Uyanık Vatandaş, Kredi Kartı Borcunu Dolandırıcıya Ödetti - Son Dakika
Ekonomi

Uyanık Vatandaş, Kredi Kartı Borcunu Dolandırıcıya Ödetti

Uyanık Vatandaş, Kredi Kartı Borcunu Dolandırıcıya Ödetti

İşçi B.K, telefonla kendisini arayıp dolandırmak isteyen teletokatçıya tuzak kurdu. Dolandırıcıya bin 950 liralık kredi kartı borcunu ödetti.

29.05.2015 11:07  Güncelleme: 11:08
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İzmir'de dolandırıcılığın geldiği boyutu gösteren trajikomik bir olay yaşandı. İşçi B.K, telefonla kendisini arayıp dolandırmak isteyen teletokatçıya tuzak kurdu. Dolandırıcıya bin 950 liralık kredi kartı borcunu ödetti.

İMDADA YETİŞTİ

Vatandaş, "Kredi kartı borcum nedeniyle haciz bekliyordum. Şükürler olsun imdadıma yetiştiler" dedi.

UYANIK VATANDAŞ, DOLANDIRICIYI ÇARPTI

Call Center adıyla ofis açıp vatandaşları milyonlarca lira çarpan dolandırıcılar, son vurgun girişimlerinde kurbanın tuzağına düştü.

İşçi B.K'yı arayan teletokatçı, "Kredi kartı ve çektiğiniz kredilerin dosya masraflarını bankalardan sizin adınıza geri alıyoruz. Kredi kartı bilgilerinizi bizimle paylaşın" talimatını verdi. Telefondaki kişinin dolandırıcı olduğunu fark eden B.K, akıl almaz bir tuzak kurdu.

HACİZDEN KURTULDU

Kredi kart bilgilerini paylaşan B.K, çete üyesine "7 bin lira limiti olan kartım bin 950 lira borç nedeniyle şu an kullanıma kapalı. Kartımı kullanıma açmak için borcun yatırılması gerekiyor" dedi. Buna kanan çete üyesi 7 bin lirayı çarpma hayaliyle B.K'nın bin 950 liralık kredi kartı borcunu yatırdı. Borcun ödendiğini gören B.K. hemen kredi kartına bloke koydurttu.

Çeteyi dize getiren B.K. "Daha önce bir arkadaşım bu vicdansızların tuzağına düşmüştü. Kredi kart borcum nedeniyle evime haciz bekliyordum, şükürler olsun imdadıma yetiştiler" ifadelerini kullandı. (Kaynak:Milliyet)

Kaynak: Haberler.Com

Son Dakika Ekonomi Uyanık Vatandaş, Kredi Kartı Borcunu Dolandırıcıya Ödetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (44)

  • m.akif: AVA GİDEN AV OLMUŞ 29 0 Yanıtla
  • ORHAN: EDEN BULUR 28 1 Yanıtla
  • kral: Demek ki sen de ayni yolun yolcususun. Bu davranis normal bir vatandasin aklina gelmez. 23 4 Yanıtla
  • öğretmen: Bu haber yalan bi haber bence. Maksat binlerce borclu insani heveslendirip belki oderler diye kart bilgilerini verdirmek. Haberi uyduran zaten hirsiz. Adam bir dk da bosaltir hesabi bloke ettirmene uzin verir mi hic 22 1 Yanıtla
  • YİĞİDO: YAPTISA HELAL OLSUN 21 0 Yanıtla
  • avcı: Gerçekten bravo uyanı vatandaş?? 16 1 Yanıtla
  • Tuhaf bir durum: Bu sefer norml bir durum, hayvanlar alemindede oluyor böyle şeyler ava çıkan çakal bazan kendisi av olabiliyor. 16 1 Yanıtla
  • URFALI: DİNSİZİN HAKKINDAN İMANSIZ GELİR... HELAL SANA LO 15 0 Yanıtla
  • VATANSEVER TÜRKİYELİ: SİYASİLER ÜLKEYİ FAKİRİ FUKARAUI DOLANDIRIYOR HIRSIZ VATANDAŞI DOLANDIRMIŞ COKMU SİYASETCİLER DOLANDIRDIGI ZAMAN HALKIMIZ NE DİYOR GÖZÜNÜZLE GÖRDÜNÜZMÜ BU MİLLETE AZ BİLE BÖYLE SAF VATANDAŞ OLDUKTAN SONRA HIRSIZLAR DOLANDIRICILAR NİYE CALIŞSIN ADAMLARA HELALOLSUN DOLANDIRILANLARADA YAZIKLAR OLSUN 9 6 Yanıtla
  • vatantaş: hiçbir dolandirici tokatci bu tuzağa düşmez bence yalan yada yapmacik oyun 5 9 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement