Ütso'dan "Başarılı Sunum Teknikleri ve Etkili Anlatım" Semineri - Son Dakika
Yerel

Ütso'dan "Başarılı Sunum Teknikleri ve Etkili Anlatım" Semineri

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası (ÜTSO) tarafından, Ankara Organize Sanayi Bölgesi İnsan Kaynakları Koordinatörü Ufuk Okan Güvendiren'in sunumuyla "Başarılı Sunum Teknikleri ve Etkili Anlatım" konusunda seminer verildi.

28.02.2015 16:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Ünye Ticaret ve Sanayi Odası (ÜTSO) tarafından, Ankara Organize Sanayi Bölgesi İnsan Kaynakları Koordinatörü Ufuk Okan Güvendiren'in sunumuyla "Başarılı Sunum Teknikleri ve Etkili Anlatım" konusunda seminer verildi.

ÜTSO Yönetim Kurulu Başkanı Durmuş Zor, ÜTSO Konferans Salonu'ndaki seminerin açılışında yaptığı konuşmada, bilgiye herkesin ihtiyacı olduğunu söyledi.

Zor, "Biz millet olarak 'her şeyi biliriz, yaparız' deriz. Ama bilgi açlığımızı doyuracak çok şey yapmayız. Eğitim, beşikten mezara kadardır. 5 yıl üniversite bitiriyoruz, hala eksikliklerimiz oluyor. İşte bu yüzden hep araştıran, bilgiye ulaşan toplum olmalıyız" dedi.

Konuşmanın ardından Güvendiren, sunumunu gerçekleştirdi. Seminerin sonunda katılımcılara belgeleri verildi.

AA muhabirine açıklamada bulunan Güvendiren, güzel iletişimin önemine değinerek, insanların güzel iletişim kurarak hem günlük hayatlarında, hem de profesyonel hayatlarında yapacakları sunum ve tanıtımlarında yetkin olabileceklerini dile getirdi.

Etkili anlatım için uzun cümleler kurmak yerine sade anlatımın tercih edilmesi gerektiğine vurgu yapan Güvendiren, şöyle konuştu:

"Konuların başlığı açık ve nettir. Ne anlatılacaksa dolandırmanın bir faydası olmadığı gibi zaman kaybıdır. Jargon ve klişe cümlelerden uzak durulmalıdır. Bu tür kelimeleri mesleğin içerisinde veya o konuyla ilgisi olanlar anlayabiliyor ama siz sahnede sunum yaparken herkesin bu terimleri anlamasını beklemek yanlış olur. Basit ve sade kelimeler seçilmelidir. Bu süslü kelimeler hem sizi yorar hem de dinleyeni."

Kaynak: AA

Son Dakika Yerel Ütso'dan 'Başarılı Sunum Teknikleri ve Etkili Anlatım' Semineri - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement