi sarsmaya çalıştıkları bugünlerde çok birleştirici bir insanı kaybettiğimiz için üzgünüm. 'Yolu sevgiden geçen herkesle bir yerde buluşuruz' sözünde sadece sevgiyi görmemek lazım. Buluşmak da çok önemli. Bizim böyle buluşturmayı hedefleyen sanatçılara daha çok ihtiyacımız var. Şarkılarında sadece aşkı değil, başka şeyleri de görmek lazım. Bugün onun için yazdığım yazıda, 'Popüler müziğin son delikanlısı' diye başlık koydum. Gerçekten de öyleydi. Benim için babamın vefatından sonra ikinci bir babaydı. Benim için milletimiz için çok büyük bir kayıp. Çok daha uzun yaşamalıydı. Muhteşem şarkıları hayatlarımızın içinde hep yer alacak. Biz o şarkılarla yine sevmeye devam edeceğiz."

"BABAM BANA HAKKINI HELAL ETSİN"

Cemal Reşit Rey'deki törende canlı yayına katılan kızı Beste Açar kendisi için yazılan "E bebeğim" şarkısının hikayesini anlattı: "Bir gün işten gelmiş. Her gün beni öperdi gelir gelmez. Bana 'E bebeğim' şarkısını yazmış. Onu çok sevdiğimi, her şey için teşekkür ettiğimi söylemek istiyorum. Babam bana hakkını helal etsin. Çok iyi kalpli, herkesin muhteşem bir ders aldığı insandı. Büyük oğlu 17 yaşında. Keşke küçük oğlum da onunla uzun vakit geçirebilseydi. Yarım kaldı bazı şeyler. Ama Allah'ın takdiri. İnşallah şimdi mutludur ve huzurludur. Onu çok seveceğiz. Eşi İpek (Açar) Hanım'a, sevenlerine, hastaneye, doktorlarına onu seven herkese çok teşekkür ediyorum."

"BÜYÜK BİR SANATÇIYI YİTİRDİK"

Müzisyen İskender Paydaş, Kayahan'ın vefatını kabullenmekte zorlandığını ifade ederek, sanatçıyla ilgili anısını anlattı. Paydaş, duygularını şöyle dile getirdi: "Sanatla ilgili yolculuğumda önemli kilometre taşı oldu. Hep ona bağımlı kalarak ne yaptıysan yaptım. Bana 'Notalarını dinleyenler, bu iskeleyi, vapuru, notalarını görmeden, müziğinde bunu hissedecek' dedi. Ben bunun nasıl bir şey olduğunu yıllarca anlayamadım. Yavaş yavaş bunu anladım ki gerçekten sanatın farklı çağrışımlar, birbirinden farklı yorumlarla aynı şey olduğunu anlattı. Bu evrensel sanatçıların yoludur. Onun üzerinden gitmeye çalışıyorum. İlk günden beri nasıl ahlaklı dürüst bir insan olduğunu gördüm ve iyi sanatın yüksek ahlak ve insanlık değerleriyle yapılabildiğini gördüm. Aramızdan erken ayrıldı ama çok büyük bir sanat bıraktı. Onu taşımak İpek Açar'ın, biz öğrencilerinin yükümlüğünde. Büyük bir sanatçıyı yitirdik."

"ÇOK ÖNEMLİ BİR DOSTUMDU"

Müzik yapımcısı İzzet Öz, "Ah Kayahan. Kayahan gerçekten çok önemli bir dostumdu. Gençlik yıllarımda tanışma olanağı buldum" diyerek sanatçıyla ilgili anılarını anlattı.

Kayahan'ın, her şeyiyle iyi bir yorumcu, müzisyen ve iyi bir dost olduğunu vurgulayan Öz, "Onunla pek çok çalışmaya imza attım. Bestelerin efendisini ne yazık ki bugün yitirdik. O daima bizlerle birlikte olacak. Onun eserleri ömür boyu sürecek. Biz ve daha sonraki nesillerce dinlenecek. Onun yaptıklarını uzun yıllar takip edeceğiz, izleyeceğiz. Gönül adamımız bizim gönlümüzde" dedi.


Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, 14 Şubat'ta Nilüfer ile Kayahan'ın bir araya gelişine tanıklık edildiğini belirterek, sanatçının kısa süre önce operasyon geçirmesine rağmen "Dinleyicilerimle helalleşeceğim" diyerek sahneye çıktığını anlattı.

Hazinedar, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde, insanların son kez Kayahan'ı dinlediğini belirtti.

GÖZYAŞLARINI TUTAMADILAR

Konuşmaların ardından dua edildi. Bu sırada sanatçının eşi İpek Açar ve Nilüfer'in gözyaşlarını tutamadığı görüldü. Törenin ardında Kayahan'ın cenazesi, Teşvikiye Camisi'ne gönderildi.

ASKERLERİN OMZUNDA ÇIKARILDI

Okunan duaların ardından Kayahan'ın cenazesi askerlerin omuzunda tören salonundan çıkarılarak Teşvikiye Camii'ne götürüldü.

LÜTFEN CENAZEYE ÇİÇEK GÖNDERMEYİN...

Sanatçının ailesi cenazeye çelenk göndermek isteyenlerin, çelenk yerine Mehmetçik Vakfı'na bağış yapmalarını istedi. Kayahan bütün konserlerinde satılan hediyelik eşyalarının gelirini Mehmetçik Vakfı'na bağışlıyordu.

Usta Sanatçı Kayahan Son Yolculuğuna Uğurlanıyor
Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Güncel Usta Sanatçı Kayahan Son Yolculuğuna Uğurlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (14)

  • Yikilmayan TÜRK: Bir varmis bir yokmus kemal sunal baris manco muslum gurses zeki muren sadri alisik onlarda bir vucuttu ama eserlerini kimse onlar gibi degerlendiremez mekanlari cennet olsun 17 1 Yanıtla
  • mtn: Barış Manço gibisi gelmez bir daha. . ben sanatci diye ona derim. . . bizlere hep iyi, aydın mesajlar vermeye gayret gösterdi. . . ondan cok guzel seyler ögrendik. . . bunun gibiler ise boş, sadece kendileri icin yasadilar ( ask, alkol, eglence, para, ) 5 13 Yanıtla
  • mtn: Halkımız hangi dizilerde, hangi filmlerden etkileniyorlar ve kimleri kendilerine örnek alıyorlar??? Neden böyle bir soru??. Bizim turk aileler kendi öz çocuğuna , , anneciğim, babacığım, ablacığım, abiciğim, , gibi ifadeler kullaniyorlar. . . ben utancımdan yerin dibine giriyorum. . . VE bizim türk gencleri hep sakal uzatiyorlar. . . buna da bir anlam verebilmis degilim. . . utancimdan yerin dibine giriyorum. . . metin yazar. . . almanya 4 12 Yanıtla
  • mtn: Sarhoş gidiyor. . genc mal, ı akbabalar bekliyor 3 11 Yanıtla
  • A: Allah rahmet etlesin çocukluğumuzun sanatçısıydı 12 1 Yanıtla
  • Yikilmayan Turk: Bizler hicbir zaman musluman olamayiz cunku herkes, tanisin tanimasin ruhuna el fatiha diyecegi yere sacma sapan yorumlar yapiyo 11 0 Yanıtla
  • misafir: Şu an tv de izliyorum.Sanatcinin dostlariyla röportaj yapiliyor arkadada bi r vatandaş elinde telefonla birilerini aramis mal mal kameralara sıritiyor.Ayip ya insanlar ne hale gelmis sen tv de gorulsen nolcak gorulmesen nolcak.Boyle insanlari KINIYORUM. 8 0 Yanıtla
  • Yalnız Efe...: Allah rahmet eylesin..Kabri nur,mekanı cennet olsun... 8 0 Yanıtla
  • gerçek: benim bildiğim ayyıldız bayrağımız sadece sehitlerimizin tabutuna konur. en azından son yolculuğunda dininle bütünleştirseydiniz be insancıklar. birde cenazeye alkışmı tutulurmuş yuh size be. kayahana gelince büyük sanatcıydı Allah rahmet eylesin. 4 2 Yanıtla
  • Pelin bayram: Yazık sizin gibi acımasız insanlara kötülük birşey kazandırmaz 5 1 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız
  • Van'da torbacılara yönelik operasyon: 29 şüpheli hakkında işlem yapıldı
    21:45 Van'da torbacılara yönelik operasyon: 29 şüpheli hakkında işlem yapıldı

    Van'da gençlerin yoğun bulunduğu alanlarda düzenlenen operasyonlarda 29 şüpheli hakkında işlem yapıldı. Operasyonlarda toplamda 242,96 gram esrar, 50,66 gram sentetik uyuşturucu, 14,19 gram sentetik kannabinoid, 2,81 gram eroin, 48 uyuşturucu hap ve 7 sentetik ecza ele geçirildi. Gözaltına alınan 29 şüpheliden 9'u uyuşturucu ticareti yapmak/uyuşturucu madde nakletmek suçundan, 20'si ise uyuşturucu madde kullanmak suçundan işlem yapıldı.

  • Şanlıurfa-Diyarbakır karayolunda zincirleme trafik kazası: Ölü ve yaralılar var
    21:44 Şanlıurfa-Diyarbakır karayolunda zincirleme trafik kazası: Ölü ve yaralılar var

    Şanlıurfa-Diyarbakır karayolunun Siverek ilçe çıkışında meydana gelen trafik kazasında 2 araç ile bir motosikletin karıştığı bildirildi. Kazada ölü ve yaralıların olduğu belirtildi. Olay yerine itfaiye ve ambulans ekipleri sevk edildi.

  • Batman'da iftar saatinde husumetlisinin iş yerine silahla ateş eden şüpheli yakalandı
    21:43 Batman'da iftar saatinde husumetlisinin iş yerine silahla ateş eden şüpheli yakalandı

    Batman'da H.Y. isimli şahıs, iftar saatinde gittiği husumetlisi R. A'nın cep telefonu dükkanına silahla ateş etti. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken iş yerinde hasar meydana geldi. Şüpheli H.Y. polis ekipleri tarafından yakalanarak gözaltına alındı.

  • Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı
    21:43 Galatasaray, Hatayspor maçı hazırlıklarını tamamladı

    Milli maçlar nedeniyle lige verilen arada Antalya'da, Hatayspor maçı hazırlıklarını sürdüren Galatasaray, Trendyol Süper Lig'in 31. haftasında yapacağı karşılaşmanın hazırlıklarını tamamladı. Teknik Direktör Okan Buruk yönetiminde yapılan antrenman, çift kale maçla sona erdi. Galatasaray, cumartesi günü Florya Metin Oktay Tesisleri'nde yapacağı idmanla Hatayspor maçı hazırlıklarını sürdürecek.

  • Davutoğlu, Samsun'da partisinin iftar programına katıldı
    21:41 Davutoğlu, Samsun'da partisinin iftar programına katıldı

    Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, Samsun'da partisinin iftar programına katıldı. Davutoğlu, programda yaptığı konuşmada, Samsun'un bilinçli seçmenlere sahip bir il olduğunu belirtti. Ayrıca, 31 Mart seçimlerinde halkın iktidara mesaj vereceğine inandığını ve temiz, ahlaklı bir belediyecilik anlayışını göstereceklerini söyledi. Davutoğlu, 1 Nisan sonrası için kaygılı olduğunu ifade ederek, toplumsal muhalefetin yoğunluk oluşturduğunu ve siyasetlerini daha güçlü bir şekilde yapma sorumluluklarının olduğunu vurguladı.

  • MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter: Cumhuriyet Halk Partisi'nin genel başkanı kim?
    21:41 MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter: Cumhuriyet Halk Partisi'nin genel başkanı kim?

    MHP Genel Başkan Yardımcısı İzzet Ulvi Yönter, Ataşehir İlçe Başkanlığı ziyaretinde yaptığı konuşmada, Cumhuriyet Halk Partisi'nin genel başkanının fotoğrafının veya afişinin paylaşılmasından utanıp utanmadığını sordu. Yönter, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde Cumhur İttifakı adaylarının seçimi kazanacağını belirtti ve İstanbul'un tek gündemi olan bir belediye başkanının yönetmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, Ekrem İmamoğlu'nun 5 yıldır İstanbul'da görülmediğini iddia ederek, İstanbul'un son 5 yılda 50 yıl kaybettiğini söyledi.


Advertisement