Üstün Zekalı Öğrencilerin Velileri Avcı ile Görüşecek - Son Dakika
Eğitim

Üstün Zekalı Öğrencilerin Velileri Avcı ile Görüşecek

Üstün Zekalı Öğrencilerin Velileri Avcı ile Görüşecek

Beyazıt Ford Otosan İlköğretim Okulu'ndan bir grup veli, sorunlarını dile getirmek için Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileriyle görüşme talep etmek üzere Ankara'ya gitti

31.07.2013 03:00
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Üstün zekalı öğrencilerin eğitim görebildiği tek devlet okulu Beyazıt Ford Otosan İlköğretim Okulu'nun ilkokula dönüştürülmesi üzerine mağdur olan bir grup veli, sorunlarını dile getirmek ve Milli Eğitim Bakanlığı yetkilileriyle görüşme talep etmek amacıyla Ankara'ya gitti.

AA muhabirinin aldığı bilgilere göre, okulun dönüştürülmesi üzerine mağdur olan velileri temsilen 10 veli Ankara'ya gitti.

Okul Aile Birliği Başkanı Ebru Üstüncan'ın da arasında bulunuduğu veliler, sabah saatlerinde İstanbul'dan yola çıktı. Bakanlık'tan henüz üst düzey bir yetkiliden randevu alamadıklarını ifade eden veliler, talep ve sorunlarını içeren bir dilekçeyi Bakanlık'a teslim edecek.

-Dilekçe

Bakanlık'a sunulacak dilekçede, öğrenci velilerin çocuklarını okuldaki üstün zekalılara verilen eğitim nedeniyle kayıt yaptırdığı belirtilerek, okulun ilkokula dönüştürülmesi kararının hukuki ve maddi bir dayanağı olmadığı, bazı okullarda ilk ve ortaokul eğitiminin birarada verilebildiği vurgulandı.

Okula kaydı yapılan öğrencilerin 8 yıl boyuncu bu okulda okumaya hak kazandığına dikkatin çekildiği dilekçede, şunlar kaydedildi:

"Sınavla kazanan ve kaydı yapılanların 8. sınıfı bitirmelerinden önce projede eğitim sisteminin içeriğinde ve süresinde öğrenciler aleyhine yapılacak bütün uygulamalar kazanılmış haklarının korunacağı ilkesine ve hukuka açıkça aykırıdır. İlgili idare, sınavı kazanarak kayıt yaptıran öğrenciler mezun olmadan, üstün zekalılara yönelik eğitim sisteminin içeriğinde ve süresinde öğrenciler aleyhine değişiklik yapamaz. Nasıl ki bir öğrencinin SBS sınavıyla kazandığı liseye gitmesi veya üniversiteye giriş sınavı ile kazandığı fakülteye gitmesi engellenemiyorsa, üstün zekalılara eğitim veren Beyazıt Ford Otosan İlköğretim Okuluna gitmeye hak kazanan ve kayıt yaptıran öğrencinin de, 8 yıllık eğitim süresinin tamamlamadan bu hakkı elinden alınamaz."

Dilekçede, Bakanlık'tan, okulda öğrenim gören öğrencilerin mezun olana kadar okullarına devam etmesi talep edildi.

Dilekçeyle birlikte, toplanan imzalar da Bakanlık'a teslim edildi.

AA

Kaynak: EgitimNerede.com

Son Dakika Eğitim Üstün Zekalı Öğrencilerin Velileri Avcı ile Görüşecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement