Usulsüz Dinlemeden Tutuklu Polis Müdürünün Tahliye İsteği Kabul Edilmedi - Son Dakika
Güncel

Usulsüz Dinlemeden Tutuklu Polis Müdürünün Tahliye İsteği Kabul Edilmedi

Eskişehir'de, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Yılmaz Büyükerşen, CHP Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel, işadamları ve gazetecilerin aralarında bulunduğu 107 kişiyi usulsüz dinledikleri öne sürülen 25 polisin yargılanmasına devam edildi.

22.01.2016 16:32
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Eskişehir'de, Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Yılmaz Büyükerşen, CHP Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel, işadamları ve gazetecilerin aralarında bulunduğu 107 kişiyi usulsüz dinledikleri öne sürülen 25 polisin yargılanmasına devam edildi. Mahkeme heyeti, tutuklu sanık İstihbarat Şubesi eski müdürü Mustafa Arık'ın tahliye talebini kabul etmedi.

Eskişehir Emniyet eski Müdür Yardımcısı Mustafa Aygün, İstihbarat Şubesi eski Müdürü Mustafa Arık ile emniyet mensupları Erkan Soydan, Niyazi Eren, Mustafa Ünal, İrfan Şahin, Mustafa Karaboğa, Fatih Ün, Yakup Kenç, Murat Önemli, Rüştü Çetin Kasap, Hasan Keklik, Muhammet Çil, Selahattin Şimşek, Nizamettin Beşkaya, Yılmaz Kocaman, Nurettin Külcü, Musa Karaman, Kubilay Ercan, Abdullah Varol, Servet Tek, Fatih Tepebaşı, Zeki Çelik, Erdoğan Baban ve Suat Kural hakkında 2009- 2013 yılları arasında usulsüz dinleme yaptıkları gerekçesiyle soruşturma açıldı.

Soruşturma kapsamında gözaltına alınan 25 şüpheli 3 Mart 2015 tarihinde sevk edildikleri nöbetçi mahkemece serbest bırakıldı. Savcılık tarafından hazırlanan iddianamenin ardından eski Emniyet Müdür Yardımcısı Mustafa Aygün, eski Şube Müdürü Mustafa Arık ile komiser Erkan Soydan'ın tutuklanmasını istedi. Mustafa Arık tutuklandı, Mustafa Aygün ve Erkan Soydan ise yakalanamadı.

1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde 25 sanık hakkında 'Suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, örgüt yönetmek, örgüte üye olmak, gizlilik ihlalinde haberleşme içeriklerinin kaydedilmesi, haberleşmenin gizliliğini ihlal etmek, hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetmek, kamu görevlisinin suçu bildirmemesi ve kamu görevlisinin resmi belgede sahteciliği' suçlarından açılan davanın duruşmasına devam edildi.

POLİS MEMURU, SANIKLARDAN ŞİKAYETÇİ OLDU

Bugün yapılan duruşmaya tutuklu sanık Mustafa Arık ile tutuksuz sanıklar Mustafa Ünal ve Nurettin Külcü katıldı. Duruşmada davacı olarak ifade veren polis memuru Bülent Sargın kendisinin usulsüz dinlendiğini söyleyerek sanıklardan şikayetçi olduğunu söyledi. Sargın, "2006 yılında polis memuru oldum. Sakarya'da görev yaparken paralel yapı ile ters düştüğüm için 7 yıl çevik kuvvet şubesinde çalıştırıldım. Paralel yapılanmanın daha az olduğunu düşündüğüm Hakkari'ye tayinimi istedim. Aslen Bozüyüklü olmama rağmen orada kendimi Tuncelili olduğumu tanıttım. Hakkari'de daha çok yapılanma olduğunu gördüm. 2012 yılında Eskişehir'e geldim. Beni dinleyenlerden şikayetçiyim" dedi.

'KEYFİ OLARAK HİÇBİR DİNLEME YAPILMAMIŞTIR'

Tutuklu yargılanan istihbarat eski şube müdürü Mustafa Arık, 9 aydır tutuklu yargılandığını belirterek tahliyesini istedi. Keyfi olarak kimseyi dinlemedikleri ifade eden Arık şöyle konuştu:

"9 aydır haksız yere tutuklu yargılanıyorum. 9 ayda mahkeme çok fazla bir yol katletmedi. Bizler devlet memuruyuz. Bize verilen görevleri yerine getirdik. Suçlu değilim ve bu konuda suç işlemedim. 9 aydır tutuklu olmam bana değil aileme verilen bir cezadır. Ailemin mağduriyeti nasıl giderecektir. Benim kaçma gibi bir durumumum yoktur. Ailem ve çocuklarım buradadırlar. Onları bırakıp bir yere gitme ihtimalim yoktur. Tahliyemi istiyorum. Tahliye ederseniz bir sonraki duruşmaya tutuksuz olarak katılacağım. Eğer tutuksuz olarak duruşmalara katılmazsam o zaman tüm cezaları kabul ettiğimi beyan ediyorum. Delilleri karartma gibi bir durumum da yoktur. Tüm deliller toplanmıştır. Örgüt kurmaktan yargılanmama rağmen tutuklu olduğum sürece bana örgütle ilgili tek bir soru bile sorulmadı. Keyfi olarak hiçbir dinleme yapılmamıştır. Tahliyemi istiyorum."

Ağır Ceza Mahkemesi heyeti, Mustafa Arık'ın tahliye talebini kabul etmeyerek, dosyadaki eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 19 Şubat'a erteledi. - Eskişehir

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Usulsüz Dinlemeden Tutuklu Polis Müdürünün Tahliye İsteği Kabul Edilmedi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement