Ustalık Dönemi Kalkınma Dönemi" - Son Dakika
Yerel

Ustalık Dönemi Kalkınma Dönemi"

Ustalık Dönemi Kalkınma Dönemi"

Yerel yönetimlerde çıraklık ve kalfalık dönemlerini geçtiklerini, ustalık dönemine hazırlandıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, önümüzdeki dönem Bursa’nın ilçeleriyle beraber Türkiye’ye örnek bir kalkınma hamlesine sahne olacağını söyledi.

10.03.2014 12:31
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Yerel yönetimlerde çıraklık ve kalfalık dönemlerini geçtiklerini, ustalık dönemine hazırlandıklarını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, önümüzdeki dönem Bursa'nın ilçeleriyle beraber Türkiye'ye örnek bir kalkınma hamlesine sahne olacağını söyledi.

Başkan Altepe, Altıparmak Şahabettinpaşa Mahallesi, Demirtaş nahiyesi ve Orhangazi'nin Keramet, Yeniköy, Çakıllı ile Üreğil köylerinde vatandaşlarla buluşarak, Büyükşehir'in icraatlarını anlattı. Altepe, yerel seçimlerin hemen ardından Türkiye'ye örnek kalkınmanın Bursa'dan başlayacağını ifade etti. Büyükşehir yönetimlerine gerek yetki gerekse bütçe açısından geniş imkanlar tanıyan Büyükşehir Yasası'nın yürürlüğe girmesiyle birlikte ilçeler için oluşturdukları projelerin startını birbiri ardına vereceklerini kaydeden Başkan Altepe, önümüzdeki dönemin sonunda sıkıntılarını büyük ölçüde gidermiş, dünyayla entegre bir Bursa hedeflediklerini söyledi.

Başkan Altepe, Büyükşehir Kanunu'nun özellikle ilçelere yarayacağını söyledi. Bursa'da son 5 yılda 20 yılda yapılamayan hizmetleri gerçekleştirdiklerini, Timsah Arena, ipekböceği, raylı sistemler gibi vizyon projeleri halkın hizmetine sunduklarını kaydeden Başkan Altepe, Büyükşehir'in imkan ve tecrübelerini ilçeler için de kullanacaklarını açıkladı. Gemlik ve Mudanya'dan örnekler veren Başkan Altepe, deniz uçağıyla Gemlik'in, deniz otobüsüyle de Mudanya'nın tanıtımına katkı sağladıklarını, iki ilçenin de alt yapı meselesini büyük ölçüde çözdüklerini, bu bölgelerdeki tarihi eserleri restore edip halkın hizmetine sunmaya başladıklarını anlattı.

Seçimlerden sonra Büyükşehir sınırlarına dahil edilecek Orhangazi için de projelerinin hazır olduğunu, ilçe merkezine meydan kazandırmaktan turizm potansiyeli olan köylere yatırıma, tarihi eserlerin ayağa kaldırılmasından tarım için laboratuvarlar kurmaya kadar bir dizi projeye başlamak için gün saydıklarını ifade etti. Başkan Altepe, Orhangazi'yi turizm alanında İznik Gölü'yle entegre ederek cazibe merkezi haline getirmek istediklerini kaydetti. İznik tarihinin ayağa kaldırılması ve gölün turizme açılması konusunda heyecan verici projeler ürettiklerini, ilçeyi dünya kültür turizmi açısından önemli merkezler arasına sokmaya kararlı olduklarını söyleyen Başkan Altepe, Orhangazi'nin de bu durumdan büyük faydalar sağlayacağını dile getirdi. Bölgenin sadece tarih ve turizmle kalkınmayacağını, tarım alanında da dikkat çekecek yatırımlara kavuşacağını söyleyen Başkan Altepe, "Sonuçta herkes kazanacak, mutlu Orhangazi olacak Bursa olacak" dedi.

Başkan Altepe, Altıparmak Şahabettinpaşa Mahallesi'ndeki vatandaş buluşmasında ise Bursa'nın kent dinamiklerine değindi. Allah'ın her türlü nimeti Bursa'ya bahşettiğini, her türlü üretim ve hizmet için alt yapının hazır olduğunu kaydeden Başkan Altepe, Türkiye'nin ilk yerli tramvayında yaşadıkları tecrübeye değindi. Başlangıçta çok eleştirildiklerini, tren ve ray adına hiçbir yatırımın bulunmadığı Bursa'da yerli tramvay üretiminin gerçekleşmeyeceği yönünde olumsuz eleştiriler aldıklarını fakat pes etmeyerek bildikleri yolda ilerlediklerini hatırlatan Başkan Altepe, "Herkes, 'Bursa tramvayı nasıl yaptı' diye soruyor. 'Tren fabrikası, tren, ray yok, nerden çıktı bu' diye eleştirmişlerdi. Ama Bursa'da bu şehrin imkanlarını iyi bilen yöneticiler var, becerikli sanayiciler var. Onun için uçağı da, silahı da, stratejik her türlü yatırımı da biz yaparız. Bursa her şeyi yapar. Biz bunu gösterdik" diye konuştu. - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Yerel Ustalık Dönemi Kalkınma Dönemi' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement