Uyarı Levhası Olmadan Yediği Radar Cezasını İptal Ettirdi - Son Dakika
Güncel

Uyarı Levhası Olmadan Yediği Radar Cezasını İptal Ettirdi

Uyarı Levhası Olmadan Yediği Radar Cezasını İptal Ettirdi

Antalya’nın Korkuteli ilçesinde bir vatandaş, Isparta-Afyonkarahisar yolunda 22.07.2014 yılında yediği 172 TL’lik trafik cezasını uyarıcı levha bulunmadığı gerekçesiyle yargıya taşıyarak iptal ettirdi.

13.01.2015 17:38
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Antalya'nın Korkuteli ilçesinde bir vatandaş, Isparta-Afyonkarahisar yolunda 22.07.2014 yılında yediği 172 TL'lik trafik cezasını uyarıcı levha bulunmadığı gerekçesiyle yargıya taşıyarak iptal ettirdi. Hukuk savaşını kazanan Erdoğan Köroğlu, "Bu dava diğer trafik cezalarına emsal olacak" dedi.

Isparta- Konya karayolundan Gönen mevkine 122 kilometre hızla giderken 172 TL radar cezası yiyen Erdoğan Köroğlu, uyarıcı levha konmadığı gerekçesiyle cezayı yargıya taşıdı. Isparta Sulh Ceza Mahkemesi cezayı iptal etti. Davanın diğer trafik cezalarına emsal teşkil edeceğini ifade eden Köroğlu, "Isparta-Konya karayolunda gece geç saatlerde giderken 122 kilometre hız yaptım ve radara girdim. Ancak yolda uyarıcı levha olmadığı için 172 TL ceza yedim. Haksız yere yediğim cezayı yargıya taşıdım. 22.07.2014 yılında yediğim 172 TL'lik trafik cezasının iptal edilmesi için Isparta Sulh Ceza Mahkemesi'ne başvurdum. Mahkeme beni haklı buldu, cezayı iptal etti" diye konuştu.

Isparta Sulh Ceza Mahkemesi tarafından verilen karara değinen Köroğlu, "Mahkeme bana kesilen 172 TL trafik cezasının idari yaptırım kararı ile Kabahatler Kanunun 28/10 maddesi gereğince kesin olarak karara bağladı. Avukat bile tutmadım. Çünkü Emniyet Genel Müdürlüğü'nün bu konuda açıklaması var" dedi. Köroğlu, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nda ve Karayolları Trafik Yönetmeliğinde radarla hız denetimi yapılacak yerlerde, bu denetimin yapıldığına dair ikaz levhası ve işaretleme bulundurulması konusunda herhangi bir hüküm yer almadığına dikkat çekerek, mahkemenin radar işaretinin bulunmadığı ve gerekli yasal uyarıların usulüne uygun yapılmadığı gerekçesiyle idari yaptırım kararının kaldırılması yönündeki kararının kanuna aykırı olduğunu belirttiğini kaydetti. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Uyarı Levhası Olmadan Yediği Radar Cezasını İptal Ettirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement