Usta ve Çırak Karşı Karşıya Gelecek - Son Dakika
Spor

Usta ve Çırak Karşı Karşıya Gelecek

Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında bu hafta sonu oynanacak olan önemli mücadelede ’Usta-Çırak’ karşı karşıya gelecek.

04.02.2015 13:06
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Fenerbahçe ile Trabzonspor arasında bu hafta sonu oynanacak olan önemli mücadelede 'Usta-Çırak' karşı karşıya gelecek.

Geçen sene Fenerbahçe'yi birlikte şampiyon yapan Ersun Yanal - İsmail Kartal ikilisi, Cumartesi günü birbirlerine karşı mücadele edecek. Fenerbahçe'de geçen sene Ersun Yanal'ın yardımcılığını yapan Kartal, sezon başından beri teknik patronluk görevinde olduğu sarı-lacivertli takımın başında, bir o kadar da hikayesi en ilginç maçta, Trabzonspor'a karşı eski hocası Ersun Yanal ile Cumartesi günü taktik savaşına girecek.

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal ile Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, Fenerbahçe Şürkü Saraçoğlu Stadyumu'nda, geçen sene birlikte kaldırdıkları şampiyonluk kupasının çimlerinde 7 Şubat Cumartesi günü bu kez yan yana değil, rakip olarak karşı karşıya gelecekler.

MERDİVENLERİ BİRER BİRER ÇIKTILAR

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, 1995 yılında futbolu bıraktıktan sonra uzun yıllar Fenerbahçe altyapısında görev yaptı. Daha sonra Kardemir Karabükspor, Sivasspor, Mardinspor, Malatyaspor, Orduspor, Konya Şekerspor'da görev yapan Kartal, 2010-2014 yılları arasında Fenerbahçe'de yardımcı hocalık yaptı. 2014-2015 sezonunda ise Kartal, Fenerbahçe'yi şampiyon yapan teknik direktör Ersun Yanal'ın yerine takımın başına teknik adam olarak getirildi.

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal, Nazillispor'da futbolu bıraktıktan sonra 1990 yılında teknik direktörlüğe ilk adımını attı. Deneyimli teknik adam Denizlispor, MKE Ankaragücü, Gençlerbirliği, Manisaspor, A Milli Takım, Trabzonspor, Eskişehirspor ve Fenerbahçe takımlarını çalıştırdı. Yanal, geçen sezon Fenerbahçe'yi şampiyon yapmasına rağmen 9 Ağustos 2014'te sarı-lacivertli takımdaki görevinden istifa etti. Trabzonspor'un Vahid Halilhodzic ile yollarını ayırmasıyla Ersun Yalan, bordo-mavili takımla anlaştı.

FARKLI DUYGU

Yanal ile Kartal ilk kez 7 Şubat Cumartesi günü iki rakip teknik adam olarak karşı karşıya gelecekler. Geçtiğimiz sezon Fenerbahçe'nin şampiyon olduğu ligde birçok maçta omuz omuza veren, birlikte sevinip, birlikte üzülen iki teknik adam, bu kez başında bulundukları takımları için mücadele verecekler. 10. haftada takımın başına gelen Ersun Yanal'lı Trabzonspor'un ligde 29 puanı bulunurken, sezon başından beri sarı-lacivertli takımla birlikte olan İsmail Kartal ise bordo-mavili takımın karşısına 42 puanla lider olarak sahaya çıkacak.

BİRBİRLERİNİ İYİ TANIYORLAR

Trabzonspor Teknik Direktörü Ersun Yanal ile Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal birbirlerini çok iyi tanıyan iki teknik adam. Fenerbahçe'de 1 sene boyunca birlikte çalışan iki teknik adamın birbirlerini tanıyor olması ise Cumartesi günü oynanacak karşılaşmada tam bir taktik savaşı olacağının da bir nevi göstergesi.

İKİ TEKNİK ADAMDAN SAĞ DUYULU AÇIKLAMALAR

Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında oynanacak olan Fenerbahçe - Trabzonspor maçı öncesi iki teknik adam da verdikleri sağ duyulu mesajlarla dikkat çekiyor. İki takım arasında geçmişten gelen rekabet ve 3 Temmuz 2011'de yaşanan şike sürecinin yanı sıra, iki kulüp başkanlarının aralarında yaşadıkları sözlü atışmalara rağmen teknik patronlar ise maç dışına çıkmamaya gayret ediyor. Bu da kritik mücadele öncesi belki de en sevindirici durum olarak gözüküyor. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Spor Usta ve Çırak Karşı Karşıya Gelecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement